Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 441
  • 912
  •   1
Отговори
# 90
Ако ще следим буквата на дефинициите - 13 години се смята за педофилия, защото се предполага, че дотогава не са напълно развити вторичните белези.

Уикито посочва 9 годишни и по-малки. Става дума за влечение към деца, а не към не съвсем развити юноши.
https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%D0%B5%D0%B4%D0%BE%D1%84%D0% … D0%BB%D0%B8%D1%8F

# 91
За мен е малко притеснително, че някой е решил, че на български текстът може да бъде спестен - https://en.m.wikipedia.org/wiki/Pedophilia

https://www.msdmanuals.com/home/mental-health-disorders/paraphil … dophilic-disorder

По-скоро, както е в статията, вече зависи от страната и разбиранията ѝ.

Мен ме възмущават множеството коментари, че детето е виновно и учителят е бил подлъган. (Във фейсбук)

# 92
Има мъже със "слаби ангели", податливи на изкушения. Но такива нямат място сред ученици. И сред ученички, и сред ученици.

# 93
Абе, има много със слаби ангели, на които няма да им мине през акъла да са с дете на 13. Чист grooming е това. Установяване на емоционална връзка а дете с цел сексуални облаги. И за съжаление търсещите това ще са винаги в системата.

# 94
  • Най-красивата страна
Виновен е учителя.На 31 г.е зрял мъж .
Педофил е и трябва да бъде осъден.
А дали за първи път се възползва от малолетна?
Дали е имало и други....?

За момичето-има момичета,които на 12-13 г. ходят вулгарно облечени и се държат като ...да не казвам думата....
Но въпреки всичко те са деца.Да,може да са невъзпитани,вулгарни,може да са всякакви,но са деца.
И в случая момичето е жертва.

Преди време едно такова девойче беше налетяло на мой близък-28г.И той и каза ,,Махай се ,че на гъ..а ти пише ,,Прокурор,,.
Това пред хора.

Нищо не може да оправдае постъпката на учителя.
Той е пълнолетния,той трябва да има някакъв самоконтрол и трябва да си понесе наказанието.
А според мен би трябвало и да му бъде отнето правото да работи с деца.

Родителите на момичето -не са ли забелязали какво става с това дете?

# 95
  • Куциндрел
Тоя учител нормален ли е. Че и в хостели водил дете. Тези от хостела, учители, директори, деца.. а  , нали и училищни психолози има. Или педагогически съветници? Отдавна нямам деца в училище. Та. Ако някое дете е споделило с родители, учители, нямаше ли как да се парира тази извратеняшка история по- рано? И да, родителите не са ли знаели къде ходи 13 годишно с часове. Ако е било влюбено това момиче, не видя ли майката симптоми, промяна в поведение , не попита ли какво става?! Айде, обвинете ме и мен, че не смятам родителите за абсолютно невинни. Детето е невинно, но до 14 върху него неслучайно се упражнява надзор. И до 14 години са напълно недееспособни.

За мен това с момичето не е единичен случай за педофила. Дано и други деца си кажат и не се срамуват. За една година този големи гадости е направил. И не се е крил.
Както написах - клюката е, че родителите и училището са знаели за връзката им. Дали са мислели, че няма да се консумира, не е ясно. На 13 няма как да го затвориш у дома да не излиза, но трябва да има контрол - къде ходи, с кого се вижда, някакъв приемлив час на прибиране. За това моето е с приложение за следене, така не се налага да му звъня и проверявам къде е, пази и в рамките на няколко часа маршрута, по който е минал. Възрастните, с които съм ОК да общува, са много малко, извън семейството са основно родители на 2-3 деца само. С учители и треньори общува само в училище и на тренировки. Лично аз в случай, че учител си хортува с детето ми, преминавайки границата учител-ученик, бих туширала нещата в зародиш.

# 96
Аз не мога да кажа кой е крив и кой е прав, ама това 13 годишно момиче щом знае как да стигне и да се оправи в хостел/мотел, значи е доста напред с материала. Мястото на 13 годишните определено не е там. Това мнение го пиша от позицията на майка на 14 годишно момче и с 2-3 години по-голямо момиче. Съжалявам, но тук родителите на момичето имат най-голяма вина. Просто не са си свършили работата през първите 7 години от развитието на дъщеря им.

# 97
  • Куциндрел
То не е сложно да се оправиш в хостел, ходило е с учителя, а не само.

# 98
Има държави съществува регистър на педофилите.
И всеки имал достъп. Отиваш да живееш някъде, влизаш в регистара и разбираш в твоя район кой колко и кои педофили живеят.
Плюс на тези говеда им се забранява достъпа до деца.
А в България им се разрешава да са учители, да работят с деца. Даже парти центрове да откриват.

Какви ги говорите? В хостела той се е оправил, те заедно са отишли.
Ама говорите сякаш сте били там и знаете, кой кога дошъл.

# 99
  • SF

За момичето-има момичета,които на 12-13 г. ходят вулгарно облечени и се държат като ...да не казвам думата....
Но въпреки всичко те са деца.Да,може да са невъзпитани,вулгарни,може да са всякакви,но са деца.
И в случая момичето е жертва.

Както и да се облече 13-годишен, даже и 10 години отгоре да си сложи, както и да се държи, каквото и да ми обещава, няма как да ме провокира и аз да се "подлъжа". И 73-годишен не може да ме подлъже, а и аз него няма как да го подлъжа с поведение, рокли и т.н.
Всички изнасилвачи се позовават в съда на хипотезата с подлъгването.
Във фитнеса виждам малки момченца, които флиртуват с по-големи жени, ходят тежко и наперено, за да компенсират липсата на сексапил и умения. Никога не изпитвам трепет към тях. По-скоро им се смея вътрешно на опитите.

# 100
Независимо как се е обличала, учителят ѝ е знаел в кой клас е, на колко е години, и това не го е спряло, ни това, че е женен с дете. Боклук. Съчувствам и на жена му, че цял живот ще е свързана с това леке.

# 101
  • Най-красивата страна
Ходили в хостел,мотел...
А защо на рецепцията не са искали някакъв документ за момичето?

Учителят въобще не се е подлъгал.
Знаел е на каква възраст е момичето,но въпреки това се е възползвал  гнусният педофил.
Твърде вероятно е сега и други момичета да се жалват.

# 102
Тук това, че тя може да го е подлъгала не сработва, защото той като неин учител е наясно с възрастта й. В дискотека или на обществено място може да се заложи на това, че някоя тринайсетгодишна изглежда като по-голяма и е на място, на което се предполага да няма малолетни.
Относно хостела - би следвало да регистрират и детето, не само възрастния. Ако го бяха направили и бяха подали сигнал в полицията отдавна да е закопчан. А те дори са ходили повече от веднъж.
Относно следенето чрез приложения. Старият номер още работи - телефонът оставен на място, където родителите няма да се усъмнят, а девойчето го няма там. Приятелите за какво са?

# 103
В някои хостели вече няма персонал, всичко се попълва онлайн, и рецепция няма. Не знам тук какъв е случаят.

# 104
Дано след този случай да се променят изискванията към такива места.

Общи условия

Активация на акаунт