Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 20 618
  • 524
  •   1
Отговори
# 480
"Да, мислим за бебе, но като му дойде времето". И се усмихваш.

# 481
Значи преди 2,5г ит нищото цъфнах с Цин3, последва бърза конизция, дълбока и обширна.
След 6м направих нов ЧПВ тест и бях положителна за нискорисков.Дори с операция не се беше махнал.Така че кога ще го потисне тялото не е ясно и за мен, при здрава шийка, добра колпоскопия и цитонамазка, си правете бебе.

# 482
Благодаря на всички отзовали се. Силно се надявам да не се стига до никакви интервенции, а само следене, защото нали не е хубаво да се скъсява шийката. Лекаркага твърди, че дори ако не се наложи интервенция е по-добре лечение 4-6 месеца за вируса, а ако правим опити за дете си е на наша глава. А аз нямам доверие на лекарите. Един казва едно, друг друго .. 50 различни мнения.

# 483
  • Sofia
Лекаркага твърди, че дори ако не се наложи интервенция е по-добре лечение 4-6 месеца за вируса, а ако правим опити за дете си е на наша глава. А аз нямам доверие на лекарите. Един казва едно, друг друго .. 50 различни мнения.
И лекарката е много права!
1. По време на бременност имунитетът пада, защото организмът на жената трябва да е способен да задържи чуждо ДНК (това на партньора) с месеци, без да се опитва да го унищожи.
2. Ако не сте изчистили/деактивирали вируса напълно, какво се случва когато падне имунитетът... вирусът се завръща с пълна сила. И ако си бременна ще се чудиш какво да правиш. Не е много весело да си хем бременна, хем със здравословни проблеми. Да не говорим, че е безотговорно.
3. Също така по време на бременност хормоните бушуват. А те също могат да подпомогнат някои изменения в шийката. Не случайно винаги се прави цитонамазка около 3-4 месеца след раждането.

Нещо ми се струва, че се опитваш да си играеш със здравето в името на една обсесия.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 05:47 от Brin de muguet

# 484
Напротив, казах, че сме спрели всякакви полови контакти за тези 4-6 месеца. Това е далеч от "игра със здравето". В този форум всички ми се струват твърде груби и съдещи. 😄Въпросът ми, който ще отправя и към лекарката е, какво правим ако след това ние още сме носители на вируса и това продължи с години. Може ли през 2028 година  аз още дори да съм положителна?? Ето това не разбрах от цялата работа и тук също никой не успя да ми отговори.. Не може с години да не правим секс или да даваме 300 лв на месец за лечение, ще се разорим и натровим с лекарства. Аз съм от хората,които дори аналгин не пият. А как така ако през април покажа отрицателен резултат и започнем да правим секс, може да речем юни вирусът пак да се върне и да съм положителна, без да знам, ако не се тествам отново. Тогава какъв е смисълът от това лечение? Просто изобщо не разбирам този вирус - хем го има, хем изчезнал, ама е там .. Това ми се иска някой да ми обясни. На какъв период се правят контролни тестове. Искам да ви кажа, че ако аз сама се бях пожелала повече изследвания никога нямаше и да знам за вируса. В болницата ми казаха, че голям процент от жените раждат така и са носители..

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 20:25 от Zima11

# 485
Вие прочетохте ли първия пост и предните теми, Зима.
Аз не смятам че всички били груби, по твои думи....напротив...смятам че са твърсе търпеливи, любезни и съпричастни. Аз не бих била толкова. Личи си че сте си навили нещо и във ВСЕКИ пост това бебе се изтъква!
ДХ3 отговори на въпросите ви..ама вие сте заети да пишете за бебета и просто не вниквате в написаното, не четете и не осмисляте.
На 1 стр.има имена на лекари. Може да отидете на второ и трето мнение. Аз поне бих потърсила поне второ.

# 486
Важно е вирусът да не е активен.Ако чакате да изчезне- никой не може да даде гаранции кога.
При мъжа бързо ще изчезна, про жената става бавно или никога, но с лечение има шанс голям.Така че ако няма изменения по шийката, ( да се види и в канала), колпоскопията е чиста и цитонамазката е ок, ще ви дадат да правите бебе, според мен.

# 487
  • Sofia
Едно е да не правите опити за бебе, съвсем друго е да преустановите контактите!
За чий сте преустановили половите контакти? Нали и двамата сте положителни, нали и двамата се лекувате.

Няма значение какво ще се случи някога си АКО... Следвайте препоръките на АГ, завършете си курса на лечение, изследвайте се после и чак тогава ще се разбере какво се случва. Сега няма особен смисъл да развиваме различни теории, които може изобщо да не се отнасят за вас.
На въпроса "какво правим ако..." ще ви отговори лекарката според резултатите ви и в зависимост от начина, по който отговаряте на лечението. Тук никой не може да ви даде по-точен отговор. Нека първо се види дали изобщо ще сте положителна след 6 месеца.

Факт, много жени дори не знаят, че са носителки. Въпрос на руска рулетка в случая.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 21:04 от Brin de muguet

# 488
Това с въздържанието и на мен ми е странно. Не се лишавайте от интимност, след като лекарите ви казват, че може с презерватив.

# 489
Благодаря ви, да, прочетох първата страница, но не всички 63 теми. Ще се опитам да го оставя на Бог, но просто ми беше важно да разбера как "работи" този HVP. Да, за мен правенето на дете е приоритет и в момента единствено чакам да минат месеците и да дойде времето. Мъжът ми също и постоянно се казваме как чакаме да е вече даденият месец и всичко да е наред. Желаем рожба. Ще пиша като излязат резултатите от биопсията и след консултация с лекар, ако имам някакви въпроси...Иначе, за нас не е проблем в момента да не водим полов живот 4-6 месеца. Голяма работа, такава напаст ни дойде до главата, това не е важно. Вирусът се предава и през презерватив, както с френска любов и тн. и ако единият стане отрицателен, според мен веднага може отново да го активира от другия. Нека се изчистим пък тогава опити. Така сме преценили. Благодаря на отзовалите се, явно аз го приемам нападателно И след всичко изписано и изчетено аз пак не разбирам как вирусът може да не е активен, на да е в организма и лекарката питах и пак ...Дефакто човек може да го носи с години в организма и изведнъж да се активира или пък да не е активен вече и отново да се. Супер странно ми е. Или си болен, или не..
Това с въздържанието и на мен ми е странно. Не се лишавайте от интимност, след като лекарите ви казват, че може с презерватив.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 23:32 от Zima11

# 490
  • София
Съжалявам да го кажа, но hpv е най- малкия ви проблем.  Обсесията за бебе и живот в името на “какво ще кажат хората” рядко има положителни резултати.

# 491
Окей, всеки има право на мнение. За мен на нашата възраст не е обсебия. Различни хора, различни мнения. Както се казва всеки сам си преценява как да живее и нека в темата обсъждаме само гинекологични въпроси. Благодаря, да приключим въпроса относно моят казус, ще обсъждаме чак при резултат от биопсия  ☺️ Съжалявам, че се отклоних с неща, които не са по темата и не касаят никого от вас.
Съжалявам да го кажа, но hpv е най- малкия ви проблем.  Обсесията за бебе и живот в името на “какво ще кажат хората” рядко има положителни резултати.
Съжалявам да го кажа, но hpv е най- малкия ви проблем.  Обсесията за бебе и живот в името на “какво ще кажат хората” рядко има положителни резултати.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 00:09 от Zima11

# 492
При мен откриха изменение на шийката при подготовка за инвитро. Вече бях на години и беше доста неприятно. Но се заех с лечение, мисля че след 6 м беше отрицателен ЧПВ теста. Инвитрото се отложи с повече от година, но беше успешно. Така че спокойно, млада сте още, здравето на първо място.

# 493
Това е особен вирус, който влиза в ДНК на клетката, затова е толкова упорит.Преди да има медикаменти, се оставяше тялото само да го потисне или елиминира.
При носителство от всеки втори човек се вижда, че това не е трудно, особено при мъжете, те бързо го потискат и елиминират.
При жените е малко по-трудно.
Но ако беше
толкова страшно, всички щяхме да сме
измрели досега-80% от населението е имало допир с него, а само при 10% има поражения.Понеже преди.нямаше тестове, лечение, ваксини, имаше
повече рак на шийката на матката, причинен от ЧПВ, сега е малко по-добре положението и както де вижда стандартите се смениха, въведоха се тестове, медикация, жените са по-отговорни към здравето си, а някои имаме деца и след тип 16 , без пазене и лекарства.
Аз имам и друг подобен вирус- цитомегаловорус.Стои си заключен в тялото ми и се надявам да не се появи.Същото се случва с вируса на варицелата, който влиза в телата ни с нея и може да отключи херпес зоствр.
Ама не може да живеем в страх к ужас и крайности заради това.
Чакате си резултатите, правите си лечението, правите си секс с презерватив и спирате да се фиксирате , защото като чета  Зима, накрая няма да забременееш не заради ЧПВ, а от психозата покрай случващото се и фиксацията в бебе и какво
ще
кажат хората.
И двете ми бременности се случиха не когато желаех и правех опити,защото не ставаше, а когато въобще не мислех за това, защото имах други сериозни проблеми:
много тежко счупване на крак, операции и дълго възстановяване, когато въобще не бях на тема бебе, а с второто беше след конизацията от тип 16, когато трябваше да чакам зелена светлина.Но оставаше малко до прегледа , а аз си казах: какво пък, не забременях толкова време, сега надали и не се пазехме( ние и иначе не се пазехме с помощни средства просто действахме с прекъснат полов акт).Но сега си казах- бе давай, то и без това няма да стане.Не бях настроена за бебе, а то взе че стана.
Така че
идвете ми деца се случиха, когато си освободих психиката.Без да искам го мислех това с майчинството, защото един “умен” лекар ми беше казал, че няма да имам деца,  бях само на 20г.Искаше да ми прави операция, а аз не се съгласих.Даже говорехме за осиновяване с ММ в началото.
Така че се опитай да се успокоиш, карай го стъпка по стъпка, радвай се на брака си и нещата ще се подредят.

Последна редакция: вт, 13 яну 2026, 11:06 от ДХ3

# 494
Здравейте. Октомври месец ми е правена конизация - резултат CIN 2-3 , изрязано до здраво.
Днес бях на преглед, пуснахме цитонамазка, прегледа ме и с колпоскоп и отново излизат изменения… отново съм в шок, има ли някой като моя случай?

Общи условия

Активация на акаунт