Априлски бебчета 2025- тема 3

• 12 955
  • 494
  •   2
Отговори
# 225
Пълнолуние, на теория...
Първо установи дали не е преуморена. Ако е преуморена, трябва да се опиташ да го поправиш.
Второ много важно е да я приспиваш навреме, което кога е за твоята девойка трябва да установиш с опити (на база на възраста ѝ може да вземеш някакви ориентири за база, от която да стартираш). Аз наскоро установих, че моята всъщност държи по-малко, отколкото очаквам. И като подмине, става леле-мале. Ако дълго време се противи на приспиването, направи пауза, смени ѝ обатановката и опитай пак след някакво време.
Когато преумората е зад вас, sleep training, който за нощния сън и за дремките е различно нещо.
Също последната дрямка трябва да е кратка. За деня трябва сумарни да си направи хикс часове будуване.
Ако е злемположението, помагай както можеш. Примерно ако е окей дс спи в теб, опитай да изкараш час-чсс и половина, без да я оставяш. Поне докато закърпиш положението.
Ако има проблем тип зъби, не знам има ли какво да направиш.

# 226
Аз, ако усетя, че е изморен или му е време да спи, го слагам да си лежи в креватчето, с чувалчето, затварям щорите, като цяло му създавам максимално близка до нощния сън атмосфера. Никакви играчки, въртележка и т.н., максимум биберон. При нас помага.

# 227
Звездичке, според мен е от зъбите, защото преди това си спеше сравнително добре. Спеше по 3:30 - 4:00 часа през деня. От скоро мина на 3 дремки. Не съм го правила аз, сама си нагласи графика. Следя интервалите на будуване и признаците. Слагам я по-раничко на леглото за да се поуспокои и да не е превъзбудена. Не дава да я преспивам. Лягам на спалнята до нея и тя започва да се върти по корем и да плаче, да яде каквото може … (чорапи, одеало и др) Личи си колко много е нервна. С голяма злоба бута неща в устата. Давам и гризалки, но ги ползва за кратко и ги хвърля. Отнема ми по 60 минути да я приспя и за 30 мин сън … Пробвах Осадент и едно гелче от IHerb, но не виждам да имат ефект. Давам и Камилия за зъбки и имат временен ефект, но не помагат за дневният сън. Поне за сега. Днес взех и Генгигел. Другият месец ще видя да взема и гелчето от аптеката на Промахон препоръчано от Belronika. Лошото е, че не виждам зъбките Sad.

Вече не иска да лежи и да си играе, едно скимтене, после пак плач…

# 228
Моята и в кошарата си се превъзбужда. Особено откакто си яде краката и се върти и по корем.
След като сте минали на три дремки, може интервалите  да са се променили ѝ да не са ок. Но може и зъби, не знам.

# 229
Още един тъп въпрос имам - кога давате вода? Аз първо давам 180 мл мляко, после 30 мл разтворено мляко в пюрето и колкото изяде, не е много засега. При това положение кога и колко вода е редно да му давам?

# 230
Моят също го мъчат зъбките, че и коремчето през деня за кратко. Ако се превъзбуди е страшно....дори и да се дере, дори да го боли коремчето или зъбките, слагам го в количката или кошарката, започвам да му "шшш-шшши"-ткам и гледам да е максимално тъмно. Пускам и машинка за бял шум+мелодия. Държа му и бинерона, ако го изпуска. Само така става работата. Иска се търпение и здрава психика 😅 Иначе усетих съвсем леко зъбчето, когато го намазах 🤗
Моят господин не пие много вода, давам след храна и когато плаче.

# 231
Момичета за зъбите на баткото помагаше камилия,  не помня точно схемата нещо от сорта 3х3 . Знам, че като започнеше да се буди по няколко пъти през нощта с рев на следващия ден купувах камилия и давах нужните бройки и вечерта вече спеше добре. Отделно един гел на бочко, той е на билкова основа и го ползвах да го излъжа да си засмуче бибата. Другия гел с лидокаин или нещо подобно не го помня, калгел или нещо подобно, но той е при нужда. И в най-тежките моменти малко панадол на пръста ви и с него масажирате венците, само че да е бил в хладилника, преди това.  Това помня. При нас още няма наченки за скоро излизане на зъб. Само бутаме всичко в устата.

# 232
Мила, при нас е същото. Няма грам наченка на зъб, а всичко се гризе.

# 233
Мила, при нас е същото. Няма грам наченка на зъб, а всичко се гризе.

Еми ще чакаме.
При баткото чак на 8 месеца му излезе първото зъбче.

# 234
Момичета аз имам хиляди въпроси за захранването за след зеленчуците....
По схемата на Хип започват каши, плодови и месо, а Владимирова съм отбелязала 5 месеца зеленчуци, 5 1/2 жълтък, 6 месеца месни, 6 1/2 каши. И също така месните пюрета с лъжица орехово олио, зеленчуковите слагаме АМ и жълтък и в кашите рапично? Вие как процедирате?
А относно зъбките, с каката преди много ни помогна на мама natural динтокинд. Сега съм взела Бочко,  но честно казано не сме го ползвали, първите две зъбчета не ги усетихме, сега има воднисти сополи и киха много, много силно се надявам да е зъб, че в къщи всички сме много болни и само се моля нея да не я хване, че и захранването ще трябва да стопираме, а тъкмо понапреднахме, днес така сладко хапна 80 гр направо ме изкехи, но ... както дойде.

# 235
Камилията може да се дава от 3 до 6 капсулки на ден. Според опаковката е добре да се ползва до около 7-8 дни. Два дни го давах само вечер, но днес го дадох и на обяд, когато започна да плаче. Утре ще и дам 3 пъти по 1. В сряда сме при ЛЛ и ще видим какво ще каже тя. Аз си мислех, че когато пробиват зъбките те се виждат отпред или отзад. При нас не се виждат. Надявам се да я отпусне скоро, че предполагам е доста мъчително за нея. Иначе това да яде всичко е постоянно. Най-обича да "гризе" пластмасовите неща на едната активна гимнастика... Иначе налита и на моите ръце и крака.

Утре ще ходим да гледаме за друга количка. От толкова четене съвсем се обърках какво искам. Лошото, че с нея повече от 1 магазин няма как да видим. После я прибирам и ще я мъча да спи повече.

# 236
Не трябва да се втелясваме чак толкова с това захранване. Никъде не пише, че трябва да е точно орехово 😃 Най-добре да е специално за бебета или екстра върджин. Владимирова прекалено късно вкарва каши и плодове.....като се има предвид, че някои здравословни състояния изискват вкарване на кашите още на 4-ри месеца. Важното е всяко ново нещо да се вкарва на поне 3 дни и да е с постепенно увеличаване на количеството. В началото на обяд дохранвах до 200 грама, но откакто е на порция от 130гр. пюре спрях да дохранвах. Пак ще спомена, че аз никога не бих сложила сухо АМ в пюре, освен ако не е рядко като нектар. Идеята е да се замести АМ/кърмата, може да се добавят в самото начало в зеленчуковите пюренца, но кърмата си е течна, а АМ трябва да се разтвори с вода.
Имаме закуска АМ 200мл., междинна закуска АМ 100мл., за обяд пюре 130 грама, следобед АМ 170мл., надвечер АМ 170мл. и късно вечерта АМ 170мл. иначе ще се събуди гладен по нощите 😅 Гледаме последното хранене да е между 22:30-00ч., след това се буди към 06ч. сутринта доста гладен 😁
Написаните количества са готово мляко. От днес ще минем на многокомпонентно зеленчуково пюренце. Преди това няколко дни бяхме на трикомпонентно. Следвам основата на схемата на Хип, но въвеждам в съвсем различен ред зеленчуците. На 5 месеца и половина ще вкарам жълтък/ единствено за жълтъка ще се водя по схемата на Владимирова, но тя донякъде се припокрива с тази на Хип/.

За зъбките препоръчвам Калгел/с подобно сме от Турция и за сега работи😅/ и много добри отзиви имам за Осадент пилули, които се поставят между устната и венеца. Мазала съм с на Бебо и няма никакъв ефект....само се плюмчи още повече 😃

Био олио за бебешки храни от Holle съдържа Омега 3 и Омега 6 мастни киселини, както и рядко срещаната гама-линоленова киселина, съдържаща се в майчината кърма. Може да се добавя за овкусяване към зеленчукови и плодови ястия, както и към каши. Олиото е подходящо за деца над 4 месеца.
Скрит текст:
ПП трябва малко да разчистя нещата, които съм добавила в "любими" 🤣

Луничке, аз поръчвам Плазмон от Софармаси и от Озон/Baby.bg, като в описанието в Софармаси е подчертано, че не съдържат нишесте. Най-вероятно гледаш сайт с грешен състав. Месото на Плазмон е приготвено на пара.
Скрит текст:
Моя много близка приятелка ме светна за пюренцата на Плазмон, като става въпрос, че конкретно месните са им най-добрите, има страхотни зеленчукови на други марки.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2025, 08:36 от Kactus

# 237
Момичета, наистина не се вталясвайте толкова много за захранването. Ако детето няма алергия към нещо, не е нужно да е толкова голяма драма въвеждането му. Следа много сладка лекарка в Инстаграм. Тя имаше рийлчета за захранването наскоро, каза че ако се даде 2 пъти алерген в рамките на 3 дни - даваш, пропускаш, даваш и няма реакция, приемаш че детето не е алергично и преминаваш нататък. Ако нямате преки роднини с алергии, шансът детето да има е малък.

За зъбките - нищо няма да помогне, просто трябва да си излязат. Това е като с коликите, каквото даваш е за твое успокоение повече, отколкото за детето Sad
Много й е кеф баща й като й прави масажче на венците с марличка и физиологичен разтвор.

Сънят и при нас е 3 дремки - 2 кратки по 30-35 мин и една дълга. Дневните са върху нас. През нощта си спи без проблем в леглото. Преспивам на гърда, почти винаги. Знам, знам, обаче не ме бърка Simple Smile)

Момичета, които кърмите, вашите деца  превръщат ли се в малки бесни дивотии, когато са на гърда? Вечер е особено интензивно - то е ръмжене, сумтене, пеене, говорене, мрънкане, въртене... Направо не ми издържат нервите на това...

# 238
Да, понякога е ужас на гърдата, най-честото е дърпане плюс рев, което май се дължи на преумората, следва само дърпане, което прави понякога, и опит да се качи върху мен като е на лявата гърда (сигурно на другата страна още не е развила достатъчно мускул).
Има и спокойни хранения, но много зависию редовно сменям по няколко пъти лява-дясна-лява-дясна, защото се дърпа и реве.

# 239
Здравейте, чета ви тези дни и не мога да пиша, че бяхме на път. Малкият герой измина 2000км за няколко дни и вече сме си в Пловдив 😍 По пътя режимите отидоха на кино, нито яденето беше "навреме", нито спинкането, със захранването сме на пауза, давах само познати плодове и зеленчуци, но ми се иска от следващата седмица да се забързам и да вкарам глутен и след това жълтъка, че много изоставаме. Качили сте доста полезна информация и ще я погледна.
Относно дългия път с кола, карахме на ден по около 600км макс и имаше кратки интервали на плачене, през останалото време си играехме на задната седалка, а последните два дни даже си направи дългите дремки по два часа, та мама също поспа.
Усмивки на всички и дано да сме всички здрави. ❤️

Общи условия

Активация на акаунт