Априлски бебчета 2025- тема 3

• 13 256
  • 508
  •   5
Отговори
# 210
Моето бебче се научи да плюе пюрето и отвсякъде сме омазани, включително пода. Личната лекарка каза 20 дена след жълтъка мога да почна с месо. Аз накупих няколко вида пюрета, сега взех главно на Бебевита, само със зеленчуци съм давала, яде ги. Вече е на 6 месеца и ще записвам час за ехограф и ще трябва да дава кръв и урина.

# 211
Момичета, спанак и манголд дали и кога сте въвели? Иска ми се да се възползвам от всички сезонни зеленчуци.

# 212
Момичета, спанак и манголд дали и кога сте въвели? Иска ми се да се възползвам от всички сезонни зеленчуци.
Бих ги въвела след 7-мия месец 🤗
Аз лично не бих сложила сухо АМ в пюре....трябва задължително да има 30мл. течност, а повечето пюрета с картоф и тиква са гъсти. Ако даваш чист морков без сгъстители- може. Най-добре е да се разтвори, мериш си на кантарче от по-гъсто пюре и след това разреждаш. Аз лично спрях да слагам АМ в пюретата, добавям лъжичка бебешко олио и след това дохранвам в АМ. Вече сме на 130 грама пюре и дори не дохранвам, а направо след 2-3 часа си хапва порцията мляко. Между четвърти и пети месец е качил 800 грама и 3 см. 🤗 Също имайте предвид, че бебчетата могат много силно да се обезводнят, ако слагате сухо АМ в пюретата. Трябва да пият достатъчно вода и то веднага след пюрето. За мен лично не е добра идея това с добавянето на сухо АМ....не знам кой е измислил това, но за мен е много рисковано. Винаги след пюрето може да се дохрани с нужната доза приготвено АМ. Ако някой много държи да добавя сухо АМ, може да го прави само в пюрета от чист зеленчук/редките като чорбичка/- трябва да е поне 70% зеленчук и вода, без никакви сгъстители- нишестета и т.н. Има такива от тиква, броколи, морков, пащърнак, трябва да се четат етикетите.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 15:46 от Kactus

# 213
И с този дребен шрифт на тези бурканчета се чувствам като някоя баба, като започна да ги гледам 😀 Но правя снимка с телефона и Zoom-вам, че ако си купя някоя лупа съвсем ще ми се смеят по магазините ..

Прегледах повечето пюрета в нас на Gerber и нямат нишесте. Plasmon също слагат царевично нишесте в някои от тях. Май за сега ще избягвам да взимам повече на тези марки. Като започнем захранването ще видим как ще е и дали няма да яде пюре в банята 😀

Нашата драма с венците продължава. Днес пак хленчи, плаче … И до момента е спала 2 пъти по 30 минути. Не се издържа направо 😀

Днес си взех двата пакета на Huggies от Emag. Аз и преди бях взела един и вече ги ползваме. Доста по-мекички са в сранение с тези на Pampers. Струват ми се и по-изрязани около крачето и не знам дали от ортопедична гледна точка не са една идея по-добри на дизайн. Взех и две играчки, като едната била за 18 месеца + . Шегувахме се, че имам тайни мечти да е генийче, ама едва ли 😀 Още сме на етапа да си свали чорапа и после да си яде само чорапа. Днес и сложих буйките на Адидас, за да видим как ще ги приеме. За сега добре.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 17:42 от Пълнолуние

# 214
Все пак отидохме на Lidl и се задържах на касата и започна един рев ... Всички гледат с едно умиление, ех колко сладко плаче, а на мен никак не ми беше весело Grinning

Ахахаха, точно вчера ревем на прибиране от разходката и една майка на по-голямо детенце с  умиление - ох, какво е мъничко 🤣

Приспиването при нас става все по-ужасно. На гърда работи само понякога, в количката се сърди, ако я бутаме само вкъщи, другите стари методи не работят (мпже би закъснявам с момента и изпускам влака). Преуморява се и снощи на два часа и по-малко будене и само на гърда се успокоява...

Започналите захранването, бебето къде "седи", когато го храните?

# 215
Моят юнак днес става на 5 месеца и се показа първото зъбче, още не е пробило, но се вижда 😁 На Плазмон месните са най-добрите, имам предвид чисто месо. Иначе морков, слива, ябълка са чист зеленчук/плод, също и комбинацията със спанак. Те са единствените на пазара, които предлагат пюре със спанак без сгъстители. Имат и пюренца с оризово или царевично нишесте. Надявам се да пуснат още комбинации на Симпъл 🤗
Скрит текст:

# 216
Аз тези гледах и не са чисто месо:

https://galen.bg/plazmon-pyure-pileshko-meso-4m-80g-x-2
https://galen.bg/plazmon-pyure-pueshko-meso-4m-80g-x-2
https://galen.bg/plazmon-pyure-teleshko-meso-4m-80g-x-2

Агнешкото и рибните същата история, т.е имат царевично нишесте или оризово. Или гледам грешните пюрета? Все пак вече съм взела няколко техни и ще и ги дам на някой етап. Иначе със спанак това мисля да взема:
https://visvitalis.bg/product/baby-bio-zelenchukovo-pyure-kartofi-i-spanak-130-gr

# 217
Луничке, бъркаш се 😁 Месните на Плазмон съдържат оризово брашно, а не нишесте. На пазара не съществува месно пюре, което да не съдържа нишестета, но месата на Плазмон са качествени и с оризово брашно. Всичко е заради %-ното съдържание на месото. Така са пригодени, че за една порция ти трябва 1/2 бурканче месно пюре и 1/2 бурканче зеленчуково пюре. Не се знае пюретата, които съдържат например царевично нишесте, дали то не е модифицирано. Заготовките на ДМ също са с пълнозърнесто оризово брашно. 🤗

# 218
Аз съм взела същото. Кога мислиш да го въведеш?

# 219
Спанак се въвежда след 6 навършени месеца 🤗

# 220
Мануна, още не знам. Не сме и започнали, но предполагам, че ще е 2-3 седмици след старта. Още ми е тъмна Индия.

Кактусче, тези с пилето, заека и сьомгата имат и царевично нишесте освен оризово брашно. Иначе да, няма голям избор от чисто местни. Като не месоядна не мига да кажа кое е качествено и кое не.

Последна редакция: сб, 20 сеп 2025, 18:54 от Пълнолуние

# 221
Мануна, още не знам. Не сме и започнали, но предполагам, че ще е 2-3 седмици след старта. Още ми е тъмна Индия.

Кактусче, тези с пилето, заека и сьомгата имат и царевично нишесте освен оризово брашно. Иначе да, няма голям избор от чисто местни. Като не месоядна не мига да кажа кое е качествено и кое не.
Аз купих от тях и моите са с оризово брашно, много странно 😃

# 222
Кактус, имаме вече два зъба - един отдолу и един отгоре Sad много мрънка и според мен и трети  (втори долу ) ще излиза...

# 223
Кактусче, може и сайтовете да не са изписали реалният състав. Не знам дали няма значение и вносителя и за кой пазар са пюретата. Като пюретата на Hipp, за единият пазар  нямат захар, за нашият имат.  Ще погледна в някой магазин какъв им е състава преди да купувам.

Днес завършихме с дневен сън 1,25 часа. Не знам какво да направя, за да спи повече …

# 224
Еха, колко сте напреднали, Гери 🤗❤️❤️❤️ Аз го мажа с едно турско мазило подобно на Калгел и има ефект за сега 🤗
Луничке, напълно е възможно, но специално Плазмон не знам да имат двойни стандарти 🧐 Ама знае ли човек 😅

Общи условия

Активация на акаунт