Априлски бебчета 2025- тема 3

• 12 377
  • 465
  •   2
Отговори
# 240
Късметлии сте 😀. Нашата нито в количка иска да спи, а в колата рядко. Нося с мен чанта пълна с играчки, за да я разнообразявам, но реши ли да се сърди няма спасение.

Ходихме днес да гледаме за количка във Вис Виталис и взех още някое пюренце. Мъжа си хареса Мелио-то на Cybex. Много лека е, но аз искам да видя още колички.

Кактусче, в Гален ги гледах пюретата на Plasmon. След като писа, че в твоите няма царевично брашно, то може би става въпрос за грешка от тяхна страна в описанието им в сайта. Тези дни ще им пиша, за да проверят.

# 241
Момичета, колко грама най-много пюре давате? Аз стигам до 40-50 грама и после започвам нов зеленчук. Млякото си е непроменено.

# 242
И аз мисля, че става въпрос за грешка в описанието на пюретата, но не исках да задълбавам повече темата. Важното е да се провери какво пише на самото пюре.
Пълнолуние аз съм с мелиото вече една седмица и се родих. До преди това ползвахме на баткото количката със зимния кош, обаче много тежка. Тази ми е добре само ме притеснява,  че ще съм с лятна количка през зимата. ММ казва да внимавам като духа вятър да не я издуха заедно със бебето😅

# 243
Мила, браво 🤗 Имали сте послушен пътешественик ❤️
Мануна, аз запазвам грамажа на пюрето, когато добавям нов зеленчук, никога не го намалям, а плавно увеличавам. Вчера беше 14-тия ден и моето момченце си хапна 140 грама пюре- многокомпонентно пюре: 40гр. морков, 80 тиква с картоф, пащърнак 4 лъжички - една пълна е 5 гр./Общо 20 гр. пащърнак/, 1л. олио.
Днес ще отворя пюренце на Холе морков с картоф, но ще сложа малко повече пащърнак до 140гр. На този етап вече няма нужда да се дават толкова малко лъжички, само първия ден.

# 244
Mila, моля те сподели как се държи на неравен терен Melio-то. Поне около нас има само 1 читав тротоар, който е пред спирка и е кратко разстояние. Всички тротоари са много разбити и алеите в парка ни също. Да не говорим, че няма полегати тротоари за колички. Притесняват ме и тези малки колелца, но ще мога с лекота да я нося по стълбите.

В Гърция доста хора бяха с yoyo-то на Sokke. Там може да няма тротоари, но имат чудесни улици. На мен ми изглежда малко като количка за кукли, но е доста ползвана и вероятно добра. Гледах Jackey на Easywalker-a, но тя е за високи хора. Иначе малката още е 6кг и малко и още може да се побира в коша за новородено Grinning

И един въпрос за чорапи, имате ли идея за някакви чорапки, които да не оставят следи от ластика по крачетата. Ще се радвам и на препоръки за термос за храна.

# 245
Луничке, аз харесвам на gush.bg нещата.
За колички inglesina maior имаше добри отзиви точно за такива тротоари. Ти да не си в Лагера? При нас всичко е тотал щета...

# 246
Благодаря Joss Stone. Бях забравила, че имат термосчета. Иначе тази количка ми е една от опциите, но когато се бях нагласила да отида до Рошко беше затворен. Аз и от тях исках да взема стол за кола, защото са официален вносител на Be Safe, но краят на август не работеше цяла седмица. Ще видим дали тази събота ще можем да отидем, че съм на фризьор. Иначе съм в Слатина. Разходката с количката в квартала е като тренировка във фитнеса Grinning И в Гео Милев и Редута не са по-хубави тротоарите. Аз не знам дали в София има квартал с много читави тротоари. И по центъра са едни .. , но пак са в по-добро състояние.

# 247
Ние имаме този и е много добър.
https://2styrkela.com/termos-za-supa-lurch-iso-pod-grey-metallic … 680-ml-23318.html
И на Декатлон имат добри термоси за храна.
Препоръчвам металните бурканчета на Гуш. Каката ги ползва и са супер удобни.

# 248
То не знам има ли град с добри пътища и тротоари. В провинцията е даже и по-зле. При нас има ремонт на цели улици, един от които е вече цяла година. Но по същество.  На неравен терен, неравни плочки, павета, друса повече, усеща се по дръжката. На бебо не му пречи спи си добре. Аз я държа с две ръце, че ме е страх да не се обърне. На по нормален терен може и с една ръка да се управлява без проблем.Иначе я вдигам заедно с детенце на големите бордюри без проблем. Притеснява ме зимата , че все пак се води лятна количка, но ще сложим чувалче и така. ММ доста мрънка дали ще върши работа, но вчера окончателно решихме старата да я подарим, че няма място да я пазим за резервна. Ако някой около вас има нужда, моля да ми пишете. Все пак виж и в Рошко, четох добри отзиви и за нея, но нямаше как да я видя, пък и исках коша да гледа към мен, че сме с  рефлукс,  но до сега не е повръщал в количката.  Ако мога да съм ти полезна с нещо друго питай.

# 249
Ех тази Мелио, много я гледам и аз, много и се чудя, в същото време имам хубава количка на Пег Перего, в чудесно състояние, сложила съм вече другия кош и не е чак толкова тежка, ама много ми харесва Мелио-то, а така да не ми се дават 1000 лв + още 200-300
Лв. За чувалче, та и се чудя и аз.

# 250
Здравейте, от утре започвам захранване. С дохранването на мляко веднага ли се дава след пюрето. И в готовите пюрета добавяте ли малко мляко.

# 251
Аз в четвъртък започвам захранване. Смятам да започна с картофче. Казаха ми само вода да сложа. Според вас това добре ли е?
Честно казано, смятам да въвеждам първо зеленчуци, един по един , на няколко дни, и чак след това да смесвам. А месо кога се въвежда?
Първо давам 1-2 лъжици, и после вдигам с колко на ден?

# 252
Аз веднага след като яде пюрето слагам на гърда, особено в началото като се дават само няколко лъжици пюре.
Месо личната каза 20 дена след жълтък. Жълтъка (1/4 жълтък) се дава като се стигне цяла порция пюре, тоест 2 седмици след началото на захранването.
Аз от началото смесвам зеленчуците (след 3тия ден на захранване).

# 253
Аз от петия ден на захранването започнах да смесвам пюренцата. Вече станаха 16 дни и май е време да вкарам жълтък. Вие за колко време стигнахте порция от 150 грама? Моят сладур вече достигна този грамаж и се чудих да включвам ли жълтък или да изчакам да стане на пет месеца и половина.

# 254
Кактусче, след тази порция даваш ли мляко и колко?

Общи условия

Активация на акаунт