Априлски бебчета 2025- тема 3

• 12 095
  • 449
  •   3
Отговори
# 270
Браво момичета, като ви чета , стигам до извода , че Елис е най мързеливото бебе в групата…не се върти, не се обръща, няма зъби, спи по 3дремки по около час -час и половина, изяжда всичко, не е особено впечатлена от домашните игри, за нея кефа е да сме навън и да гледа хора, дървета, коли, да обикаля да слуша разговори…като е по корем се движи от точка А до точка Б не знам как, плъзга се, по корем се движи тя си е намерила начин….ние сме постоянно навън, прибираме се спи и излизаме(защото тя никога не е спала навън)
Не обича упражнения , като правим нещо се изнервя🧐
Днес отново започнах захранването, дай Боже да е успешно. Говорих с педиатъра каза да минавам на Аптамил АР-2 след като заместя едно цяло хранене с пюре…което евентуално ще е средата на другия месец…
Хубавото е, че вече е почти самостоятелно седнала, по нейно желание, без натиск и подпиране от моя страна…
Просто стигам до извода , че е дете със собствен силен характер и прави каквото и когато тя поиска и реши…
На 30.09 сме на консултация при ЛЛ
На 13.10 сме на преглед вътрешни органи и бъбреци…

# 271
Момичета, има ли последователност на зеленчуците, които въвеждате?

# 272
Моли, ще започне да прави тези магарии, спокойно Simple Smile Готви се психически.

zvezdait, ако кажеш как да я приспивам ще те черпя Grinning Преди като я видя, че и се спи я гушвах в поза кърмене и заспиваше за няколко минути. Поне повечето пъти беше така. Ако не и се спи започва да се тръшка и я оставях и след още няколко минути пак пробвах. Но вече не дава. Като я гушна така и започва да плаче и да се тръшка. Комшиите могат да си помислят, че правя екзорсизъм, а не приспиване на малко зверче. Мина и на 3 дремки. Пробвах да я слагам на леглото 15 мин без играчки, после 30 мин, 45 мин ... Пробвах да и пускам зайко с бял, розов и не знам какъв шум. Тя започва да си намира други занимания. Яде си ръцете, чорапите и краката. Обръща се по корем и започва да се избутва с краката и така обикаля леглото... Докато е будна стои и корем, така че си отработва това умение. Започва да ме щипе, да хваща ръцете ми и да ги яде. Ако съм седнала в краката ми се оглежда и се е пробвала и тях да хапе ... Човек ще каже, че съм била на война, че тези малки скалпели колкото и да ги режа, все едно ги подострям. Пробвах да я гушкам в различни пози и да и хващам ръцете, но не дава ... Понякога съм оставяла до нея, за да видя дали не се буди защото ме няма, но не е и това.  В количка не иска да спи.  Иначе гледам първият интервал на будуване да е най-къс, вторият малко по-дълъг и тн. Но тя след като не иска да заспива схемата ми с интервали на будуване и сън заминава на кино Grinning

Ние днес сме при ЛЛ за мерене. Да видим какво ще каже за захранването и от кога да започнем.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 14:10 от Пълнолуние

# 273
Моли, знам за такива бебета еднорози, които след това си връщат като за пет деца....всякакви лудории 🤣 тааа, може и да е затишие пред буря, но е напълно възможно и просто да си е кротичка. Аз съм била много кротка, но не съм знаела как да падам 🤣 иначе съм имала слабост към сервизи, домашни животни/горките/ и водааааааа, постоянно съм била мокра и преобличана по 50 пъти 🤣🤣🤣

# 274
И аз съм в отбора на активните овни. 😃
Освен всички магарии които изброявате е и супер своенравен..
От всички тези движения доста намали времето между кърменията направо вече си плаче за твърда храна.. още 10тина дни и го захранваме.
Иначе почти е пропълзял.. буквално имам чувството до 2 семдици, че ще търчи из вкъщи. Върти се без проблем и в двете посоки, хваща се за решетките на леглото и се мъчи да се изправи…та скоро ще смъкваме нивото на матрачето.
П.п Кактусче, спокойно още е мноого рано за прохождане. Едва към 8-9ти месец е нормално да започнат с опитите за самостоятелно изправяне, баланс, кординация и тн.
Някоя мама на по-мързеливко бебе ако те чете звучи като “моето вече решава интеграли и е олимпийски състезател” хахаах, в кръга на шегата.❤😃
Още има бая да им се приучава нервната система и ОДА. Simple Smile
П.п.п съня през деня и при нас е тегавня..

# 275
То аз се адаптирах към честите будения на бебето, а не толкова обратното. Понякога и по 7-8 пъти на нощ се будя, но някак си заспивам (е понякога и не успявам, но вече и на неспане свикнах...)

Момичета, май си направихме лоша услуга с ергономичната раница и Искра не иска и да седне в количка. Иска да си я носим постоянно в раницата. Засега се ядва, защото е около 7 кг, но какво ще правим като стане 10 Disappointed и с такава, която гледа към возещия пробвахме, стои 5 минути и почва да се дразни... дали ще го израсте или да стягам кръста и носене до първи клас Grinning

# 276
Здравейте, момичета! Чета ви от самото начало, но някои ръководни решения ме отказаха да пиша. Включвам се с бебе момиче, родено 3100, нормално и предизвикано на 26.04.2025, с майски термин две седмици по-късно.
Виждам, че обсъждате дневния сън. Ние не знам как щяхме да оцелеем без люлката на babybjorn (както и гърбовете ни). За 5мин заспива на нея, след това доприспивам на гърда, защото като по часовник се събужда на 30-та минута. Без гърда също не знам какво бих правила, защото обмислям отбиване около 6-я месец. Ние сме с атопичен дерматит и диетата ми е доста рестриктираща алергените и организмът ми доста бедства, но при наличието, че имам кърма, нямаше как да оставя бебето на АМ.
Нас регресията ни почна към началото на третия месец и от тогава нещата са по-зле от новородено. Няма дълга първа пауза (3часа), след това до сутринта през 2 часа си събуждаме за кърмене, но поне заспива моментално. А преди ни даваше 6-7часа пауза… дали е асоциация, дали реално глад, защото вече е около 6900гр и не й стигат калориите, кой знае, но няма шанс да заспи без да хапне. Бях твърдо за захранване след 6-я месец, но мисля да пробваме този уикенд, когато стане на 5. Иначе по класическите признаци - тя няма нито един. От към постижения - в първия ден на четвъртия месец се завъртяхме по корем, седмица по-късно и по гръб, но само на една страна. Умората е нечовешка, май само аз си оплаквам досега от това 😁 но дете с атопшчен дерматит изисква непрестанно наблюдение, защото само за секунда си пуска кръв от чесане. Все още спим с ръкавички Sad((. Днес пристигна и столчето ни за хранене - избрахме Стокке Трип Трап, дано си хареса и ни служи дълги години.

# 277
Пипи, не е рано за някои бързащи бебета 🫣 татко му на 9 месеца е проходил, юначето на моя близка също ходеше на 9 месеца, а на 11 месеца тичаше и не могат да го стигнат. Сестра ми също проходи на 9 месеца 🤗 Аз мнооого съм пълзяла, а на годинката съм си вървяла вече. Моето момче е много по-голямо и това също има значение. Вече се надига, изправя се, с опора си стои прав, всяко детенце е индивидуално 🤗 Просто по-рано ще започне голямото тичане. Иначе за характер не ми се говори, голям е хитрушко, но те май всички бебоци вече са такива🤣🤣🤣
Съвсем скоро бяхме на разходка и една мома на 6 месеца си стоеше права с опора 😁 Иска да върви вече момичето. 😃
Имам познати, на които доста по-късно прохождат бебчетата, примерно на година и два-три-четири месеца, но всичко си им е наред, просто са по-мързеливи или предпочитат да пълзят 🤗

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 23:08 от Kactus

# 278
Пълнолуние, моята е същата, гушваш и тръгва да се дърпа, плюе бибата и т.н. Понеже като са преуморени е още по-трудно да се приспят. Няколко пъти успявам обаче, ключовото е да се кротне и да е подходящ моментът за кротване. Аз съм успявала с леко подскачане като е в мен (иначе четох за подскачане на пилатес топка, ама нямам). По същия начин снощи я успокоих, за да мога да я приспя на гърда, защото отказвашею
Интереалите трябва да ги уцелиш за  твоята да са подходящи, аз още се опитвам да нацеля, поправя проблема при нас.

П.П. това ми беше полезно https://www.reddit.com/r/beyondthebump/comments/aiw32h/what_i_le … _fussy_overtired/

CyberSweet, може и да в от глад. А през деня достатъчно често ли я храниш?
П.П. https://www.babysleepscience.com/single-post/2014/11/05/interpre … ing-night-wakings

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 17:59 от zvezdait

# 279
zvezdait Днес е по-добре положението.
Скрит текст:
Интервалите не са по схема, но спа добре. Иначе започнах да и мажа бибероната с гелче за венци и явно така действа. След като и го дам и до няколко минути заспива. Едното гелче го държа в хладилник.

Минахме при ЛЛ и е наддала с 700гр. Вече е 6,6кг. ЛЛ обаче иска да направи 6 месеца и тогава да започнем захранване и да минем към Hipp HA2.

Ние не сме взимали нито люлка, нито нищо. На няколко лекции споменаваха, че след 3-4я месец е добре детето да е на земята с играчките и поради тази причина решихме да не купуваме. Като я знам какво диване е, не си представям как ще седи в люлката ... Особено сега, като иска да спи по корем.

# 280
Луничке, аз нищо не записвам и следя освен храненето 😃 Когато му се спи си спинка и така 😁 Когато видя, че започва да се криви го приспивам 🤗 Понякога виждам много зор, друг път е лесно. Иначе има ~ три-четири кратки дремки през деня. Интервалите на будуване преди бяха много големи, а сега са нормални.
Луничке, браво 🤗 това са си доста грамове за тези месеци, добре си се храни девойката. ❤️ Тя тези дни ще стане на 6 месеца, нали така 😊 Ние използваме люлката, но с колани 🤣 иначе скача от нея. Аз дори понякога я използвам вместо столче за хранене.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 23:07 от Kactus

# 281
На 02.10 става 6 месеца. Тя преди и на активната гимнастика заспиваше 😀 Май ще пробвам един ден да я оставя да прави каквото иска без да следя нищо. Иначе аз си записвам, за да имам информация кога е яла, сменен памперс и колко е спала.

ЛЛ много се впечатли, че наддава добре на този етап. Каза да започна с картоф, морков и тиквата да я дам по-натам, че може да е по-сладка и да имаме драми. Според нея първите два дни да дам 4 и 8 лъжички и после колкото тя поиска. Аз бях извадила стола за хранене и лъжичките измих, но ще почакат.

Тези, които ползвате готови пюрета притоплят е ли ги преди да ги дадете, ако не са отваряни? Особено в началото като яде по 3-4 лъжички…

# 282
Пълнолуние, когато давам готови не ги топля. Но аз добавям Ам.
Иначе който каза за кашата и за уреда за фрапета, да е жив и здрав. Днес си стана супер на консистенция и малката изяде около 100/120 грама каша с плод.
Днес спа около 2 часа следобед в количката, което е рекорд, но трябва да я сложим заспала, защото иначе не иска и да доближи до нея.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 23:23 от Gery666_

# 283
Направо от бурканчето давам пюрето (или отделям в купа, но не го притоплям като го отварям). Днес 120 гр пюре на 2 пъти давах, първо на обяд ама пак не я свърташе на едно място, останалото на вечеря и си до доизяде докато гледаше баща си 😃 явно аз съм й омръзнала вече. Не знам до колко в добре, но мисля че като не е нова храна може и вечер да се дава. Особено като ги гледам американците как захранват както им падне.
Вече се научи да скача (силно казано) в мен и така я забавлявам, тъкмо бях гледала клипче на една терапевтка, която обяснява че не е хубаво да се скача, ама тя така напира. При нас вечер й идва един прилив на енергия, едва я удържаме докато стане време за баня.
Следобяд спи до към 4-4:30 (различно, някой път само 30 минути, друг път 2 часа), но от тогава до вечерния сън не заспива, всичко опитвахме, за да я приспим.

П.с. Гери, каква машинка за фрапе имаш?

# 284
Ами на нес кафе - днес ми я донесе майка ми, защото вкъщи не пием нес кафе. Сега видях, че на рекламата се води миксер.

Общи условия

Активация на акаунт