Проверки на НАП за къщи в Гърция

• 14 478
  • 96
  •   1
Отговори
# 90
Тук говорим не за покупка на жилище, а за данъчна ревизия. Различно е, предполагам и при вас.

Точно над моя постинг казваш "Имот в чужбина се декларира всяка година." Това за мен, както изглежда и за другата потребителка, са дивотии. Никой в щатите не ми иска да декларирам какви имоти имам в БГ, че и всяка година. При покупка на имот пак никой не ме пита откъде имам парите, докато тук ме питат и подписвам декларация. В тоя контекст ми е постинга.

# 91
  • София
Тук говорим не за покупка на жилище, а за данъчна ревизия. Различно е, предполагам и при вас.

Точно над моя постинг казваш "Имот в чужбина се декларира всяка година." Това за мен, както изглежда и за другата потребителка, са дивотии. Никой в щатите не ми иска да декларирам какви имоти имам в БГ, че и всяка година. При покупка на имот пак никой не ме пита откъде имам парите, докато тук ме питат и подписвам декларация. В тоя контекст ми е постинга.
Онази потребителка се възмущава от проверките и се кани да емигрира. 😃 Тук се декларира всяка година, не е голям зор, декларацията излиза попълнена, за 10 минути ангажимент е.
Но, на който не му харесва, светът е голям.

# 92
  • София
Всички описани безумия в тази тема рязко ми припомниха защо ще напусна перманентно държавата в идните няколко години.

Какви безумия? Купила си къща, просто те питат от къде са парите. Има значение дали са от заплати, кредити, наследство или от наркотици например

Когато почине близък, от който не дължите данък наследство  е най-удобното време в данъчната декларация  да декларирате че ви е оставил (намерили) Х пари

# 93
  • София
Ами - да проверяват. За какво ме занимават аз да търся нещо, което нямам?

Защото те приканват ако имаш нещо да им документираш, което си пропуснала да го направиш и после те започват. Ние  имахме ревизия  на която търсеха пари за закупуване на апатрамент.  Парите бяха от наследствена  замя. Бяха изтеглени от банката 2009 г и с част от тях през 2014г беше купен апартамент.  Обадиха се да питат дали сме пропуснали нещо да декларираме.  Ние разбира се не се сетихме. Мислехме че като имаме док. за продажбата на зем. имот парите са ок. Да, но те казаха че от тегленето 2009 до плащането 2014  дирята на парите се губят. Т. е трябвало е през всичките тези години да пишем парите в ГДД,   че са в нас и после няма проблем да ги използваме.

# 94
Това е някаква тяхна измислица, няма задължение да си декларираш всяка година парите. Но е вярно, че ако го правиш доброволно ще си спестиш да те питат.

# 95
  • София
да, така е, но ако бяхме декларирали  нямаше да имаме проблем с произход на парите през 2014г и ако  НАП не се бяха оплели  като пате в калчище  в грешки и недоглеждане   трябваше да им платим  по около 6000 лв със съпруга ми. Те сгрешиха и  се забавиха и падна по давност. Ревизия   2-3 години ..... не получиха НИЩО.

# 96
  • София
НАП въобще недоглеждат. В момента съм им дала пълен достъп до сметките ми, те ми се обадиха да ме питат от къде са ми парите от потребителски заем. 🤣🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт