Магията на изтока - тема 76

• 16 826
  • 565
  •   1
Отговори
# 75
Е, явно съм видяла друг източник. Не съм написала умишлено подвеждаща информация.

# 76
  • MJF
Да отчета The Nice Guy след като си признахме с 2в1, че го изгледахмe Wink
По каста вече се изказахме. Там грешка няма. Но куцаше творческия екип. В монтажа , плавността на сюжета.
Скрит текст:
В първите епизоди сума време ни занимаваха с  уж главната героиня и майка ѝ . Ааа, и таланта ѝ. Паралелно гледахме "подземния свят". По едно време туй го изоставихме и започнаха всички от останалия  основния каст да имат прилично екранно време във всеки епизод. То това предишното - вагабонти и мъка неземна явно нешо им дотегна / нямаше какво толкоз да пишат до 14 серии.
А всъщност ако този недостатък го нямаше щеше да се получи един стандартен кор-сериал с привкус на класическите от "едно време". Щото си имахме всичко - голямо семейство с всякакви в него, лихварство, наркотици и сие , бандитизъм, болница и сие , битовизъм с кор-леген, wc -хумор и запои, .... Thinking  какво изпуснах ?! Но всичко това на прекалено големи приливи и отливи.
И финално хамерикански край. Всички хепи, лошите уж получиха своето "просветление" и рехабилитация.
Аз от този сериал ще запомня второстепенните герои.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 20:10 от Шошулчо

# 77
My Youth - епизод 1

Издържах до 17 минута, за повече не мога и нямам желание. На 40 години ще стане другата седмица, а е с вид на 15 годишен. Просто е абсурден, нелеп.
Започнаха и тук от първите минути с реклама на Subway и новото BMW XM. Много богати цветарите в тази Корея, еййй, шофират джипове за 200 000 евро. И много се натъртва на бавареца, да го видим, ако случайно сме изпуснали някой от десетките кадри с него.
Нея пък като я видях, как слага в дамската си чанта 1-килограмов пожарогасител и я отписах. Пак с някакви страхове с пожари ще се бори и тук, след локумката от миналата година с нея и Чанг Ки Йонг.
Не, брутална JTBC-мехурка/локумка/захаринка за хора, които са безнадеждни романтици. Отнесена история, балон.

# 78
DOPE 9 - по мое мнение най-слабият епизод до момента. Бих казала, че нищо съществено не се случи. Кайто Такахаши така и не мога да го възприема като актьор, стои ми изкуствено. Томоя Накамура и Арата трябваше да имат повече екранно време в епизода според мен. Само се надявам финалът да не ме разочарова, защото досега всичко вървеше много добре и изведнъж - това.

# 79
  • MJF
С леко закъснение  честито ни Съединение Hug

Аз видях Beyond the Bar 11.
Трудно ми се "отдаде" гледането на този епизод по неговия правен казус. Не е тайна че съм "кучкар".
Скрит текст:
С първото ми куче като дете на 11-12 г имах такова преживяване - с такова двуного същество което ритна с все сила минавайки ей така покрай входа ни моето малко  куче както си вървеше а ние точно излизахме от входа на блока и аз се бях обърнала да затворя вратата и чух писъка/изквичаването на домашния си любимец  зад гърба ми и го видях като се извъртях на мига   във въздуха  като летящ като топка. Добре че пред блока по пейки и наоколо имаше възрастни съседи та те реагираха и т.н. щото аз бях в ступор с течащи сълзи гушнала кучето си . Въпросното същество  постфактум разбрах какво е  , къде живее, защо въобще е дошло към нашия блок  и че час по час е в педагогическата стая към полицията или там каквото е било по това време. Аз в какво състояние бях тогава не искам и да си спомням. Добре че скоро след това от големите / възрастните разбрах че се е "изнесъл" на някъде и никой нито го е виждал , нито го е чувал.  На милия ми куч добре че нищо му нямаше - той двегодишна топка , гушкане, успокояване , галене, вкусняшки и му мина ама на мен....
А иначе по  другите  текущите сюжетни линни напредък ни показаха:
Скрит текст:
Поразвеселих се по развитието  на уж пенсиониралия се - Ко или както там му е името.
Възлюбения ни адвокат ме позабавлява с включванията си в този епизод.Smile
И аз като Рос мислех , че ни се размина и че няма да ни занимават с Швепса и уж главната ни героиня пък те ..
Опит да реабилитират родителите на ГГ по действията им спрямо другото си дете близначе .
Готова съм за финала, най-вече да разтурим целия рахат на тези корумпирани, безпардонни, арогантни , окупирали властта вампири, паразитиращи на гърба на средностатистически нормални хора.
Ооо , щях да забрая и за Швепса , бившата му и бившия му приятел. Да ме прощават но на мен видния кучкар, ми са прекалени техните "кучешки" поблеми та от много им акъл кучето опати - ребро и т.н.- ако бях правист Швепса и бившата щях да ги съдя. Peace
Ооо и  още нещо се сетих!
Скрит текст:
Този човек  помощник- адвоката , който хванат в капан м/у чука и наковалнята. Ето той има нужда от реална помощ и защита. Дано корфинал го подмине и оставят всичко да е наред с него след очаквания апогей.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 14:39 от Шошулчо

# 80
Дам, оказах се напълно права за този сериал. За всичко.
Това с Швепса и тийнейджърката беше ала-бала, за да се заблуждава зрителя. Така правят винаги корейците, винаги. И Шошулчо си е помислила, че като е видяла финала вчера, аха и Швепса готов. Нееее, не познаваш корейските сценаристи, Шошулчо. Изобщо не ги познаваш.

Последните два епизода на Beyond the Bar можеха да се казват Lawyers in Love. Боза, локуми, баклави, шекери, кошмар. Единият с продължителност 80 минути, а днешния финал - 90 минути. Цял филм!
Бавно, провлачено, агония и накрая финал в стил "Аз ти показвам каквото ми е хрумнало на пет бутилки соджу, а ти си мисли каквото искаш."
Майката ми идваше още с вчерашния епизод да я заблъскам. Разстрои се за едно котенце, а е изоставила собственото си дете?!? Ненормална работа. Епизод за котките и кучетата, но не и за хората.
А сцените с кучето и правата за кучето все едно е дете, бяха върха. Прекалиха, наистина прекалиха с тази кучкарска история.

Язък за И Джин Ук. Заглавието предполагаше сериозна адвокатска история, а то пак от същия корейски гювеч. Но това е JTBC. Тази телевизия винаги се напъва като планина, за да роди поредната мишка.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 19:26 от rossonera

# 81
  • MJF
Eгати, няма да бързам с гледането на 12 епизод тогава. Туй ми прилича на хамерикански и корейски финал заедно. Unamused
Рос,
Скрит текст:
поне решиха ли основния проблем на таз голяма адвокатска фирма и опазиха ли този човек- помощник-адвоката?
Рос, за майката на ГГ
Скрит текст:
точно и аз такива си ги мислех докато се мъчеше за едното конкретно коте.  
Но после пък за Швепса и бившата му и това нещастно с тез двамата меко казано непораснали емоционално хора , тяхно куче...както писах ако зависи от мен ще ги осъдя за това което причиняват на това куче. То не си знае глутницата въобще, така наааай - кратко да го кажа за да не се разпинявя по темата.

# 82
Е, ти съмнявала ли си се, че всичко ще завърши с победа на Доброто? Наръсиха обилно с розова пудра. Супер-шефката пое Юлим, а Швепса стана нейната дясна ръка. Разрешиха де що имаше проблем. То откакто Wonder Woman а.к.а. Госпожа Куон дойде в Юлим, само победа след победа за нея на всички нива.
И тя като испанския национален отбор по футбол. Те имат бързи крака - тя има бърз ум, те побеждават с 3:0 и 6:0, а тя финтира всички мъже с по няколко на нула, без да ѝ бъде отбелязан гол (проблем). Също като един Унай Симон стоеше и се подпираше на вратата, докато нейните нападатели/ колеги отбелязваха гол след гол.
Обичам Микел Мерино. Да си кажа.

И да знаеш, Шошулчо, че в Соул има една единствена агенция за слепи срещи с потенциален кандидат за съпруг/ съпруга. Други не, само една и тя събира задължително Швепс с тийнейджърка. Унмьонг, унмьонг, корейска съдба.

Томоя и Шиничи за теб.

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 13:00 от rossonera

# 83
Обявено е участието на Арата в Last Samurai Standing с Джуничи Окада в главната роля. Премиерата е след 10 дни.

# 84
Радост в The Royal Family.
От ляво надясно: Икки Савамура, Котаро Койзуми, Хитоми Куроки, Коичи Сато, на коня качен наш Махиро Такасуги, Сатоши Цумабуки, Рен Мегуро, Уакана Мацумото и Масанобу Андо.
Само заради каста си струва този сериал. На 12 октомври започваме. Всяка неделя по TBS - телевизията с най-добрите японски сериали в последните години.

# 85
  • MJF
Оххх, hahaha
Отворила съм и гледам Beyond the Bar 12.
Скрит текст:
На дискусията съм на 4-мата адвокати след срещата на младата ни ГГ с клиентката с неконвенционалния брак. Прихнах да се смея на отговора, че има и хора които са готови да се оженят  само за да могат да имат куче.

# 86
bb6, Шо ще е главен изпълнителен директор на компанията, в която работи Хару и която тя ще напусне още в първи епизод на Fake Mommy. Героят му е описан като мистериозен (втори мистериозен герой след Йоске Сугино в Shiawasena Kekkon), обвит в тайна и със студено излъчване. Роля писана точно за него, но сега вместо якудза ще бъде костюмар и директор.
Героинята на Минами Танака (госпожата на Каме в реалния живот) ще е свързана с него.
На 10 октомври (петък) започва и той, отново по TBS.

Гледах Хони и аджума епизод 7.
Превъртах доста, но финала беше най-интересен, защото дори и в гръб този глас, който чух, никога не мога да сбъркам. Чи Джин Хи! Любимият ми шекши аджоши.
Сигурна съм, че е той - физика, глас, прическа. Ще се появи утре като мъж влюбен навремето в аджумата и като конкуренция на Хони за любовта ѝ.
Аджумата удари големия джакпот в този сериал с двамата. Да ѝ имам лудия късмет!

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 21:12 от rossonera

# 87
  • MJF
Браво Рос, така по глас и в гръб.

Ясно че догледах 12-ия епизод на Beyond the Bar. Не смятам да го удостоя с нито едно изречение повече. Няма да повтарям Рос. Точно хамерикански + корфинал. Развеселиха ме как цял финален епизод се "чешеха" по темата брак и местните им порядки, особености и сие. А от къде тръгнахме в епизод 1 ... ooooh!

Бонг ще я видя днес анблок. Та  ще видя  Чи Джин Хи без гатанка. Wink

# 88
Shiawasena Kekkon 6. Първоначално сериалът не ме впечатли толкова много и нямах големи очаквания, но с всеки изминал епизод ми харесва все повече. Вече съм убедена, че мъжете от семейство Сузуки до един знаят истината за убийството и по някаква причина не искат тя да се разкрие. Пролича си, когато се бяха събрали да празнуват рождения ден.

Видях и епизод 7. Загадката още не е разкрита. Оценявам моментите на хумор, както и уважението в отношенията между Котаро и "манекена".

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 15:04 от bell_87

# 89
Чи Джин Хи е. И днес не го показаха в реално действие, но от превюто за понеделник се вижда ясно, че е той, дори и в профил.
Днес бяха заети да направят от парцаливата аджума красив лебед и затова другата седмица ще пуснат Чи Джин Хи, като съперник на Хони. То като я направиха от дрипла голяма изискана красавица и много котараци се завъртяха.
Днешният епизод ще го запомня с това, че след баня на Хони му падна хавлийката от кръста. Толкова години, а никога не се е случвало. Жалко, че не ни показаха нищо повече, за годините вярно фенство сме заслужили, но не би.

Гледам я Ом Джонг Хуа - тя цялата като една пластмасова кукла. То двоен клепач правила, то нос ремонтирала, то устни пълнила с хиалурон, ботокс-мотокс, всичко, което е могла да промени по лицето си - го е променила. Суета, суета, но мярка трябва.
На 56 години е и сигурно търси еликсирът на Вечността, консервацията, дългия живот. То, ако някой го измисли този еликсир, първи на опашката ще е Доналд Тръмп, втора тя, а след нея целия Холивудски панаир начело с парцалите Кардашиян.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 18:55 от rossonera

Общи условия

Активация на акаунт