Магията на изтока - тема 76

• 16 826
  • 565
  •   1
Отговори
# 30
  • MJF
Снощи видях че на нас с Бел са ни качили Shiawasena Kekkon 5 и вместо да си легна го ....изгледах.
Скрит текст:
Ай как се разчуства нашия Котаро на песента в телевизионното студио. Обидно му беше , насъбра му се. Значи и той се впечатлил от автопортрета като мен.
Обяснението от Нелла и баща ѝ дето дадоха съвместно на Котаро мен не ме убеди. Подозирам че и него не. Просто пазеше лице в момента а и "преваряваше"  други натрупали му се от Нелла и сие емоции.
Развеселих се от продуцентката ,  коментарите ѝ и подаръчето към нашия герой- имаше нужда от този тоник той. Усеща го тя спор няма.
Този в участъка дето е конкурент на шефа на нашия полицай- видях сценката.

Ким Куанг Кю e универсал. Май само в някой зализан/от голямото доброутро герой не съм го нацелвала.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 16:21 от Шошулчо

# 31
Ето тук качват епизодите от Нетфликс. Гледай и епизод 6 на кейджи. Днес го видях, не съм обръщала внимание, а и то няма кой знае колко японско в този сайт.

Beyond the Bar - епизод 10

Агнешкото успя. Прекръстих се, мъките му бяха големи.
Случаят беше горе-долу интересен, макар че пак нищихме тормоза от училищната скамейка и в какво се превръщат жертвите след това.
Не го виждам този сериал с финал другата неделя. Сякаш много претупаха всичко и ще кажа, че са му нужни поне 16 епизода или както навремето, в зората на кор-сериалната вълна, дори 20 епизода.
Рекламата на бонбоните в този епизод беше заменена с реклама на техника за процедури за разкрасяване. Стоят трите глупачки (съквартирантки) и се опитват да "мислят". Анимационни героини - чупки, гримаси, позиране, ай, ай, ай.

Финалът на My Lovely Journey дори не ми се коментира. Превъртях набързо цялата скука.
Ще запомня това заглавие само заради участието на Ким Дже Йонг.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 19:52 от rossonera

# 32
  • MJF
Мерси Рос, хм, на този сайт гледам корейските текущи но като ми е попадало японско се е непреведено и съи не съм придобила навик да поглеждам там за японско.
Обаче съм права, не е да не съм забелязвала, в епизод 5 не прозвуча Оейзис, нито пък в 4 там където гледаме с Бел на руски. Жалко, много жалко.

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 20:37 от Шошулчо

# 33
Във всички японски епизоди звучи Don't Look Back in Anger, но сигурно рускините качват епизодите шарено - един оттук, друг оттам, както дойде.
Тези са от Нетфликс, така че, както ти казах, парчето там не звучи. Само в оригиналните японски епизоди на TV Asahi.

И Damemane! го има. Коментирах го тук през април. Може да го гледаш, все любимци в него.

# 34
................................
Финалът на My Lovely Journey дори не ми се коментира. Превъртях набързо цялата скука.
Ще запомня това заглавие само заради участието на Ким Дже Йонг.
Пак мислим еднакво Hands Thumbsup. Евентуално добавям, няколкото хубави места, които ни показаха и камеото на Чин Гу.

# 35
  • MJF
Като отворих линка и видях картинката смътно се сетих за този каст. Ок Рос , ще го погледна като отгледам биоцаревицата , финала ми остана там. Щото един от селото предаде фронта и използва химия уж без да иска ама не е така , напълно съзнателен от негова страна акт си беше и настана .....щото контролните органи хванаха химията в продукцията.

Аха , абе жалко че без песента , първите 3 серии си ги изгледах с нея и си ....пеех. Crossing Arms

Мерси за глезенето с линковете. Satisfied

# 36
Да, Джин Гу и Ха Сок Джин. И двамата ги поразболяха, но здраве да е.

Шошулчо, в 6-и епизод сигурно много ще се смееш с агента по недвижими имоти, който беше голям образ и с неговото "Mizaru, kikazaru, iwazaru" (Да не виждам злото, да не чувам злото, да не говоря за злото).
Това са фигури на три маймунки, които има в будистките храмове и са свързани с конфуцианството. Едната е изобразена със затворени очи, другата със запушени уши, а третата с ръце на устата. Трите мъдри маймунки, които те насочват да избягваш всякакви неприятности.
Агентът на недвижими имоти е фен на джидайгеки-драмите (историческите), затова цитираше и говореше по начин, по който се е говорило при управлението на шогуните Токугава. Дори и към Котаро се обръщаше със сенсей, неговия учител.

Понеделник е - довечера е време за Хони и аджума.

# 37
  • MJF
nnnuu  довечера ще го видя 6-и епизод.

Да прокоментирам/обобщя финално Genkai Shuraku Kabushiki Kaisha
Първо приятно се изненадах че нямаше това което очаквах. Признавам че като видях кой е телевизионния канал, каста, само 5 серии и сие , подходих към това заглавие с очакване за някаква доза патос. Но не . Разказаха всичко естествено , реалистично. Нямам забележка грам. Изгледах си го с интерес и добро настроение.

Скрит текст:
За да има  все пак ескалация в 4-и епизод се случи нещо дето никой не изненада.  В първите 3 серии все пак достатъчно дадоха от дереджето до което са се докарали в това вече доста обезлюдено, обезверено , безперспрективно и от този род селце. Дадоха и отношенията м/у отделните членове в това съобщество. И въпреки че по няколко щастливи/късметлийски момента нещата потръгнаха - на лице в селото се оказа бизнесмена Такигава и работници-студенти в аграрни техникуми/училища , на които по разни общински/държавни програми им се плаща стажа на село/полето/фермите- допълнителна и млада работна ръка , че то повечето фермери вече на преклонна възраст.
Та героя на Соримачи и героя Ген Сугавара  единствените 2-ма левенти в зряла възраст в таз кооперация/фирма дето стана. Само че Ген бохем, пънкар и  сие ....такъв натюрел. И под преса /давление очаквано много бързо поддаде, изненадани грам няма. Както и от първичното му поведение след това,  вместо да си признае че е виновен.
И тук стигнахме до основния въпрос към зрителите "Какво да правим виновника при такива конкретни обстоятелства?"
Както повеляма сегашния мениджмънт сочим виновен, излиза той "пред камерите" , поема цялата вина и като всяко чудо за 3 дни след това се надяваме медии , клиенти , бизнес партньори и сие къде по-бавно , къде бързо да забравят цялата суматоха.
Или.
Няма да сочим с пръст до + безкрайност и да уволняваме един от нас. Това на фона че сме и без това шепа хора и всички в тази малка и затворена общност се познават от бебета и растат един на друг пред очите им и заедно. Ще признаем вина и здравата и искренно ще се извиним пред клиентите си , ще обещаем да си вземем поука и да бъдем вече двойно по-внимателни,  да помолим с поклон в кръста на поне  90 градусада да  ни простят този път и да ни дадат втори шанс.
Малката комуна избра втория вариант , въпреки че разбиращия от мениджмънт всячеки бе против.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 12:12 от Шошулчо

# 38
Ето, като не ти звучат в Нетфликс-версиите, да чуеш оригиналните японски:

Shiawasena Kekkon Final E04
5-и епизод със сцената на моста, ти я бях изрязала на 14 август. Там я чу.
Shiawasena Kekkon Final 06
Shiawasena Kekkon Final 07

Още един линк на английски за Shiawasena Kekkon - и тук го качват.
И повтарям: В четвъртък е излъчването в Япония (епизод 8 предстои), а същия ден сутринта Нетфликс пускат с епизод назад, т.е. след три дни ще излезе 7-ми. След четвъртък ще се оглеждаш за епизод 7 из линковете, които ти дадох.

# 39
  • MJF
Еми ей на. Съъъвсем друго е като гледам финала на 4-и епизод така както е. За мен конкретната песен е голяяяма находка/попадение за сериала. Паснали са си идеално, голямо браво на този който го е направил/измислил/се е сетил.
Мда финала на 5-и нали вече го бях видяла като сцени и един вид ми зазвуча наум музиката докато мърморех че я няма.
Видях 4-и епизод. Довечера като видя 6-ия , независимо дали или, като свърши ще си пусна за всеки случай и горния отрязък. После и за 7 така. Satisfied ама така де , то без точно тези моменти все едно не съм догледала серия Crossing Arms
Рос, Hug Hug
https://dramiko.com/ e нов за мен ресурс, чинно го запазих в папаката източници. Bowtie

# 40
Много голям капацитет имате в тази тема!
Бързо гледате, много пишете, с всичко сте в час 😊
 Аз не успявам никак, за това ни в клин, ни в ръкав ще отбележа, че съм на средата Mad Dog.
Отдавна се канех да го гледам, почти всички актьори са ми симпатични, особено Рю Хуа Йонг, тя ми беше любимата от първия сезон на Hello My Twenties.
Жалко, че вече почти не се снима след глупостите около скандала с бившите и колежки от Тара.
Ще го премахнат от каталога на Нетфликс скоро, което за мен често се оказва фактор при избора на драми, въпреки, че списъкът ми вече е огромен.

Интересен сюжет (макар да има доста невероятни ситуации, но аз нямам проблем с това като цяло) и за промяна няма фокус върху любовната история. So far, so good.

А корейската азбука е изключително логична и лесна за учене. Бих препоръчала на всеки, който иска да знае имената максимално точно да я научи за ден - два и да чете от оригиналния източник. Транслитерацията на латиница е много ненадеждна, в български също липсват доста звуци.
След това обаче, лесното в корейския език свършва 🤣 Мисия за цял живот едва ли не.

# 41
  • MJF
Ой, ще ме отчаяте така от поредния ми поход към корейските имена. Аз не съм с капацитет и интерес към тях в голям обем. Аз имам три спорта които чат пат ме мотивират към този поход - фигурно пързаляне, скокове във вода и спортна гимнастика. Давам малко обяснение от първия , защото във втория и третия се трогвам само с китайските спортисти а не останаланите им съседи и ала съседи.
Скрит текст:
Аз имената на корейските фигуристи ги виждам само в този вид и на екрана и на протоколите. Протоколите са задължителна част от спорта за мен. Та виждам това , това , това като изписване на имената на състезателите. Само така е и на транслациите, то е стандарт в  този спорт. Имената на състезателите се подават от родителите/треньорите към националната федерация. Нац. федерация ги подава към м/ународната а тя съответно има договор с фирма за техническата поддръжка/оператор на тези данни. А аз като зрител на този целия урожай от състезатели от не знам си колко държави и езици нямам капацитет да уча всички азбуки. Wink. Но проблем има предимно само при "дръпнатите" защото много често не могат да обяснят самите те как аджеба им е името като ги питат, в повечето случаи на английски, защото на друг чужд език съвсем пък не реагират. Под не могат да обяснят имам много примери: можело Чен но може и Чан, както искате а ако искате може и ...и дадат някакво западно име -прякор. Туй китайците. Корейците като ги питат изпеят слято първите 2 имена, кой чул недочул, трява да ги помолиш твърдо та отчетливо да си кажат трите имена. И т.н. Това впечатления при контакт на живо по просконференции, при попълване на формуляри за участие и т.н.
С китайските имена откакто ползвам това упътване  се чуствам комфортно, защото на китайските стартове като си засека моите варианти с китайските диктори в залата , на 70% минимум съвпадам.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 15:04 от Шошулчо

# 42
2в1, и нищо да не кажеш....

Отварям си сега IG и в рийлс-овете ми излиза това.
Виждам приятеля на банкера от банката на касиерката, същият, с който касиерката каза, че е спала, само за да нарани глупавия банкер, т.е. виждам Мун Те Ю.
В следващия кадър виждам Чон Хо Джин с побеляла и щръкнала коса, който в същото време гледам като баща на архитект Ча Чи Су в Our Golden Days, а там е добре боядисан и сресан.
Поглеждам, той е бил баща на И Донг Ук, а сега е абоджи и на Чонг Ил У. Ейй, на хубави екранни синове е случил Чон Хо Джин!
И виждам кака О Нара и оoo, Рю Хье Йонг, която видях в първите два епизода на Law and the City.
Главната няма да я споменавам, защото не мога да я гледам.

Последна редакция: пн, 01 сеп 2025, 16:50 от rossonera

# 43
Рос, кака О На Ра и Рю Хье Йонг бяха сестри на И Донг Ук. А Мун Те Ю беше доктор и гадже на Рю Хье Йонг, която пък беше мед. сестра и работеха заедно. Имаше малко недоразумения между двамата, но както вече си видяла, нещата се оправиха и той "би коляно" пред цялото ѝ семейство Joy.

# 44
  • MJF
То не само 2в1 мълчи. И аз гледах/м текущо The Nice Gyu.
Не знам защо не съм го споменала и обсъждала/коментирала Thinking
Не съм видяла последните 2 серии. Но той от сериалите дето добре че не е повече серии, а и 14 са му много. Аз толкова редактирам , че .....
Като видях  Чон Хо Джин тук , се сетих че не си  догледах Heavenly Ever After  а той там играеше  нещо като шеф в Рая , един изтупан в бяло а тук на контраст. А сега пък Рос го гледа в ...Абе не слиза от екраните ни Smile
 Рю Хье Йонг, мда , за мое удоволствие почти едновременно в две роли на моя екран.
Въобще целия каст много на мястото си. Интересно ми беше цялото семейство на главния герой . Но в останалата част едно такова от страна на knit , подозирам че заради тази част така не ми е и дошла муза да попиша по това заглавие до сега. Добре поне че не са затрили главния герой както разбрах от 2в1.
2в1 ,добре че писа щото като прочетох онзи поне си отдъхнах, че няма да има да се навивам с 300 зора/готова да се скрия под стола да видя финалните 2 серии.
Но трябва да призная, че въпреки цялата "мизерия"  Lee Moon-Sik и Han Jae-Young в тези им доста гадни герои не можах да ги възприема много сериозно та тук таме им отпусках екранно време заради самите актьори.

Хехе, мда , това събиране на цялото семейство за което говори 2в1 горе бе мнооого симпатично. Ей тези моменти с тези герои /актьори си заслужават гледането.

Общи условия

Активация на акаунт