Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 435
  • 912
  •   1
Отговори
# 120
Това сериозен въпрос ли е? Ако някой не вижда разлика между 30+ годишен учител и 15 годишно момче, не виждам как допълнителни обяснения ще помогнат. На никой не му е забранено да прави секс, но виж да възползваш от позицията си и да работиш в институция с деца - тук говорим за съвсем различни неща.
Аз не виждам. Вярно, бил е учител, вероятно затова толкоз шум, но и 15 годишен може да насилва,  да забремени,  да прелъже по-малка девойка.
А ако тя беше на 14 навършени всичко ок ли щеше да е?
Безумно...

# 121
На тийновете трябва да им се набие в главата, че под 14 няма искам, няма влюбен съм. Иначе някой на 15-16 като нищо ще попадне под ударите на закона.
Той ще си плати, достатъчно голям е. Ще си понесе вината и отговорността.
Но не ме убеждавайте, че ако беше на 15 не на 31 щеше да е ок. Не, пак няма да е ок, щом тя е под 14.

# 122
И да го е провокирало момичето, неговата работа като учител е да стопира такива неща в зародиш. А те стигнали до хостел даже. Отговорността е негова. Само негова.

# 123
Аз, като майка на две дъщери, смятам че отговорността е моя и на баща им, само наша.

# 124
  • София
Да оневинят учителя значи. Той не носи отговорност за поведението си явно.

# 125
Кой и къде пише да го оневинят? Той Е виновен. За това никой не спори. Затова и ще бъде съден.
Ама да се обясни и на тийнейджърите, че няма любов и съгласие, когато си/е под 14. Не, че много им дреме за закона на тийновете, ама все пак да си имат едно на ум. Защото няма чак такава разлика дали 13-годишното момиче е било с 30-годишен или с готиния батко от девети А клас. Даже вероятността седмокласничка и батко от 9-10 клас е по-голяма от седмокласничка с учител. Та не е зле да си знаят и момичетата, и момчетата за границите и закона.

# 126
  • София
Не мога да повярвам какви неща се пишат. На 49 години съм и два пъти в две училища се е случвало учители да посягат на ученички. Единият, когато бяхме в 5ти клас, другият в 8 ми.
Преди 100 години не помня да сме се обличали особено провокативно.

# 127
  • София
Трябва да се преразгледат законите, да се вдигне възрастта и дори само разговор с цел склоняване да се осъжда.

# 128
Аз, като майка на две дъщери, смятам че отговорността е моя и на баща им, само наша.

Предлагаш да вкарват в затвора родителите?
Ами, що не. Съгласна съм! Всички 14-годишни да минат задължителен гинекологичен преглед и която не е девствена – родителите ѝ в затвора.
Не те ли е страх, че и ти можеш да се окажеш там?

# 129
  • София
Между другото, ш... адвокат стъпва точно на горещите чатове, като вече в Европа има съдебна практика да се осъждат възрастните за тези склоняващи чатове.
Мале, колко сме назад. Пляс по челото!

# 130
Лейди Рамкин, наистина големи глупости си написала. Толкова ли си убедена, че мъж с опит не може да прелъже 13 годишно момиче, пък дори и да е твоя дъщеря..? Кой знае какво може да й е наговорил, как е почнал и т.н. Това е отвратително, да лъжеш едно дете и да се възползваш от неговата невинност и пълна липса на житейски опит. Никаква вина няма 13 годишната ученичка, нито родителите й. Да, може да не им е казала, но да я е било страх, срам - не сме там да знаем.

# 131
  • София
Кой и къде пише да го оневинят? Той Е виновен. За това никой не спори.
Скрит текст:
Затова и ще бъде съден.
Ама да се обясни и на тийнейджърите, че няма любов и съгласие, когато си/е под 14. Не, че много им дреме за закона на тийновете, ама все пак да си имат едно на ум. Защото няма чак такава разлика дали 13-годишното момиче е било с 30-годишен или с готиния батко от девети А клас. Даже вероятността седмокласничка и батко от 9-10 клас е по-голяма от седмокласничка с учител. Та не е зле да си знаят и момичетата, и момчетата за границите и закона.
Не четеш внимателно, точно над моя пост, който репликираш, го пише:

# 132
Не обвинявам момичето.
Но явно доста от вас не знаят, че момичетата правят секс на тези години.
Разбира се не е някакво правило, но никак не и необичайно.
Та не е и "искам да ги видя тези родители" , няма какво са им гледате.
Те не са пропуснали да кажат, че трябва да се оплаче, ако някой иска интимност.
Не се е оплакал, защото е искала същото.
Просто вместо със съученик е правила секс с учител. Просто е искала секс.
Кото много много други на нейната възраст.
НО учителя е за връзване пред училището, да повиси за това, което му е слабото място.

# 133
По принцип си изпращаме децата на училище с идеята, че това е едно безопасно място. Да, ние си знаем, че е джунгла, но обикновено визираме нормалните тийн отношения между децата и евентуалните проблеми с учители относно преподаване и подход.

Никой не очаква, че там ще трябва да брани детето си и от сексуални натрапници. Защото един учител благодарение на професията си общува ежедневно с ученици, гради си отношения с тях, става им близък. И да посегне после на младо момиче е истинско падение. Защото родителите са ти поверили това дете да го учиш. Не на Кама сутра, нали..

# 134
  • София
Децата на 13 може да поискат наркотици, може да поискат да скочат от влак, може да поискат да легнат по средата на магистралата. Типично за деца. Затова трябва родителите им, учителите им и законите да ги пазят.
Ох, това е все едно да има голяма незащитена дупка в двора на училището, детето да падне вътре и всички да кажат - детето е виновно! Типично за БГ!

Общи условия

Активация на акаунт