Не пропускайте година без цитонамазка! Това може да ви коства живота! Тема № 63

• 14 940
  • 351
  •   1
Отговори
# 270
Някой ходил ли е на преглед при д-р Врагалева във Фемина? Да сподели доволен ли е? Мисля да я посетя за второ мнение.

# 271
Във фемина НЕ препоръчвам, конкретно тази лекарка не знам, но там са адски груби, бременна ме наплашиха за малформации за да си изкарат комисионната от пренаталния тест с думите “по-бързо отивай, че аборта е легален до 25 седмица от бременноста”, представете си бях в 24 седмица. Оказа се после, че нито дупка в сърцето на бебето има, нито малформации и всичко е за пари, а на небременна като нищо да ви изкарат с някоя страшна диагноза пак да ви оберат паричките за тестове.
В темата има препоръчани много специалисти онкогинеколози, по-скоро изберете някой от тях според мен.

# 272
  • Ланкър, планините Овнерог
Д-р Надиа Фархат от Фемина беше тази, която видя с колпоскопа недобрите неща в шийката и препоръча веднага биопсия. Благодарна съм й, че не ме мота, а веднага направи биопсията.

# 273
Д-р Надиа Фархат от Фемина беше тази, която видя с колпоскопа недобрите неща в шийката и препоръча веднага биопсия. Благодарна съм й, че не ме мота, а веднага направи биопсията.
Извинявай ако мога да попитам но обясни ли точно какво вижда? Имаш ли описание черно на бяло от колпоскоп  или снимка от колпоскоп?

# 274
Ходех все при Дянкова, но точно тя твърди гледай си групата. Годините минават и това, което е било валидно преди 12 години/ от когато са събирани мненията за доста от докторите, коментирани във форума/ вече не е валидно. Аз съм препоръчвала Дянкова на много от приятелките си, но сега мисля за второ мнение / за жалост възрастта си казва думата и колкото й да се прекланям сега слагам себе си на първо място, без да искам да засягам някого/ .
Моля, който е посещавал АГ онколог в последните 5 години и е доволен от отношение,компетенции и проведено лечение, нека сподели. Търся специалист на територията на София

# 275
Моят лекар не е онколог, но е много добре запознат с тези проблеми на женските гениталии и му имам пъпно доверие: Цветан Тончев, има го в Супердок.

# 276
  • на вълнолома
Здравейте, днес излезе резултата от биопсията която ми взеха при прегледа с колпоскоп. Изпратих го на гинеколога, но ще съм Ви благодарна на помощ с термините , докато чакам отговор , че много се притеснявам . Благодаря на всички Ви!

# 277
peikovaaa,
Ето обяснение от chatgpt:

“Обяснение на термините:
   1.   Сквамозен епител – вид клетъчна тъкан, която покрива повърхности като кожа, устната кухина, шийката на матката, хранопровода. Това е нормален тип епител.
   2.   Лека акантоза – леко удебеляване на епитела. Обикновено се наблюдава при реактивни промени, дразнене или възпаление. Не е рак.
   3.   Без дисплазия – няма предракови или злокачествени клетки. Това е много важно – означава, че тъканта е доброкачествена.

Обобщение:
   •   Биопсията показва нормален сквамозен епител, леко удебелен, което може да се дължи на дразнене или възпаление.
   •   Няма признаци за рак или предраково състояние.
   •   Обикновено не се изисква лечение, освен ако има симптоми или причината за акантозата трябва да се коригира.”

# 278
Здравейте отново, 3 м. след последната ми цитонамазка (3А) и поредни глобулки и спрейчета днес на колпоскопа отново светнах, та очаква ме и мен ллетз края на месеца на 1-ви чисти дни, биопсията месец май беше добра уж, цин 1, хпв теста негативен, но подобрение няма. Много ме е страх как ще се грижа след процедурата за детето, понеже е на 2г. няма как да не я вдигам. Някой в такава ситуация? Как се справихте?

# 279
  • Ланкър, планините Овнерог
Извинявай ако мога да попитам но обясни ли точно какво вижда? Имаш ли описание черно на бяло от колпоскоп  или снимка от колпоскоп?
Въобще не ми е трябвала снимка. Видя кофти неща, препоръча биопсия, взе материал и след 10 дена се потвърдиха притесненията й. След това вече преминах в ръцете на доц. Карагьозов.

# 280
  • София
Ходех все при Дянкова, но точно тя твърди гледай си групата. Годините минават и това, което е било валидно преди 12 години/ от когато са събирани мненията за доста от докторите, коментирани във форума/ вече не е валидно. Аз съм препоръчвала Дянкова на много от приятелките си, но сега мисля за второ мнение / за жалост възрастта си казва думата и колкото й да се прекланям сега слагам себе си на първо място, без да искам да засягам някого/ .
Моля, който е посещавал АГ онколог в последните 5 години и е доволен от отношение,компетенции и проведено лечение, нека сподели. Търся специалист на територията на София
Майка ми от 30 години ходи при доц. Дянкова, правила й е конизация и също й вярва безрезервно, ходила съм и аз като започнах да водя полов живот и точно с "раничка " имах грижи, но не останах с добро впечатление от нея.
 Препоръчвам ви д-р Иван Димитров от Адела клиника/МБАЛ Св София (на Мазнейкова), за мен той е човекът и разбира се д-р Карагьозов от Вита, ходила съм и при двамата.Само добри неща мога да кажа за тях.
Може би до доктор Димитров ще стигнете по-лесно.Пак казвам, работи в клиника Адела и в МБАЛ Св София (клиниката на Мазнейкова), има още един Иван Димитров, за него мнение нямам, мисля че някъде в Люлин работеше той.

# 281
Здравейте!
Искам да попитам дали е възможно хистологията на изрязаната тъкан да излезе по-бързо? Смисъл да се вземе след отстраняване и да се занесе на патолог на частно ли не знам( не съм запозната) и да я види веднага?

# 282
За можене - може, но има технологично време за обработка на материала - правят се срезове, използват се химикали, после парафинови блокове, и са необходими още редица други дейности, за които хората учат години в университета, преди да се стигне до микроскопа. Апропо, патолозите са толкова заети в днешно време, че…
Веднага на момента става само гефрира, но не пожелавам на никого да му се налага да се запознава с това какво е и кога се прави.

# 283
Здравейте! Преди 10 дни ми беше извършена конизация. Добре се чувствах, но от днес имам лека болка в долната част на корема като менструална и зацапването стана по-розово, до сега беше кафеникова-жълто. Възможно ли е МЦ да подрани с 4 дни или може да е друго кръвотечение. Лекуващия лекар каза да следя, ако има алена кръв, че е спешно състояние и най-вероятно има засегнат кръвоносен съд.
От провинцията съм и предвид предстоящите почивни дни се притеснявам.
Не ми е удобно да звъня на лекуващия лекар и не знам какво да предприема.
Моля за съвет.

# 284
Възможно и очаквано да подрани, да.

Общи условия

Активация на акаунт