Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 323
  • 912
  •   1
Отговори
# 195
А това кой оспорва?

# 196
  • Beyond the stars
Ако детето е научено, че определен тип внимание, действия, докосвания, покани са неприемливи и, че веднага трябва да сподели, биха се предотвратими много случаи още в зародиш, преди да се е стигнало до край. Само, че някой трябва да ги научи тези деца да различават нередното от лесното. Да ги научим, че има време за всичко. Че има приемлива разлика във възрастта и неприемлива такава. Че има приемлива и неприемливи отношения - учителят е учител, треньорът - треньор и границата не се прекрачва.

Супер, учим ги и като отиде да се оплаче пък директорката (примерно) му каже - "Ами ще те пипа, виж се с каква пола/деколте/панталонки си се пуснала " каквото е очевидно е едно от масовите мнения .. ?

# 197
Такива като коментиращите как е тяхна вина, не трябвало да слагат Еди какви си дрехи и т.н явно не са били никога обект на нежелан мъжки интерес. За което им завиждаме повечето жени. До 14- годишна бях тормозена и подигравана, съответно много комплексирана. В 8 клас в престижна гимназия бях както обикновено с туника над блуза и панталон, рокля над панталон, носех грим и се боядисвах с Балсами престиж да се крия, защото Бяла, руса и с лунички ме тормозеха много дотогава за тях. Въпреки това, много гнусен учител постоянно ме задяваше, запаше по цял ден, всички знаеха и бях мразена, че се разминавам с лоши оценки. А аз едно комплексирано момиче цялото облечено в торби и скрито да не го забележат. До ден днешен пола над коляно не нося, а какво сме виновни дали рано ни е пораснал бюст?  Това продължава доста години за жени, които отговарят на някакви разбирания за атрактивност на мъжете или просто са жени сред мъже. Много от нас сме било насилвани крити под катове дрехи, а аз дори лятото носех дълъг ръкав и дълги крачоли. Много са пострадали от същото и с бурки, и в детска градина, и в инвалидни колички, и от баща си, и в кома. Срам, огромен срам сте пишещите такива работи!

Възрастта за съгласие трябва да е 18. След като не може да гласува, консумира алкохол или шофира, защо потенциално да може да рискува да е майка? Заради ей такива педофили, очевадно. И заради преобладаващото обществено мнение в България, че момиче или жена ако не се крие зад пластове дрехи и вкъщи, не мълчи, не се забавлява по никакъв начин, то си го проси. И горките мъже, нали.

На 30 г не си представям никое момче на 13 или дори 20 с някое секси кожено яке да ми се стори секси. Явно защото не съм педофил. Спрете да оправдавате.

# 198
  • София
Няма връзка между облеклото и възпитанието на едно дете с тази тема. Най-общо казано.

# 199
  • Пловдив
Цитат
И заради преобладаващото обществено мнение в България, че момиче или жена ако не се крие зад пластове дрехи и вкъщи, не мълчи, не се забавлява по никакъв начин, то си го проси. И горките мъже, нали.
Пълни, огромни, безсмислени глупости, целящи само да се влезе в тона на приетото да се обяви България за скапана и ненормална, но вече почнахте да изплисквате легена.

Как точно е възможно обществото "преобладаващо" да смята някакви такива глупости и с в същото време по улиците му да не ходят също толкова преобладаващо жени и момичета (част от обществото и дъщери на обществото) с монашески дрехи и непознали какво е забавление?
Или ходят?

# 200
  • Beyond the stars
Изложбата, която посочих е в САЩ. Мисля, че не е нужно да се измества темата по оста България-света
Линк, ако на някого е интересно 
Скрит текст:

# 201
Виновен на 100% е учителят. Всеки мъж (и като цяло всеки човек) трябва да разграничава кое е нормално, добро, морално и правилно.

# 202
  • София
Изложбата, която посочих е в САЩ. Мисля, че не е нужно да се измества темата по оста България-света
Линк, ако на някого е интересно 
Скрит текст:
На един от манекените има само пелена... Close
Останалите дрехи са направо консервативни.

Възпитание, облекло... Друг път.

# 203
Странни неща прочетох дотук. Жени, майки,  обсъждащи как децата се обличат предизвикателно и това оправдава набелязването им за жертви.
Ако на 12-15-17 не носиш къси панталони и поли, кога?

# 204
Възрастните са виновни, но възпитанието започва от семейството и детските години. Не можем да разчитаме само другите да са нормални и да ни пазят децата. Нали като ги пуснем на улицата не разчитаме само на шофьорите да спазват правилата, а учим децата си да се оглеждат, да не тръгват на червено, да не изскачат иззад спряло превозно средство и т.н.? Повечето деца ще се разминат в детството си с педофилите, но могат да попаднат в университета или в офиса на някой, който си въобразява, че са длъжни да му дадат. Да не забравяме, че насилие може да има и в двойката. Една жена винаги има право да каже НЕ и мъжът Е длъжен да спре. На това трябва да ги научим и момичета, и момчетата. А това се учи още от вкъщи  преди тийн възрастта.

# 205
Виновен на 100% е учителят. Всеки мъж (и като цяло всеки човек) трябва да разграничава кое е нормално, добро, морално и правилно.

В това число “всеки мъж(всеки човек)” е добре да влизат също родителите и домашното възпитание.
Всички сме виждали 14-15 годишни момичета, облечени и гримирани като компаньонки. Не знам дали конкретният случай е такъв, нито пък оневинява виновниците, но как беше оня лаф… За танго са нужни двама. И ако детето не може да носи отговорност, тогава родителите му могат.
Говоря най-общо, не се хващайте за сегашния случай. Нито пък оправдавам някой. Но всички знаем за какво чалга поколение става въпрос и за какви ценности. Със сигурност, в не малко от случаите, самите ученички търсят.
Дори знам за случаи, в които търсят хора, на които да си продадат девствеността! И това деца!!!
Така че нещата никога не са черни или бели, а както винаги - в нюансите. За вината на единият е ясно, а детето е жертва не само на въпросния, но и на собствените си родители, които не са му дали нужното възпитание и ценности.

# 206
  • Beyond the stars
Стига вече с това "чалга поколение". И далеч преди него ученички/студентки са търсели близост с учители. Даскалът, особено като е млад и изглежда ок, е винаги обект на мечти и желания.
Негова работа и задължение е да си го държи в гащите, не на децата.

# 207
Доста са си черни нещата. Аз лично не мога да сбъркам 13-годишна ако ще цялата мазилка да е сложила върху лицето си. Останалото са оправдания за нечие влечение към малолетни и непълнолетни.

Моля ви, извадете една статистика за изнасилените, заради късата пола, защото за обратното има достатъчно.

# 208
Понеже обичам да губя време в тик-ток, там има изобилие от мнения, че виновно е момичето, или че са виновни и двамата, или даже, че няма виновни, или средата била виновна и разни такива размити. За мен това говори потресаващо зле за интелекта на тези коментиращи и способността им за критично мислене. Още по-потресаващото е, че много деца виждат подобни коментари.
Няма нищо относително в тези неща и не бива да се допуска да се говори, че момичето е инициирало и това да се излъчва по националните телевизии. Чисто и просто, защото това няма никакво значение. Децата /особено неглижираните/, но и по друг начин травмираните от средата си, са особено податливи на това да търсят внимание чрез сексуалността, особено когато видят, че това е лесен начин да го получат. Това не ги прави отговорни за действията им.
А като човек, претърпял такъв тип тормоз тъкмо на 13 години, мога да кажа, че способността за трезва преценка на тази възраст, просто не е развита, а според зависи от възпитанието и самочувствието, може и човек да не знае как да се защити. Допълнително има злоупотреба с власт. На малко по малка възраст и аз бях влюбена в учител, като компенсаторен механизъм за емоционално отсъстващия ми баща. Всеки здравомислещ човек би отклонил подобни пориви.
Цял успех е че този случай е излязъл на светло, и е адски жалко, какви абсурдни интерпретации могат да се прочетат

# 209
  • Beyond the stars
Доста са си черни нещата. Аз лично не мога да сбъркам 13-годишна ако ще цялата мазилка да е сложила върху лицето си. Останалото са оправдания за нечие влечение към малолетни и непълнолетни.

Моля ви, извадете една статистика за изнасилените, заради късата пола, защото за обратното има достатъчно.

А в конкретния случай не е като да я е срещнал в бар, та да се е заблудил, защото изглежда по-голяма и гримирана. С точност е знаел кой клас е.

Общи условия

Активация на акаунт