Отговори
# 585
Няма вечерен час, защото не излиза. Лятото в Бургас давах до 22ч., но никога не се е прибирала сла 21ч.
Втора смяна от училище се прибира до 20.15ч..

# 586
Имаме метростанция на 50-100 метра, от 6 клас май (вече не помня със сигурност) си ходи и прибира сама. До 7 клас училището й беше на една спирка от нас, понякога и пеш си идваше. През лятото до 10 ч. пак така, тя не излиза в квартала, само в центъра. Като й дойде часът за прибиране, следя локация. От купони задължително я прибираме ние.
Ако трябваше да ползва автобуси, не съм сигурна, че щяхме да я пускаме сама. Много зависи от квартал, осветление и т.н. Засега таксита не е ползвала.
Всичките й приятелки са в най-разнообразни квартали, разучила е транспорта, оправя си се с приложения как да стига до тях, но само денем. Ако ходи по разни квартали на гости с преспиване и е по тъмно, я карам аз.
От нейната възраст нататък излизах всяка вечер, като си спомня в какви тъмници съм чакала автобус по половин час и после пеш десетина минути в непрогледен мрак, чудя си се на куража.

Последна редакция: чт, 09 окт 2025, 23:56 от мартеа

# 587
Това да се изнесеш за 10 години от града и после да се върнеш пак е все едно да си расъл само в гората.
Така силно ме тресна градската среда, че незнам дали ще се освестя изобщо.
И хлебарката която видях в банята преди малко, в която влязох, защото съседите отгоре стават в 5 без 15 направо ме потресе.
От Събота сме започнали да се нанасяме като гледам ще продължи към месец в най-добрия случай.
Набора вчера за сефте го видях на дневна светлина - първа смяна е.
След училище метлосват около НДК, играят бридж или волейбол в училище. Все едно ваканцията продължава с пълна пара.
Оценките от входните са шарени като родопски килим. Притеснява ме, че не харесва новия си учител по МАТ и не започва добре там годината, а хич не ми се иска да се намесвам.
Светнете ме за тия локали - те във всички квартали ли се подвизават? Метрото ли са превзели?
Моят ходи със 73 на училище не ми е казвал засега някой да го е закачал, но ще го разпитам довечера.
И ако някой знае изпитан нетоксичен метод за борба с хлебарки - моля да сподели на лично.

# 588
Хм, черните идват по каналите. Срещу тях - "Райд" бяха най-ефективни.
Червеникаво-кафявите правят гнезда из апартамента, в кутии, вестници, на места, които рядко ползвате - за тях "Фронтлайн комбо" за големи кучета - безобиден за домашни любимци и хора, мор за хлебарките.
Черните се въдят в подпокривните пространства и мазите. Добре е да се пръска целия вход от фирма.

# 589
sisill, извикай си фирма да напръска у вас, това е единственият траен начин. И също, искай етажната да напръска входа, стълбищата и мазето, ако скоро не са.

# 590
Sisill,  купи си айкън и малка пръскачка (3л), така че да достигаш тавана и пръскай редовно на 2-3 месеца. Първите пъти през 2-3 седмици. Важно е да разбереш от къде влизат.
Наборът си пътува сам. Рядко сме го взимали вечер след тренировка, когато е изпуснал автобуса, но и вече нямаме такава времева възможност да разреждаме децата, както преди, така че им се налага да се придвижват сами. Сестрите му в квартала се оправят сами, той до училище и тренировка.

# 591
От 15 години живея в Бургас, в началото на следващия месец се връщам да живея в София. Сигурно ще ви прозвучи тъпо, но София много ми липсваше.
Sisill локалните са групи от младежи и девойки срещат се из цяла София (и не само). Лесно се разпознават по вид и държание.
Ако се разровиш малко из нета ще намериш доста информация.

# 592
  • София
При наборката отново всичко изглежда доста лежерно, особено тя. След една 3ка на входното по физика, която няма да бъде нанесена, вчера ме изненада с 5 на входното по БЕЛ (това много не е нейният предмет). Но бях направо като гръмната от това, че е написала теза за максималния брой точки. Такова нещо дори не съм сънувала. А се кълне, че не е преписвала.
Вечерният й час беше 20 часа. Аз изключително държа на точността и не правя компромиси с това, затова вече е 19,30 и при следващо закъснение ще стане още по-рано.
Тази сутрин излезе към 6,30 (оказа се, че отивала да си вземе пратка от Тему, луда работа, но аз спях и не го знаех това). Към 7,20 на друг неин телефон по инстаграм започна да звъни приятелката й и аз се притесних защо не е стигнала. Свършили са й мобилните данни и не виждах къде е, не отговаря на обажданията и като се замислих в каква тъмница е тръгнала ми стана лошо от притеснение. Обади ми се след около 10 минути, но косата ми побеля за това време.

# 593
Sisill, любовта към новия математик е повсеместна Grinning Аз не можах да отида на родителската среща, но ММ беше също притеснен. Даже ми го снимал Smile Входното било на олимпийско ниво и затова всички били зле. Поне това ми се обяснява на мен вкъщи.

# 594
  • София
Sisill,  купи си айкън и малка пръскачка (3л), така че да достигаш тавана и пръскай редовно на 2-3 месеца. Първите пъти през 2-3 седмици. Важно е да разбереш от къде влизат.
Така действа и мъжът при нас - с айкън.

Моят се прибира по светло. Не стои до късно след училище.
Виж, сестра му ми къса нервите. Все нещо ѝ пречи да си тръгне навреме за нас. Или изпуснала трамвай/автобус, или се заговорила, или чакала някого-си-там... Как все на нея се случва, не знам.

# 595
  • Пловдив
Вечерният час му е 22:00 и сега в общежитието, и докато си е вкъщи.
Знае, че ако закъснява (докато си е вкъщи), трябва да се обади, а в общежитието компромис няма Smiling Imp

Закъснее ли за вечерният час (докато си е у дома), на следващият ден часът се намалява пропорционално на закъснението - действа безотказно!

В края на месеца очаквам гости - поканил е съученици на гости с преспиване, та сега обмислям програмата за престоя.

Входните нива минаха - в студената гама са оценките, но има още какво да се желае Joy Изненада ме с отличен по немски и това в деня, следващ този, в който ми каза, че ще пита, да се мести в испанската или в китайската група.

# 596
Моята щерка е в шок от немския. Тепърва го започва и изглежда отчаяна. Досега само английски и испански е учила.
За най-голяма изненада по английски на входното има 5ица. Как го е "постигнала" недоумявам. Но като ми се обади да ми каже през смях как е измислила нова дума, защото не се е сетила за правилната, ми стана ясно, че пубертетските хормони не прощават Stuck Out Tongue Winking Eye

# 597
  • София
Не че има нещо общо с темата, но не мога да не ви споделя, че днес, превъртайки каналите, попаднах на Биг Брадър и се загледах. Гледах и чувах как ми умират мозъчните клетки. По груби сметки за десетината минути, през които го гледах, умряха около един милион. Оказа се, че трима /ТРИМА/ от участниците вярват, че земята е плоска. Ама искрено и лично вярват, не е на майтап. Едната девойка авторитетно обясни, че известен руски учен го е доказал. Според друг юнак /видимо на моята възраст/, земята била кръгла, но плоска. Обаче не знаел какво има от другата страна. Е, откъде да знае човекът? То пък и как да го изследваш, като е отдолу? Нали ще паднеш още от ръба. Mask Освен това не искал да вярва, "че живее на някакво кълбо, което се върти и не знае на кой свят се намира". Така де, че кой иска такова нещо?
 Мислех, че всичко съм виждала, ама се потвърди, че човек цял живот има какво да научи. Flushed

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 23:35 от sanaka

# 598
sanaka, и аз го мернах това в някаква реклама за предаването... не може да е истина Simple Smile Дали не е възможно нарочно да говорят такива глупости, за да има все пак някакъв минимален интерес към подобни предавания?
sweet_maniche, и аз съм доволна, че в 22 са по стаите в общежитието. Днес ходих да го прибирам с колата към 21,45 часа от центъра, закарахме и един негов приятел до тях. Според моя син нищо страшно няма да се стои по тъмно навън. Поне ме слуша и се съобразява за прибирането все пак.

Последна редакция: сб, 11 окт 2025, 23:45 от Bеа_2022

# 599
  • София
Бе и аз първо реших, че е толкова абсурдно, че сигурно е по сценарий, ама съвсем искрено си звучаха. Joy

Общи условия

Активация на акаунт