Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 20 873
  • 526
  •   2
Отговори
# 465
  • София
Zima, някак спрете да си мислите за вируса като присъда и да чертаете бъдеще без дете. Просто мъничко отлагане във времето. Защо лишавате себе си и съпруга без секс, след като скоро сте сключили брак? Това не е изискване на лечението, самонаказвате се и се тормозите без никакъв смисъл. Няма виновни, няма значение кой кого е заразил, радвайте се, че сте разбрали сега, взимате мерки и ще бъдете здрави и готови за родители.

# 466
  • София
Момичета, резултатите за HPV са ми готови. Супер бързи са от Геника, вчера ги пуснах.

Бях с позитивни 16 и 39, в момента позитивен е останал само 39. Честно казано се успокоих малко, защото 16 ме притесняваше много. Да видим и другите резултати какви ще са… но явно методите за усилване на имунитета работят. Ще продължавам да си пия бета глюканите.

# 467
Здравейте, момичета! От 6 години ми играят цитонамазките ту 2ра ту 3А група. Правих още в началото за бактерии открих една изчистих я. Преди 2 месеца пак 3А с чист колпоскоп както през всички години и Корновски пусна за вирус и излезе високорисков 39 ти и каза правим Lletz. Отидох за второ мнение при Карагьозов  и излезе пак 3А и същия щам и той каза Lletz. Стоя и се питам защо тази процедура след като не съм с най рисковите 16 и 18 и без изменения на колпоскопа? Защо не абразио например и сега умирам от страх защото каза че го прави в кабинета и с местна упойка на мястото и било за секунди🙂

# 468
  • София
Защото няма полза от абразио във вашия случай. С letz се отстранява засегнатия участък и проблемът ви приключва, проверяват дали няма засегнат вътрешен слой клетки. И на мен са ми правили в кабинет, няколко часа по-късно отидох в офиса. Ако няма очакване за усложнение, процедурата е бърза, кратка и безболезнена - няма от какво да се страхувате. Клетките на шийката на матката се видоизменят дори и без наличие на вируса.

# 469
Zima, аз съм в същата ситуация като теб, на 26 съм, но тъкмо искахме бебенце и се оказа, че трябва да изчакаме заради биопсия, лечение на измененията от HPV и възстановяването след това. Много е неприятно, но наистина не се притеснявай. Няма нужда да се лишавате от секс, единствено някои процедури го изискват с цел заздравяване на шийката. Важно е не само да родиш, но и да си здрава за детенцето си, така че е много по-правилно да се изчака, отколкото да се рискува измененията да се влошат по време на бременността. Сигурна съм, че всичко ще се нареди в най-скорошно време! ❤

# 470
Да попитам и тук, какво означава това поле в сиво със звездички

# 471
Здравейте,
Резултатите от биопсията след пап3 и негативен ХПВ са следващите:

Тъканен фрагмент с характеристика на честично епидермизирана зона на трансформация, сквамозен епител с огнищна койлоцитоза.

Няма нищо страшно нали?
Гинекологът каза че му изглежда като ЦИН1 при вземането на биопсията, резултата ще го коментираме разбира се.

# 472
ти беше правила само високорисковите, нали?

# 473
  • София
…сквамозен епител с огнищна койлоцитоза.

Няма нищо страшно нали?
Няма страшно…Но стриктно следене на три месеца на участъка с огнищна койлоцитоза.

# 474
ти беше правила само високорисковите, нали?

Това е.
Искам да опитаме за бебе, затова се и притеснявам толкова много. Simple Smile

# 475
Наблюдавай  се сериозно, но ако проблемът стои, пусни останалите нискорискови  щамове също.Тук не са всички.
Това с оглед как да процедирате в бъдеще.
Надявам се всичко да е ок.
И не се фиксирай в това бебе, че
накрая ще си докараш емоционален блок.

# 476
Здравейте, обръщам се отново към вас с въпрос, мили дами. Няколко страници назад споделих, че при опити за бебе на профилактичен преглед ми откриха HVP 16.  Цитонамзката всяка година ми е 2А. Мъжът ми също е носител. За съжаление се налага лечение - Papilocare гел всяка вечер за мен и Хупавир и гел за съпруга ми. Лечението е от 3-4 до 6 месеца, вече почти един месец взимаме медикаментите. Тъй като го приемаме тежко и искаме бързо да възстановим опитите смятаме след третия месец да повторим теста за папиломавирус. Лекаркага каза, че тогава най-рано може да се направи повторен тест. Притеснено ми е обаче колко хора изобщо успяват да покажат отрицателен резултат, нали вирусът остава завинаги в организма ти и просто "спи". Може ли с години да не излезем негативни. Отделно на мен ми е взета биопсия и чакам резултат заради изменения на шийката, но ако не са притеснителни и няма нужда от операция със сигурност на 3-4 месец ще повторим теста. Ако сме отрицателни, не искаме да губим дори минута повече време за бебеправенето.  Има ли някоя от вас, която се е лекувала с гела и за колко време минава? Благодаря предварително. Иначе сме много стриктни в лечението и двамата. Казаха ни полов контакт с презерватив, ние не правим никакъв секс за всеки случай и така ще е до края на лечението. Освен това мисля, ами ако хвана грип в този сезон, имунитетът още ще падне.. Може ли въпреки лечението години наред да продължим да сме позитивни.. или пък единият да стане отрицателен, а другият не.. Или да покажа март месец отрицателен и примерно след 3 месеца вирусът да се завърне и да не съм разбрала. Вероятно звучи странно, но мен малко ме е срам и като започнат с въпросите познати "правите ли опити и тн", после ще почнат да любопитстват защо не се получава.. И още повече се сдухвам.. Сякаш като се омъжиш и на първия ден вече трябва да си бременна, а то божа работа.. С две думи какво да очакваме от лечението, възможно ли е изобщо да няма ефект. Лекаркага каза, че без една нейна пациентка всички се повлияват.

Последна редакция: пн, 12 яну 2026, 17:06 от Zima11

# 477
Всичко е възможно в лечението.Но това не значи нищо за момента.За 3м очаквайте да не се е махнал вирусът, което пак не значи да не правите опити, докато не се махне.Важното е да няма активна инфекция, защото вирусът може да се изолира в тялото, но да не е активен.
За теб е важно какво ще
покаже биопсията и пътят на лечение в зависимост от резултатите.
Пак ще кажа, че аз и ММ бяхме с тип 16, той имаше и 6, но аз никога не го прихванах, защото не беше активна инфекцията.
При мен имаше Пап 3а и биопсията показа изменения без Цин, но ми махнаха с Лийп образуванието.След 6м лекарката каза да правим опити.По онова време тест за ЧПв нямаше, нито лечение с добавки.
После забременях и родих, на 10г от конизацията направих тест за ЧПв и беше отрицателен.Не сме се пазили с презервативи.На скорошните ми тестове за вируса пак го няма.

# 478
  • Sofia
Колко време ще отнеме е индивидуално, зависи от имунитета на всеки човек.

А защо позволявате въпроси на някакви странични хора относно интимния ви живот?Какво значение за тях има дали бебето става или не става, защо, как и кога. Това не е тяхна работа. Време е да се научите да си отстоявате личното пространство.

# 479
Простете невежества ми, но аз пак не разбрах. От лекарката разбрах, че започваме опити, когато  и двамата покажем отрицателен резултат за тип 16. Ама, ако това не стане дори след година? Не може лечение на имуностимулатори и гелове с години. Вероятно, ако стане така сигурно накрая почваме опити и това е. Ами, ако цял живот не покажа отрицателен , явно е възможно. То нека излезе и биопсията, де .. тогава вече ще мисля кое по напред да оперирам и лекувам, че не ми е единственият здравословен проблем, за съжаление, но другото не е свързано с дете, а с рамо.
Иначе просто ми е гадно като някой пита мислите ли за бебе и тн .. сякаш ми бърка в раната. А аз съм малко от типа какво ще кажат хората Smiley

Общи условия

Активация на акаунт