Априлски бебчета 2025- тема 3

• 11 986
  • 443
  •   1
Отговори
# 285
В Икеа има такива, не са лоши, и са около 2 лв.

# 286
Един глас и от мен за Икейските. Имаме и го ползвам да си разтварям протеина и разните гадни прахчета, които добавям към него.

Благодаря Ви, момичета. ЛЛ каза да добавям готово АМ към пюретата, защото били гъсти. Но аз си мисля, че консистенцията е съобразена с месеца. Като започна ще видя как ще е .

# 287
На бурканчетата си пише да се затопля пюрето на водна баня. Има и такива, на които пише за директна консумация, но те са изключения. Естествено плодовите не се затоплят. Аз не добавям вътре АМ, хубаво е да се затопли леко и да се разбърква много хубаво, аз добавям и бебешко олио. Малкият си има стъклена купичка и в нея на кухненска везна измервам пюрето. Остатъка го слагам в хладилника и на другия ден го смесвам на водна баня с ново пюре. Ако е от хладилника няма как да не се затопли.
Това за скачането не го знаех, но за мен това по-скоро се отнася за скачането с бънджи, което може да се отрази на ставите. Щом детето иска да практикува ново умение не трябва да се спира. Поне аз съм на този принцип.
Луничке, пюретата с картоф и тиква или морков и картоф са доста гъсти. Добре е в началото да се резреждат с АМ. Иначе чист зеленчук морков, както и само тиква са доста редички. Аз в началото си правих домашно картофено пюре и като добавя чист морков, няма нужда от АМ за разреждане.
CyberSweet, добре дошла 😊

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 23:01 от Kactus

# 288
Ето и една схема за захранване на БиоНино

# 289
В Икеа има такива, не са лоши, и са около 2 лв.
И аз имам на ИКЕА, но ми се струва малко паянтов, за фрапе и разпенване на мляко съм го ползвала.

# 290
Влизам и аз с отчет, че последните дни и ние попътувахме доста. Приспиването и при нас е драма, дано е период това дърпане, опъване и реване. Моето бебе го мъчат и зъбите и коремчето и по тази причина ще отложа за няколко дни. Какво бих могла да дам за коремчето? Някакви капки със симетикон? Или нещо друго? За зъбите съм взела две гелчета - едното е на Чико 2 в 1 - паста за зъби и гел за венци, а другото е на Елгидиум. Това на Чико ползвам в момента и дали от него и ли от масажа, но има ефект и успокоява. За кашите и аз още с голямото дете ползвах такова миксерче за фрапе. Накупила съм от ДМ от техните каши всички видове, заредих и с пюрета. Днес ще поръчам и от олиото на Холе.

# 291
Пупи, аз давам с лъжичка 15 капки Саб Симплекс непосредствено преди да започна с пюрето, иначе после го боли коремчето. Може вече и да не го боли, но не смея още да го спирам.

# 292
Моли, и нашето не се върти. Някои бебета не обичат да стоят по корем, а от стоенето по корем тръгват останалите неща нататък. Какво да я правя - да я оставя да се съдере от плач, само и само да е по корем? Няма да стане. Както каза Фурлакис онзи ден, няма непропълзяло и непроходило бебе. Когато, тогава. Даже това си е още бонус да я гушкам, че като я гледам какво е шило, само докато лежи, не мога да си представя, като започне да пълзи и да ходи какво ще е Laughing Не си мери твоето, спрямо другите бебета, те нямат значение.

Мишленце, като бебето не иска, защо я насилваш? Нали имаш кърма? Няма някакви здравословни нужди да я храниш с пюрета? Починете, рестартирайте процеса. Нямаш бърза работа, чак толкова Simple Smile

Не знам кой беше писал за раницата, че детето иска само в нея. Прекрасно е това. Детето се усеща спокойно и сигурно във вашата прегръдка, какво по-чудесно от това? Като стане 10 кг, вие ще сте по-силни - дори сега, не се ли усещате заякнали? Все пак всеки ден тренираме с повишаваща се тежест Simple Smile
Аз започнах да правя йога и се учудих (предвид че 1 година не съм правила) колко се справям всъщност. Тялото ми е доста силно, нищо че се чувствам уморена и стегната.

# 293
Стоунче, така е ❤️ Не трябва да се насилва детето, нито пък да се потиска щом иска да си развива по-рано уменията.
Аз чак не мога да повярвам как така имам сили да разнасям моя сладур 😃 той вече е почти 9 кг., а аз съм доста слабичка. Последните два дни го взимам върху себе си, когато е кривичък и веднага заспива. После не смея да мръдна 😅 Сега им е времето за гушкане 🤗

# 294
Не мога да кажа, че не иска, просто й писва един час да стои на едно място и да яде Joy затова и започнах да я разсейвам с играчки, песнички, приказки, абе цирк сме. Имам кърма, ама доста се разболях за пореден път, направо он както забременях толкова не съм боледувала в живота си, много зле се чувствам и ЛЛ каза една седмица да се полекувам с "истински" лекарства и ще се цедя и хвърлям, пък ако успея да прескоча иида задържа лактацията после ще продължа, хубаво е че фризера ни е пълен с кърма и ще го разчистя сега.
Като ви чета за пюретата и направо нз нашите какви са ама са супер течни.... направо вчера си мислех да й го сложа в шишето, че полудях.... А са на Бионино, Хип, от ДМ няколко,Babybio но и ние сме още до пащърнак, морков и тиква, от вчера чак вкарах сладък картоф, защото в неделя се изрина от една моя тъпня, че я сложих с килимчето за игра на тревата и пламна, тя е супер беличка, направо като призраче и явно е по чувствителна. Лошото е че и доста се запече и гледам да вкарам разхлабващи пюренца, но за сега нищо не й помага иначе няма колики и не я боли коремчето, поне не мрънка, само предполагам, че й е тежко от пълно коремче.
А иначе си се водя вече напълно по нея за всичко когато, каквото, както иска.
Ние също грам не обичаме по корем и естествено и въртенето ни е мираж, точно на 5 месеца се завъртя няколко пъти и спря и онзи ден пак така няколко пъти и общо взето не й е от любимото, но за сметка на това сме постоянно на коремни преси, иска седнала и мрънка вече легнала, понеделник сме на ортопед и ще го питам какво да правим.

# 295
И ние бяхме при ЛЛ и тя пак забрави, че той е по-малък 🤣 Пу, Пу, Пу 🙏🏻 Пак пита кой в родата ни е толкова голям, защото с таткото сме дребнички, хаха. Каза да не го спирам, щом иска да скача- нека скача, ако иска да е седнал- да седи. Каза жълтък след като направи 5м. и половина, а сега да вкарам безглутенова каша, после жълтък, месо и плодове след пълни 6 месеца, единствено може безглутенова бананова каша преди това.
За 27 дни е качил почти 700гр. и 2,5-3 см.
Предупреди ме, че е прекалено тежък вече/8700кг. гол и гладен/ и да не го нося много, защото ще ми замине кръста. Аз още си имам болки след епидуралната и не знам дали ще минат някога, прорязва при лягане и ставане.
Вторник сме за ваксини и чак седмица след това ще вкарам жълтък.

# 296
И аз съм съгласна със Стоунчето, че всяко дете си има свой план кога и кое ще прави. Това, че едните започват да ги правят по-рано, не значи че са мини Айнщанчета Simple Smile Мишле И при нас имаше един по-дълъг период, в който не пожела да се обръща. Сега има дни, в които се обръща и дни, в които не. Иначе спи по корем.  ЛЛ ми спомена, че във Франция от много рано слагали бебоците да спят по корем. Надявам се скоро да започне да и се оправя главата и да придобие по-нормална форма.

Момичета какви изследвания са ви пуснали сега? ЛЛ каза кръв и урина и ехография на органи. Нищо друго за сега. За ортопед не ми е споменала, но аз отдавна съм и записала час при Фурлакис. На 13 октомври сме при него и нямам търпение вече да видим дали всичко е наред и да дава зелена светлина за сядането.

Мисля да мина да взема едни памперси с колектори от Вис Виталис. Иначе нямам на идея дали ще мога да уцеля момента.

Днес бяхме на физиотерапия в Токуда. За пръв път не плака. Физиотерапевтката каза, че според нея няма проблем да я слагам седнала за няколко минути между възглавници. Отделно в количката също за няколко минути в напълно седнало положение.

Аз днес съм на 1 кръв направо. Малката се събуди в 6:40. Когато трябваше да спи бяхме на физиотерапия. И до сега има 2 дремки по 30 минути. Въпреки, че вчера добре спа, то през нощта се буди на няколко пъти с рев. И днес е в по-особено състояние и само хленчи и ме хапе... Давам и гризалки, но явно аз съм по-интересна. Последните дни ми намаля и косопада, което е супер. Не е спрял, но капе много по-малко. Похвалвам и бебешките чаршафи от HM. Взех и един с Дисни и е супер.

# 297
Явно  почти всички минават през регресия на съня.  Нашия започна да се сърди на обредното спане, вече се сърди при всяко преспиване. Също не иска и да го гушкам, което е добре, но да можеше да заспи сам. Спасява ни само белия шум, но не минаваме без рев, даже и в количката се наложи да го пускам. Дано отмине по-бързо.
За обръщането до преди два дни не сехбеше обръщал нито веднъж, стоеше по корем като го сложим за няколко минути и това е. Щом го срожихме на килимчето на земята и превъртя километража. Обръща се по няколко пъти, само на ляво обаче.
За захранването още не съм почнала, чакам да му мине дискомфорта . Снощи за първи път от месец сигурно спа в креватчето си цяла нощ,  събуди се да яде и пак заспа. Беше сравнително спокоен. Дано и следващите дни е така и ще действаме с пюретата.

# 298
Мишленце, не съм те записала с данните за бебенцето 😁 Предполагам няма още 6 навършени месеца. Ако е на кърма и няма 6 месеца, няма нужда да бързаш със захранването. 🤗
Луничке, на моя господин освен направление за ортопед, друго не са ни давали 🧐 Не са правили профилактични кръвни изследвания. Те задължителни ли са? Не съм запозната дали са част от детската консултация.
Хареса ми как е написана схемата на БиоНино. Техните пюренца също са хубави, вече сме хапвали от тях 😊
Забелязах, че във всички схеми е посочено дохранването да е до 150 грама, значи аз в началото грешно дохранвах повече 🫣 Сега си яде 150гр. и не дохранвам с АМ. Прочетох, че до навършване на 6-тия месец е добре обедното пюре да има млечна компонента и май ще започна да правя 30мл. АМ, което да добавям или да давам за сметка на пюрето, т.е. 120 грама пюре и 30мл. мляко. Вие кога ще вкарвате броколи и карфиол? Аз ги глася за след навършени 6 месеца (на 5 и 1/2 ще вкарам жълтък и две седмици няма да вкарвам нови зеленчуци). От 6-тия месец ще вкарам пуешко, пилешко и телешко. След 7-мия месец ще вкарам рибата, а от зеленчуците грах и зелен боб, на 8м. пипер, домати, всякакви подправки и зелении, също и агнешко(него може и на 7+ да го вкарам). Плодовете ще ги вкарам на 6м. и 1/2, основно към кашите/с изключение готовите плодови безглутенови каши/. Благодаря за съвета за уреда за разпенване, ще го имам предвид 🤗

# 299
Кактус, част от детската консултация са изследванията след навършване на 6 м. Предполагам, че на Пълнолуние са й ги дали. На нас казаха, че ще ни ги дадат на следващата консултация на 21 октомври. Включва се и ехография на коремни органи. 
Някое друго бебче хапва ли кашички? Исках да попитам от кои сте доволни. Аз съм взела доста, защото ги започнахме от рано, но много малко са безглутенови и безмлечни. Взела съм на Топфер, на Хип и на ДМ.

Общи условия

Активация на акаунт