Априлски бебчета 2025- тема 3

• 11 405
  • 412
  •   2
Отговори
# 315
Приготвяш си нещо?! Ето това е човек с време. 😃

# 316
Гери, а какви плодчета даваш в началото за отпушване на положението?

Белроника, браво на вас. Радвам се на бебчета пътешественици. Размечтах се и аз за Тасос.

Днес реших да ходя до Икея с малката и беше доста послушна в магазина. Само с колата при мрънка, но се надявам да посвикне някой ден.

Сузана, добре дошла отново.

Скрит текст:
Айде да Ви опиша и моята сутрин. В просъница чувам мрънкане и едвам едвам се надигам и с едно отворено око подавам биберона. Завивам се през глава с оптимизъм да поспя минута още. След секунда се чува пак мрънкане и се обръщам и принцес по корем и наднича да види дали ще получи внимание или да наддаде вой и съседите да разберат. Ставам и сменям памперс. Слагам я на килима с играчките. Отивам и правя кафе. Слагам кафето на масата и отивам за душ. Още преди топлата вода да е потекла съм се изкъпала, че секунди ме делят от повик. Чувам рев. Излизаш мокър и обръщаш принцес от гръб по корем. Лицето в лиги все едно се е гмуркала в тях. Забърсвам. Връщам се в банята, пак рев, обръщаш малкият дзвер от по корем по гръб,  връщаш се в банята … Не знам от къде получих муза да сложа маска на лицето. Рев. Отивам и да обръщам принцес, но ме посреща миризма, от която потичат сълзи. Който храни бебето с HA АМ ще ме разбере. Код горчица. Сменяш памперса, като все едно си бил на урок за опитомяване на диво животно. Благодариш и, че не е опикала повивалника. Изяждам ритник по лицето и вече нямам маска на половината лице. Слагам я на килима. Сменям чаршафа и, че водопад от лиги се е излял. Тръгвам към пералнята. Рев. Обръщам я по гръб. Сещам се, че не е яла. Правя ядене и давам да яде. Жадно гледам кафето, което изстива. Диването си върти главата на всички страни и всичко става в мляко. Преобличам я. Чистя. Виждам легена с мръсните дрехи на средата на стаята. Аз още по хавлия и половин маска на лицето. Пускам пералня. Рев. Обръщам по гръб и почиствам. Отивам да измия маската. Рев и обръщане. Отивам пак в банята и слагам тонер. Рев и обръщане по гръб. Слагам серум, рев и обръщане по гръб… Накрая реших да съкратя козметиката, която слагам, че ми писна да ходя от банята до дневната. Рев. Стана време за сън. Обличам се, че все още съм по хавлия. Приспивам я. От 2 часа е будна, а аз вече съм с мускулна треска. Заспива. Сядам да почивам и да изпия вече студеното кафе 😀 Сещам се, че съм забравила прането от снощи в сушилната. Оправям прането. Сядам да Ви пиша. Принцес се събужда и част от написаното се повтаря.

# 317
Пълнолуние, започнах с чиста ябълка и направих грешката да я дам без каша, уж да я опита. Голям киселяк. След това дадох ябълка със сушени сливи на ДМ. Най-добре си е чистата слива, върши винаги безотказно работа. Иначе ще й давам всеки ден с кашата различни плодчета - круша, слива, кайсия, банан. Самата каша е много хубава и според мен и с вода и само с АМ ще си се харесва.
Вчера дадох и жълтък и засега няма нещо по-различно.
От всичкото това тъпчене поне малко канатара мръдна нагоре и прехвърлихме 6100.
Пълнолуние, много й угаждаш на твоята принцес - аз се водя от правилото на моята баба, че ревът бил полезен Joy
Всеки път като й се обаждам пита дали плаче малката, че ако не плачела, било проблем. Това в кръга на шегата. Забелязах, че малката много иска да ме вижда и другото е, че много й омръзват играчките. Гледам всеки ден да ги въртя и да вадя нещо позабравено.

# 318
Гери, благодаря. Ще взема чиста слива за всеки случай, че май в комбинация с ябълка съм взела и може да не свърши същата работа.

Спомням си една лекция , че не е добре да се оставя бебето да плаче дълго време без да му се обърне внимание защото това нарушава доверието му към теб. И това се в изграждало още в първите месеци. Може и да прекалявам на моменти, но нямам по-важна работа. Вие с повече от едно дете не сте човеци. Не знам как се справяте 😀

Между другото някой има ли на идея за по-малка пигментация на кожата на бебе. Малката се роди с една линия на крачето, която е по-светла. ЛЛ каза, че просто там пигмента е по-малък, но вероятно така ще си остане. Надявам се да се оправи или да намалее. Аз съм с родилен белег, което е различно и не е много яко.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 09:25 от Пълнолуние

# 319
Бях взела книжка на хип от изложението в Бургас, според нея в пюрето от кайсии и сливи има добавена захар, не знам дали се вижда добре на снимката
Скрит текст:

# 320
Sande, в някои плодови пюрета на Hipp имат захар, да. Аз за това ги пропускам за сега. Предполагам, че има незначително малко захар, но за момента взимам на други марки, които не слагат.

# 321
Аз взех на Плазмон, те нямат захар 🤗 също на Холе и Симпъл.
Аз също гледам да не оставям бебчо да плаче дълго, понякога минават 10 минути....няма как на момента в някои ситуации.

# 322
Привет, Сузи! Simple Smile Чети ни по-често, помага на психиката Simple Smile)

Аз днес дадох на Радето да си чопне от моя банан Simple Smile Не се сдържах, тя ръфна съвсем мъничко (сигурно нямаше и няколко грама), премята го между езика и предните зъбки и лицето й беше с всякакви емоции. Беше много яко Simple Smile Мисля, че създадохме няколко милиона неврони за няколкото секунди Simple Smile

# 323
Здравейте, мами! Следя ви още от бременността, но досега така и не съм писала във форума. Но редовно влизам и чета какво пишете - много ми помага да се успокоя, че преминаваме всички заедно през всичките емоции на майчинството Simple Smile
Нашето момче Тео се роди естествено, предизвикано на 01.04 (голям е шегаджия) и от тогава не спира да ни изненадва всеки ден! Simple Smile

Тео е изцяло кърмен (с изключение на първите 1,5 месеца, когато давахме често АМ или кърма от шише поради трудности със засукването) и от следващата седмица ще започнем захранване.
Исках да пиша тук и да се посъветвам с вас по друг въпрос, а именно: приспиването Sleepy

От около месец насам, бебокът отказва да бъде приспан по какъвто и да е друг начин, освен на гърда.. Съответно създадохме тази асоциация и сега заспива или на гърда в мен или рядко оставя мъжът ми да го поноси и заспива така. В количката навън също си поспива, но трябва да е на шумно, например някъде по булеварда... Приспиванията и за дремки, и вечер, ни отнемат доста дълго време, дори след като Тео е вече изморен, търка очички и се прозява, но започнем ли да го успокояване и люшкаме/носим, започва едно опъване и противене... Мисля, че е време да се опитаме да го научим да си заспива в кошарата, но ми се вижда мисия невъзможна.. Пробвахме да го успокоим и оставим в легълцето, но 10 минути по-късно се започва рев и влизам винаги да го взема и се започва всичко наново.. Сякаш има неприязън към спането Grinning Веднъж заспи ли - спи добре - от 40 мин. до 1,5-2 часа.

Как заспиват вашите мъници? Успявате ли да ги успокоите лесно преди сън? Има ли други от вас, които също срещат тази трудност със заспиването? Леко се отчайвам с това приспиване и се питам дали не правим нещо грешно Sad

# 324
Ябълката мисля, че е от запичащите плодове.

Приспиването... Напоследък основно в количката, за съжаление времето почва да става по-неприятно за излизания, понякога я бутаме вкъщи. На гърда вече често не работи, понякога така. В още по-редки случаи някак я успокоявам да я гушна, без да се извива, давам ѝ бибата (иначе отваря уста да засуква) и чакам. Понякога шъткам, накрая може и да погаля нослето. Оставянето после е забавното. В кошарата последно време почти не.
Лошото е, че нощес много си развали съня и не успявам да го поправя. На всеки час, къде по-малко, къде повече и само с гърдата се успокоява, а искам да спи в кошарата. И понеже не спи добре, понякога и при оставянето се усеща и айде пак... Режим нямаме още, иначе прави 4 дремки.
Напоследък нощем спим на бял шум, иначе усеща всяко мое помръдване...

Зв шума, ползвай някое приложение като whispy. Може да симулира трафик или други шумове.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 12:06 от zvezdait

# 325
Suzana, много поетично:) и си е точно така...
Bybsi, а има ли вариант да я кърмиш директно? Или само с изцеждане работи за теб? Няма по добра "помпа " от бебето, но ако няма вариант... Доколкото разбирам, кърма ще има докато кърмата се изцежда, като почне да яде друга бебето храна и цедиш по малко, кърмата може да намалее, но няма да спре. Мисля, че около два месеца стабилно цокане си трябват, за да се установят стабилни запаси.
Kristen, привет! а защо ти е важно да заспива без гърдата? Вярно, че е по-удобно, но де факто за бебето е много хубаво да си има този връзка с мама. А и ще отмине, всички се отбиват от гърдата (освен Крали Марко кърмен от майка си до 33 Sunglasses )
Има една книга How babies sleep на професор Helen Ball, която е конкретно за първата година. Според Хелън Бол, да оставяш бебето да заспи на гърда не е лош навик, а си е съвсем естествен начин, по който природата успокоява и приспива бебетата. Тя обяснява, че когато бебетата сучат през нощта, хормоните, които се отделят при кърменето, помагат и на майката, и на бебето да се отпуснат и да заспят по-бързо, дори и при често събуждане. Изобщо, основната ѝ идея е, че вместо да се опитваш да "оправиш" съня на бебето си с измислени схеми, трябва да разбереш и приемеш неговата биология.

Вчера дадох сладък картоф със зехтин и много и хареса. Днес взех плазмон и холе с месо (по препоръка но кактус) (във фантастико са намалени) и почваме месото:))

Последна редакция: сб, 27 сеп 2025, 13:21 от Belronika

# 326
Belronika, благодаря за инфото! Simple Smile Абсолютно съм съгласна и като цяло нямам нищо против заспиването на гърда - през нощта при всяко събуждане си заспиваме отново така Simple Smile

Просто на моменти се дърпа и от гърдата на приспиване за дремки и ми се струва, че просто иска да се опита да заспи по друг начин, а не може / не дава Grinning
Случи се вече и 1-2 пъти да ми се наложи да излезна и да трябва да го приспи баба му - беше голям плач и тичах бързичко на обратно към вкъщи да го успокоя - гърдата в този случай също беше единственото успокоение. На моменти се питам дали това заспиване така на гърда не обърква малко и храненето, сега особено като почнем захранването, но знам, че теоритично няма такова нещо като преяждане от гърда - бебето си суче леко на заспиване, а не изяжда цяла доза както при хранене.

Ще ми се просто да знам, че евентуално има и друг начин да се успокои, когато гърдата не е винаги на лице, а и когато той я отказва. Simple Smile Мислих, че вече пораства за този навик, но явно наистина е нещо биологично нормално до първата годинка... Ще се опитам да се успокоя, че не създаваме наистина лош навик така - все пак наистина няма по-мило нещо от това бебчо да заспи така гушнат в теб Simple Smile

# 327
Аз също преспивам на гърда и нямам проблем с това. Иначе заспива и в баща си, но трябва да е поуморена. Двамата си пеят техни песнички:)

# 328
Здравейте, дами!
Отдавна не съм писала, но ви следя редовно и вече съм събрала доста полезна информация ☺

Ние започнахме захранването на 5++ месеца с морков. В момента въвеждам тиква и се чудя – вие по колко дни въвеждате нов зеленчук?
Според д-р Владимирова (доколкото си спомням), тъй като зеленчуците не са алергени, могат да се въвеждат през ден. Аз обаче си следвам моя схема 😅:
- моркова въведох за 5 дни, като започнах от 10 г и увеличавах с по 10 г на ден;
-на 5-ия ден добавих тиква в съотношение 40:10;
-през следващите два дни увеличавах тиквата с по 10 г и мисля да приключа с нейното въвеждане.
С останалите зеленчуци планирам да процедирам по същия начин – по около 3 дни за всеки нов.
Разбира се, нашата мис каприз не винаги си изяжда порцията. Ако не успее, на следващия ден пак предлагам същото количество. Например вчера трябваше да изяде 60 г, но похапна само две лъжички, а днес вече си изяде всичко 😅

При нас зъбоникненето е в разгара си – ядосва се на гризалки, мръщи се, плюнчи се… До момента не съм давала никакви гелчета, така че ще се радвам на препоръки ☺

А относно активността – вече се обръща и от корем по гръб и прави смели опити да пълзи. Все едно е малко червейче–надига дупето и се избутва с крачета. Старая се да не я оставям без надзор, защото вече имахме драма с падане от леглото. Няма да ви описвам какви емоции минаха през мен–от вина до огромна тъга. Изкарах си акъла, но за щастие всичко беше наред.
Буквално се случи за секунди…
Та, внимавайте…Многоо са бързи 🫣

# 329
Belronika, не съм се изразила правилно директно го кърмя, както и другите са споделили и при нас заспива само на гърда. За кошара само мечтаем, прибрали сме я, защото не я харесва и отказва да спи там. Спи при нас в леглото и е много доволен.
А за захранването, въпроса ми е как давате тези каши, към които трябва да се добавя кърма, ако не може да изцедите достатъчно количество. Също и при домашните пюрета, ако трябва да се добави повече кърма? Някак си не искам да слагам адаптирано.

Общи условия

Активация на акаунт