Априлски бебчета 2025- тема 3

• 19 096
  • 736
  •   1
Отговори
# 705
Кактус, няма проблем, ако не се чувства зле. Аз на моята отдавна й давам 190 гр, кашата и тя е толкова, но пие много малко АМ и съответно качва много по-малко. Този месец 250 гр.

# 706
Днес нашата изяде 150 гр пюре и 110 мляко изпи. На едно хранене. Много се учудих. Като видях, че свършва млякото, дръпнах, за да не изпие цялото. И аз това щях да питам, дали не иска повече да яде и проблем ли е?
Следобед изяжда 200 гр общо количество каша смесена с плод. След 3 часа пак е гладна. Задържам половин час още, но не издържа и се почва голямото мрънкане. Може би й идва малко кашата следобед. Страх ме е да не й разширя стомаха.

# 707
Гери, много ти благодаря 🤗 Значи спокойно ще му давам. Той си търси, продължава милото да зяпа и да чака 😁🩵 Общо яде 5 пъти на ден: сутрин 200мл.(готово количество АМ), на обяд 190гр. пюре(днес изяде и ~10гр. плодово пюре за десерт), после 190-200гр. каша(смес от каша, мляко и плод), след това 170мл. АМ(готово количество), последното му хранене е 200мл. АМ. Единствено внимавам да не надвишавам 200мл./гр. на хранене, за да не се раздуе стомахчето.
Мики, по-добре да се изчака поне два часа и тогава да дохрани, ако още е гладно бебчето. В никакъв случай не се дават повече от 200гр. наведнъж преди годинката. Сега за 10-20 грама не мисля, че е драма, но не и повече отгоре. 🤗❤️ Поне аз така процедирам.

# 708
Да и аз много внимавам, ама този път изпуснах нещата. Благодаря за отговора, Кактус.

# 709
Момичета по колко мл АМ давате на ядене? Имам чувството, че не и стигат вече 170мл. За сега и давам АМ на 3 часа през деня.

Ние и днес бяхме в КиндиРу. Малко и стават дълги интервалите на будуване, но и харесва. На прибиране през целият път ми пя.

# 710
Напоследък изпива по 200 на хранене. Като вечерта си разделя на два пъти яденето. Сутрин  към 8.30ч. изпива 200, наобед допълвам със 100, ама сега се усещам, че пак прави повече ядене, отколкото трябва. Ще допълвам с 30 само. Но понякога не яде мляко на обяд. Следобед 200 каша, вечер 200 пак, цялото си изпива. И през нощта 200, като си дели на два пъти - в 12.00 вечерта, после в 5 сутринта.

# 711
През какъв интервал от време са храненията при вас? Явно аз нещо бъркам. Ние сме на 200мл готов разтвор, но не му го давам цялото, на около 4 часа. Той ще изяде и две шишета ако има, но гледам да остават, 20,30мл в повечето случаи.  Уж намаля повръщането като започнахме със захранването, обаче днес ми върна и малко от пюрето, за първи път.  А през ноща пък ми се буди 2 пъти да яде, обикновено хапва по веднъж. Не знам какво да го правя малко ли му е храната, нещо го боли ли?

# 712
Момичета, защо се опитвате да вкарате всичко в теглилки и мерилки? Това са човечета, един ден ще ядат повече, друг по-малко, ще са на кеф, ще мрънкат от всичко, ще спят прекрасно или ще се будят през час. Стига да са здрави и да растат г/д какво би следвало за техните параметри, всичко би трябвало да е наред Simple Smile

# 713
Мила и аз това се чудя дали аз не бъркам някъде. По принцип знам, че е добре да се хранят на 4 часа. И г/д на толкова я хранех. Забелязвам, че последните пъти иска още ядене. И за това и давам на 3 часа - 3 часа и половина. Последният месец  качи само 250 грама и не знам дали не и е малко количеството АМ.

Иначе това захранване е игра на нерви. Получавам нервна криза само като си помисля за пюре. Не отваря устата и иска да го цока. Взима лъжицата с двете ръце и започва да си чеше венеца. От къде я вади тази сила, не знам. Едвам и взимам лъжицата. Ако погълне пюре го плюе, но за да е по-интересно често в различни посоки и в лицето ми даже. Номер 2 също се върши по време на ядене Simple Smile Понякога едвам издържам да си дояде за да и сменя памперса. Храним се 40 мин поне.

Аз не искам да я вкарвам в рамки, просто сверявам си часовника с вас и се чудя дали да не и давам повече АМ, след като има желание.

# 714
Съчувствам ти, пълнолуние, напълно разбирам. Мерси и за кода, но все пак не го ползвах, че е за намаление на основната цена.
Днес си изяде кашата (цели 5 грама сух разтвор) и хапна пюре от сини сливи. Пак сложих от олиото на холе. Дадох и бисквитка, но не й хареса. На опаковката пише след 10 месеца да се дават. И аз опитах от бисквитката, много са вкусни, малко по-сладки за моя вкус.
Вчера ми се катереше отгоре, ако можеше и на главата щеше да ми се качи.

# 715
Луничке,
супер е, че маже и пипа - те така се учат. Всякакви нови неща и текстури правят мозъчетата им да експоладират с емоции Simple Smile

# 716
Съгласна съм Стоунче, ама и да влиза нещо в тази уста 😀 Аз това се дразня, че не яде, а всичко заминава по пердета, по мен, по стол … Обикновено има пюре по очите, ушите .. След ядене мога нея заедно със стола да сложа под душа. Иначе и давам да бърка в купата, защото знам, че е добре да усещат текстурите и тн. Даже днес разсипахме пюре на таблата на стола и си маза с пръстчетата. Просто да яде нещо.

Днес реших да и дам едно много малко парче банан, колкото семка и тя се задави и си повърна млякото …

# 717
Луничке, давай големи парчета, така няма да се дави. Аз поръчах ezpz от чужбина, така и така му давам лъжицата сам, поне да е максимално безопасно. Нещо кашите не ги оправям, ама яде. Не мога да следя плътно, не мога да го превръщам в един голям ексел, докато качва разумно, съм го оставила да експериментира.

# 718
При нас е същото положението със захранването. Бях писала в другата тема за захранването която е.
Нямаме заместено хранене. Яде минимални количества, дори има дни в които не яде никакви грамове пюре.
Отделно е точно както казваш, пълно омазване до ушите. След всяко ядене махам всички дрехи и я мия цялата.
Определено съм изненадана от този развой, защото имам голямо момче, при което захранването вървеше като по учебник.
Понеже в началото го взех за нещо притеснително се хванах да чета доста литература по въпроса и стигнах до извода, че някои деца просто не харесват храната по този начин - пюрирана.
В същото време детето е развито добре за възрастта си, по всички критерии - пълзи, изправя се по мебелите, седи стабилно, прави "боц" (макар и старо и банално, показва добра зрително - моторна координация). Т.е няма отклонения и храненето в случая не е индикатор за някакъв сензорен дефицит.
Освен това проявява интерес към всичко което ние ядем и когато и даваме го поднася към устата и лапа.
Та....моя съвет е да не се безпокоиш излишно. Прочети, ако не си го направила, за т.нар педагогическо захранване. Аз започнах лека по лека с него и в момента смея да кажа, че храненето стана доста по - забавно. Тази вечер съм изпекла сладък картоф за нея, за да има какво да примляксва докато всички сме на масата. Давам и половин ябълка или круша да смуче, юфка с обезсолено сирене и дефакто всичко което ние хапваме. Просто отделям преди да овкуся със сол и черен пипер. Останалите подправки не ги спестявам.
За да не се дави, смачквай това което и даваш в пръстите си и го слагай между бузата и зъбите/челюстта. Във вътрешната част, не знам дали обясних добре.

# 719
Луничке, големи парчета, както е писала вече Мануна. Да си ги смуче и ако нещо глътне, глътне. По-вероятно е да ги изплюе. Може да не е готова за храна още, може и да не харесва пюрета. Може да не си й налучкала това, което обича - пробвай месце Simple Smile)

Общи условия

Активация на акаунт