Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 8 496
  • 219
  •   2
Отговори
# 150
Сега ме прегледаха на спешен кабинет и тръгвам за София. Доста страшни неща чух. Надявам се дори и половината да не са истина.
Някой дали е пил профилактично антибиотик след LEETZ? Казаха ми, че трябвало.
Според лекарите в спешното трябва да се направи нов лазер, защото има засегнати кръвоносни съдове…
Цитат на: ДХ3 link=topic=1809233.msg50252705#msg50252705 date=1758815733[b
[/b]]
Може ли да Ви е дошъл цикълът? При мен се получи същото, дойде ми скоро след конизацията и беше много обилно и силно.Лекарят утре ще каже как сте, при мен имаше един кървящ съд, но спря след Доцинона и всичко се нормализира, освен че имах средно към слабо кървене близо месец.Заради самата конизация и после цикълът.
Аз съм 8-ми ден след lettz  и задължителното се пие антибиотик след това аз бях на зинат за 5 дни. Освен леко зацапване нямам друго за сега . Не се тревожете в София ще направят каквото е нужно

# 151
Точно така - коментирало се е  и ДХЗ отговори.

# 152
  • София
Да, често го споменаваме тук.
Не съм го засичала, въпреки това тогава ми правиха и колпоскопия, а д-р Карагьозов нещо се усъмни в достоверността на цитонамазката и зареди това я повтори.
ДХЗ, а може ли да ми кажеш нещо за левкоплакията, какъв е шансът под нея да няма цин и да е примерно нещо доброкачествено, или метаплазия някаква?
Възможно ли е от серклажа да е станала?Имах серклаж по време на бременността.Отделно на това и още кърмя (хормоните ми сигурно не са съвсем в ред)

# 153
Бъбъл, не знам, нямам опит с това заболяване.Чела съм за него, но не съм се интересувала в дълбочина.
Като цяло секлажът може да е причинил дразнене и да се е появила лезия.
Както всички такива изменения, трябва да се следи и ако се налага да се правят биопсии и да се отстранява.Вероятността да е повърхностно хронично изменение, без проблем в дълбочина, е абсолютно реална.

# 154
  • София
Благодаря!
А някой знае ли колко е валиден теста за HPV вируси, и дали има изобщо някаква валидност, при условие че не сме си сменяли партньорите?

# 155
Как така валиден?

# 156
  • София
Примерно ако февруари месец 2023 година съм имала отрицателен за всички високорискови щамове, това означава ли, че може една идея да съм спокойна, че сега няма да излезне нещо много лошо от биопсията?

# 157
Зависи от какво е провокиран процесът и защо се развива.Не е задължително да е ЧПВ виновник за развитие на проблем.Просто повечето пъти той провокира такива.

# 158
Преди време цитонамазката ми излезе 3а и ме викнаха, за да дам проба за ЧПВ. Това се случва около 10 дни след първото взимане на цито. Взеха ми втора проба (предполагам е била друг вид), която излезе отрицателна за ЧПВ и цитонамазка 1а група. Дали излиза хубава заради повторното вземене на материал много скоро след първото? Следващата цитонамазка (6 месеца след последната) излезе 2А група.

# 159
Моите цитонамазки са от Вита, др.Главашки ги преглежда, моята лекарка е др.Оручева, тя е от екипа на др.Карагьозов

# 160
Излезе ми току що резултатът от цитонамазката. Докато отида на преглед, ще се радвам и на вашите мнения.

# 161
Имаше кой да помага, но не осъзнаваха до момента тежестта на манипулацията…
Аз исках да ми изпишат антибиотик, вчера отново казах във “Вита”. Казват ми, че не е нужно, но аз много се притеснявам. По-спокойно ще ми е да пия и да знам, че няма риск от инфекция. Не знам защо не ми изписват…
Имам Зинат и мога да го започна на своя глава, но се притеснявам, минали са 11 дни от манипулацията. ЦРП и ПКК са Ок, ако това има значение…
И аз пих антибиотик. Мисля, че е за да са сигурни, че няма да възникне инфекция. Започвам леко да се вълнувам, защото скоро предстои менструация номер 3 след операцията и след нея трябва да ходя за цитонамазка и започвам леко да се притеснявам какво ще излезе.

Силванка, бързо възстановяване! Радвам се, че са успели да овладеят ситуацията. Няма ли кой да ти помогне да му се невиди?

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 21:42 от Sylvanka

# 162
Аз също не пих след моята.

# 163
  • София
По-спокойно ще ми е да пия и да знам, че няма риск от инфекция. Не знам защо не ми изписват…
Не ви изписват, защото знаят как точно е извършена манипулацията и са преценили, че няма риск от инфекция. Не се тревожете за това, антибиотиците са толкова вредни, хубаво е да се взимат само при абсолютна необходимост. Вчера не исках да ви плаша, но 8 кг са ужасно много след тази процедура. Моите предписания и след двата лийпа бяха да не вдигам нищо по-тежко от килограм поне шест месеца след тях, не зная дали е правило или при мен така се е налагало.
При липса на клинична картина тестът за hpv се прави профилактично на всеки 3-4 години.

# 164
Много са 8 кг, да, но позволиха с уговорката, че ще са точно толкова, нито грам повече (имайки предвид, че е бебе, което зависи от мен). Нямаше кой да ми помага. Носих и количка, и дете, и чанта, пазарска чанта… може би до 12 кг съм вдигала, макар и за много кратко, а 8-те кг на ръце по 4 часа на ден поне… 😓😓😓

По-спокойно ще ми е да пия и да знам, че няма риск от инфекция. Не знам защо не ми изписват…
Не ви изписват, защото знаят как точно е извършена манипулацията и са преценили, че няма риск от инфекция. Не се тревожете за това, антибиотиците са толкова вредни, хубаво е да се взимат само при абсолютна необходимост. Вчера не исках да ви плаша, но 8 кг са ужасно много след тази процедура. Моите предписания и след двата лийпа бяха да не вдигам нищо по-тежко от килограм поне шест месеца след тях, не зная дали е правило или при мен така се е налагало.
При липса на клинична картина тестът за hpv се прави профилактично на всеки 3-4 години.

Общи условия

Активация на акаунт