Априлски бебчета 2025- тема 3

• 12 227
  • 456
  •   2
Отговори
# 255
Оффф, тръгнах да пиша, обадиха ми се и всичко замина 😅
Мануна, в началото дохранвах до 200 грама, но после спрях. Сега ще напиша нашия график:
Сутрин 5-6ч.- 200мл. АМ
Междинна закуска 9-10ч.- 100мл. АМ
Обяд 12-13ч.- многокомпонентно пюре 150 гр.
Следобед 15-17ч.- 170мл. АМ
Надвечер 19-20ч.- 170мл. АМ
Вечер 22:30-00:00ч.- 170мл. АМ
*АМ е в готово количество, а пюретата са зеленчукови с лъжичка олио Холе, от утре ще добавя и 1/4 жълтък.
* захранването започнах на 08.09 и за ~две седмици достигнахме 150 грама.

# 256
Ние тъкмо бяхме стигнали 150 грама, но вече не иска да изяжда толкова, почва да мрънка, не знам омръзва й да седи ли. Около 100-120 гр изяжда, добавям и жълтък през ден. Няколко пъти беше крива, защото й се спеше, друг път пък се напъваше да се изхожда.

# 257
Кактус, ако няма да вкарваш нещо ново започвай с жълтъка. Ние имаме едно хранене по-малко и пием по 150 мл.
На обяд обаче днес изяде 170 гр. пюре.
От вчера започнахме и с оризова каша. Много се хареса, но бая запича и започнах от днес и плод да давам -3 лъжички ябълка, утре повече. Имайте го в предвид. Нещо не мига да уцеля консистенцията на кашата обаче.
Жълтък ще й дам другата седмица.

# 258
Оффф, тръгнах да пиша, обадиха ми се и всичко замина 😅
Мануна, в началото дохранвах до 200 грама, но после спрях. Сега ще напиша нашия график:
Сутрин 5-6ч.- 200мл. АМ
Междинна закуска 9-10ч.- 100мл. АМ
Обяд 12-13ч.- многокомпонентно пюре 150 гр.
Следобед 15-17ч.- 170мл. АМ
Надвечер 19-20ч.- 170мл. АМ
Вечер 22:30-00:00ч.- 170мл. АМ
*АМ е в готово количество, а пюретата са зеленчукови с лъжичка олио Холе, от утре ще добавя и 1/4 жълтък.
* захранването започнах на 08.09 и за ~две седмици достигнахме 150 грама.
Страхотна си, много благодаря! Мен ме е страх да му давам толкова, за 10 дни до 80 гр съм стигнала, после си пие и млякото. Олио не давам по тази причина. Всичко си изяжда, може и повече. Ще му давам да яде вече колкото поиска.

# 259
Мануна, радвам се, че ти е полезна информацията 🤗❤️
Гери, ще го имам предвид това за ориза 😊 Всъщност искам да вкарам още зеленчуци, не знам дали това е проблем? Имам вкарани картоф, тиквички, тиква, морков, пащърнак, сладък картоф. Искам тези дни да вкарам бял морков, а броколи и карфиол малко по-натам. Надали белият морков ще е проблем, за да вкарам жълтък от утре. Иначе моят господин много се сърдеше, понякога плачеше, мръщеше в началото, а днес казва "ааммммм" и зяпа 😅😍🥰🩵 Пу Пу Пу, дано вече все да е така, че малко се бях отчаяла. Ще започна да му давам колкото иска, ако примерно не му е стигнало 150гр, може да дам още 2-3л. или ако пък му остава малко, няма да го тъпча. Иначе аз правя основно 150мл. вода+5л. АМ, което е 170мл. готов разтвор, само сутрин е 180+6л. или ако е прегладнял.
Вашите бебоци в колко часа ядат последно и сутрин кога им е първото хранене? Моят господин не може да издържи повече от 6-7 часа 😒 Тази сутрин в 5ч. вдигна целия квартал 🤣 докато не му дадох млякото, хаха. Имало е изключение от 8 часа, ама си остана изключение 😅

# 260
В 6 ни е първото хранене и в 21 последното, спинка си после. В 6 аз го будя, да не му стана мното време без храна.

# 261
При нас си върна едното нощно хранене и сега яде  в 19:00-19:30, после около 1:00 и около 5:00. Бях забравила какво е 😀.  Надявам се да е период. Иначе преди пропускаше това в 1 часа.

# 262
Към 21:30-22 е последното, но почна да се събужда вечер към 3 може би от корема, не толкова да яде, после към 7:30 яде.
За оризовата каша гледах коментари, че някои разбъркват с машинка за фрапе (аз имам ама е много паянтова, може би ще поръчам или взема нова) или със студена вода (или хладка) я правят.

# 263
Ще пробвам утре, благодаря. Първият път я минах през цедка кашата, защото стана на огромни буци. Днес малко по-добре, като сложих повече каша. Около 90 мл Ам заедно с около 2 супени лъжици каша на Хипп. (Първо сложих една лъжица и стана на буци, след като сложих втората се поизглади).
Иначе я правя с АМ, за да е по-калорична и е хладно.
А и пюрето от ябълки на ДМ си е як киселяк. Имам смътен спомен, че и с голямата чистите ябълки не се харесваха.  Направо малката си се разтресе. Утре продължавам, но ще го смеся с кашата, че днес го дадох отделно, да пробва вкуса.

# 264
Gerry666_ и ние сме с едно ядене по-малко и яде 150мл. От сигурно 4 ти месец яде на 4 часа.
В 5 ч. яде 150 мл кърма (аз се цедя  и давам).
В 9 ч. 150 мл. кърма
В 13ч. вече стигнахме 110 гр. пюре, ама е голяма мъка, яде по един час и й писва ли, направо незнам, изпълва се, върти се, бута го с език и й до давам кърма до 150 мл, днес й сложих лъжичка олио и дохраних с около 40 мл кърма.
( Онзи ден направих грешка да я сложа на килимче в градината на тревата и се изрина, от това ли -от претопляне ли, незнам, та спрях с въвеждането на нови зеленчуци, но пък увеличавам количеството с весе въведените и сме до морков, тиква и пащърнак, моркова обаче зверски я запече и цяла седмица е кошмар, нищо не помага.)
17 ч. 150 мл кърма
20:30 180 мл кърма
Със съня сме сутрин 5-6 ч се буди за ядене и си доспива до към 8-9 ч. В 9-10 ч. яде и 10-11 ч. дремка 30 минути. 13 ч. като хапне я слагам за обеден сън и до към 16:30- 17 ч. спи. 17 ч. яде и към 19 ч. дремка. 20 ч. се къпеме, оправяме и 20:30-21 ч яде в леглото и заспива.

# 265
Мишленце, не знаех, че има бебета, които да спят толкова много 😅 или просто моят господин спи малко 🤣 Предпочита да играе, да говори, да скача, да пълзи и да се преобръща. Вече хваща и събаря, бута, дърпа, хаха. Пробвайте да вземете средна надуваема топка, много се хареса на моя господин и си я балансира с четирите крайника или си я подаваме. Определено привлича вниманието и ще чакам обратна връзка 😁 Иначе усещам как скоро ще проходи и ни е спукана работата 🤣🤣🤣 Той, ако имаше едно лесно и сега щеше да тича навсякъде, но физически тялото още не е готово на пет месеца 😃 Само се моля да ни е жив и здрав, а пък ще тичаме след него. Може да ме сметнете за луда, но предпочитам да е торнадо, за да ми е спокойно, че е добре 😅Ще трябва много сериозно обезопасяване. Чудих се и за силиконовите ръбчета, освен за капачки за контакти и клипсове за шкафове.
ПП забелязах, че юначето вече ни имитира, при вас започнаха ли копираческите истории 😁 Гледала съм клипове, на които и по-малки бебета имитират и пак се притесних, че чак на пет месеца започва видимо 😃
ПП2 Има ли и други с толкова активни бебета, които предпочитат да играят и постоянно търсят внимание? За сметка на много кратки дремки 😅

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 09:19 от Kactus

# 266
Кактус, ние вече смъкнахме кошарата на долното ниво и съм взела кошара да стои в нея. Направо е нещо страшно върти се като пумпал, а и някак успява да я обиколи, без да е пропълзяла. Това е другата причина да е толкоз финна госпожица. Сега щях да гледам упражнения за пълзене, но не остава време да ги правя, защото се занимаваме и с каката и училището. Направо това Школо не спира да дзънка за нещо.
Иначе сънят е мираж през деня. Въобще не иска да спи. Уикендът спа някъде 2 часа и с мъжа ми се притеснихме, че е болна...
Нашата яде до 9 и 30 и става някой път в 5, някой път 5 и 30, върло гладна. Ако успее да изяде 180 мл става в 6, но много рядко се случва. Засища се с 60 мл и после спира да яде и ръфа биберона със зъбите. Има ли други като нас? Някакъв съвет да дадете.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2025, 14:26 от Gery666_

# 267
Гери, явно я дразни венеца, за да ръфа биберонката. Нашата също го прави. Яде колкото иска и после си чеше венеца с бибероната и каквото мляко пусне при този процес го плюе. Да не говорим, че сега не стои и мирно, ами си върти нон стоп главата и трябва да я гоня с шишето. Продължава да иска да лежи по корем и да яде ... За сега най-добре се получава храненето, когато е в полузаспало положение. Ако имам късмета аз да я събудя от дрямка и слагам шишето.  Но тя си хапва добре като количества, защото повечето хранения са през 3 часа, а и сега добави още едно хранене. Иначе на някои хранения намали количеството.

Последните 2 дни спи по-добре. Вчера трябваше да я будя, за да стане. Направих грешката да я оставя да спи повече на едната дремка и спа 2 пъти общо за деня. Ако сама се събуди е с рев и си мисля, че венците са причината за този проблем. Не е гладна, защото примерно е яла преди час - час и 30 мин.

Кактусче, при нас също има кратки дремки от 30 мин. Тя си играе сама. Оставям я на килима и сама си се занимава с играчките.

# 268
Гери, успокои ме 😅 Моят господин също ми се вижда прекалено строен, но явно е заради постоянното движение.

# 269
Пълнолуние, така като те чета, според мен и твоята е преуморена, не знам дали съм права.

При нас нощният сън е кошмар, последната седмица всяка нощ без един ден, се буди на час-два. Нещо не мога да ѝ нацеля режима май. Снощи в 2:30 даже вдига скандали и не щя на гърда.

Общи условия

Активация на акаунт