Магията на изтока - тема 76

• 17 918
  • 599
  •   1
Отговори
# 585
Да, Йодо-доно става съпруга на Хидейоши Тойотоми. Тя е племенница на Ода Нобунага и дъщеря на Оичи. Йодо-доно ражда единствения мъжки наследник на Хидейоши - Хидейори Тойотоми, първият му син умира още на 2 години. Хидейори също не живее дълго, убит е на 22 години.

След смъртта на Ода Нобунага през 1582 г., след смъртта и на Хидейоши Тойотоми през 1598 г., пред Иеясу Токугава не остават никакви пречки пред това да обедини/ подчини напълно всички враждуващи кланове и да се обяви за шогун. Битката при Секигахара на 21 октомври 1600 г. подпечатва могъществото му.
От заложник като дете - до владетел на цяла Япония. Имал е забележителен живот, а и умира на 73 години от естествена смърт, нещо трудно постижимо за времето, в което е живял.

Ода Нобунага си е бил страшен и безпощаден (Шун го играе отлично). Нищо чудно, че Иеясу се е страхувал от него. То и в Toyotomi Kyodai сигурно ще е така, когато се срещнат.

Love Between Lines - епизоди 21 и 22

Шефът и малката лисичка съвсем се разлигавиха, а аз съм в агитката на Пей. Много е добър, актьорът играе страхотно. Съдбата на героя му още повече ме грабна.
Днес Пей разбра кой е баща ѝ, само че шефът още спи. Остават шест епизода до края, а бурята тепърва ще се разразява.

Скрит текст:
Пей купи копринен шал с котка за Ху Шию, но тя отказа подаръка. Не я е срам. Появи се една котка, дори и на шал, а тя отказва.

# 586
  • MJF
Love Me
И аз изгледах петъчните 2 серии но не анблок.
Скрит текст:
Като видях финала на първата Smirk и попаднах в капана на сценариста.
Като започнах втората серия леко се успокоих по тази сюжетна линия . Да ама не, оказа че това е написал сценариста.
То от шведската част май почти нищо не остана. Така да го кажа. Драма , драма и пак драма.
Мда , единствената ведро-смешна сцена бе отчето - съученик или нещо друго , съученик или нещо друго .......Mr. Green

# 587
Провери си имейла. Изпратих ти последните два епизода на Fake Mommy с английски субтитри. Сваляш свободните линкове на епизод 9 и 10 и прилагаш субтитрите.
Рускините сигурно още препиват с водка и са те забравили.

# 588
  • MJF
Рос, свалих файловете. Hug
Но гледането им ще чака ред.

# 589
Love Between Lines - ФИНАЛ

Вчера китайците пуснаха накуп и последните шест епизода. Драмата се развихри, но не трая дълго и всичко завърши щастливо, както се очакваше. Всичко имаше в този сериал и главата ми не гръмна, както се случва, когато продукцията е с марка Южна Корея. Китайците са много по-нормални от корейците, факт, поне в модерните/ съвременни продукции. Надраснали са предразсъдъците, предубежденията, които, за съжаление, няма кой да изкорени от корейското кино.
Доволна съм от този китайски сериал. Модерна, градска, шанхайска история със симпатични герои (актьори). Докрай си останах фен на Пей и той не ме разочарова, въпреки че кривна леко от пътя, но осъзна грешката си и се извини.
Чън Шинг Шю го харесвам от My Boss, след това го прегледах и още в две-три заглавия, та, стабилен си е и на ниво, но Дай Шю (Пей) е откритие за мен.
И най-важното - фауната я бяха оставили за финала, зарадваха ме. Едно котенце се вмъкна на етажа на шефа (чудодейно се е озовало в този небостъргач, хаха) и Шию го прибра. Осиновиха го, а в този огромен апартамент няма да му е никак зле на животинчето.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 12:45 от rossonera

# 590
  • вятърничава
Love Between Lines - ФИНАЛ
... Дай Шю (Пей) е откритие за мен....
Да, красив е, има перфектните устни. Не мога да откъсна очи от тях,когато е на екран. Сините му костюми с жилетките са много елегантни, този цвят много му отива и го отличава от масата черни костюми в офиса. Играе ролята си някак балансирано и хладнокръвно, антагонист с мярка. Много ми е смешно как лази тънко по нервите на брат си, като използва безценната млада дизайнерка, без която ни една фирма не може да функционира Wink Намери му слабото място.

Видях,че са преведени всички епизоди, но аз съм едва до еп.20.Приятелката и приятеля май,а? Толкова бърз развод за двойка, която толкова се обичаше? Сцената с букета в кафенето, кутията с храната от брата и кръстосания разпит от приятелите бяха смешни.

Радвам са,че са се взели в ръце сценаристите и са нацелили истината на финал - няма щастлив дом без мяу Animal Joy Cat

# 591
Какво да очакваме на корейския фронт от НФ тази година.

soompi

# 592
Започнах Silent Truth, засега ми харесва и смятам да го следя.
Скрит текст:
Започва с четирима съученици - Джуничи, Наото, Кейске и Макико. Те стават свидетели на престрелка между полицай и престъпник, при която и двамата мъже загиват. Полицаят се оказва бащата на Кейске. Децата скриват пистолета на полицая. След около 2 десетилетия четиримата се срещат отново. Братът на Наото е убит, а Джуничи, който сега е полицай, участва в разследването. Оказва се, че убийството е извършено със същия онзи пистолет, който навремето са скрили, а Макико и Кейске (понастоящем бивши съпрузи) попадат в списъка на заподозрените.

# 593
  • MJF
Мда , снощи и аз видях че са качили всички серии на Love Between Lines. Вечер прегледждам по една - две серии и май ми остават 2-3. Ама аз много бързо гледам/ много редактирам.
Въпрос по каста имам. Актьора който играе бащата на Тя тук не е ли същия който играе бащата на Той в My Boss Thinking. Не ми се рови сего по линкове/сайтове.
Мда актьорите си играят добре , нямам грам забележка.
Значе коте все пак. То има някакъв минималистичеееен Бао тук- този който е колега на Тя, все ѝ съдейства и е дискретен.

# 594
Не, бъркаш се - бащата не е същия от My Boss, а друг актьор. Ето, след 8:50 минута, да се убедиш.

Вчера Джу И Лонг публикува за първи път след Нова година. Пусна новата си реклама за Lululemon, която е по повод наближаващата Лунна Нова година и Олимпийските игри.
Шо, споделям я, защото в нея, освен че има красив голдън ретривър, участват и твои хора - фигуристката Рен Джун Фей и партньора ѝ Шинг Джианинг.
Тя е от Чанчун, а той от Харбин. Ами да, откъде да са другаде, освен от погранични провинции на Китай с Русия, хехе.

Джу И Лонг не е забравил и bb6, и отново е с ново кремче за разкрасяване за нея.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 16:50 от rossonera

# 595
  • пустинен пъпеш
Остават ми 3 еп. от Love between Lines.А мен героят на Дай Шю (Пей) още с появата си ме настрои срещу себе си и не мога да му съчувствам въпреки отвратително грубото  отношение на родния му баща към него,явно актьорът добре се справя.Дано в следващия му сериал,той е главният.

# 596
Гледах сега ревю на новото Volvo EX60, че се сетих какво забравих, а мислех да кажа на bb6....

Да, на Пей му стояха много добре всички костюми, страхотно подбрани и стилни. А какво ще кажеш за Бентли-то му? На мен то ми хареса повече от Мерцедес G-Wagon-чето на шефа.
Бентли-то пасваше перфектно на Пей, на стила му, на класата му, на цялостното усещане за героя му.
Отлично изграден/построен образ, затова го харесахме.

Бях преди малко в кварталната Билла и след това се отбих в селския ни мол, в Булмаг, но останах разочарована, че бисквитите Lotus Biscoff бяха свършили и се сетих каква може да е причината.

Малко предистория...
Нали си разцъквам всекидневно из японските платформи, сайтове и пр., та, през ноември -декември започнаха да ми излизат тези клипове на японци - вариант 1, вариант 2, вариант 3, които си купуват кисело мляко (включително и това на Мейджи - Буругариа йогуруто, т.е. нашето българско мляко) и в него слагат бисквити, както и конкретно орео, но най-често виждах варианти с кокосовите сабле на Нишин.

И наскоро разбирам, че тази лудост се е разпространила онлайн по целия свят под името "Японски чийзкейк".
Смяла съм се с глас, направо не ми се вярваше, че хората толкова са откачили, че наричат едни бисквити в кисело мляко японски "чийзкейк". Значи ние в България от деца ядем японски чийзкейк, хаха.
Обаче, вариантът, които е подлудил западняците, не е с кокосовите сабле на Нишин, а с бисквитите Lotus Biscoff и орео - ето един вариант. И затова сега не мога да си купя Lotus Biscoff, защото в моето село са изкупени - народът си приготвя японски чийзкейк.

А аз просто харесвам бисквитите на Lotus Biscoff и исках да ям, а не да си правя "японски чийзкейк" с тях.

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 20:43 от rossonera

# 597
  • MJF
При мен вали сняг.
Рос, видях рекламата. Добре въртят туизлите Рен и Шинг , готови са за започващото 4К в Пекин утре. Джу И Лонг добре гребе.

Аха, не са един и същ актьор татковците , мда.
Готова съм и аз с Love between Lines. Като за китайски сериал нямам забележки. Видях и котето. Мда , героя Пей добре написан , окомплектован и изигран.

Уф, Рос, ще трябва да изчакаш три дни да мине и таз вълна на "японския чийзкейк".

# 598
Чън Шинг Шю от утре с нов сериал, хехе. Вчера приключи с един, а от утре и друг.
Заглавието е My Page in the 90's и отново е 28 епизода, а втората главна мъжка роля се изпълнява от Кидо Ма, който гледахме като най-добрия му приятел в Love Between Lines, мъжът, който се събра с разведената приятелка на Шию.

Като я гледам главната актриса, не ми види много читава, но ще бъзна излезлите утре епизоди, за да видя дали ще си струва следенето и на този сериал на Чън Шинг Шю.

# 599
И корейските сериали тази година на Disney+.

soompi

Общи условия

Активация на акаунт