Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 401
  • 912
  •   1
Отговори
# 645
В САЩ са големи присъдите първоначално. После ги пускат. А и в случая няма изнасилване, няма побой, няма убийство или друго утежняващо обстоятелство.

# 646
  • София
Щом са решили да се усамотят, ще намерят място и начин. Не виждам смисъл да се търси вина в други хора.
Това не са някакви други хора.
Това са хора, които с действията си са помогнали на педофил. Разбира се, че трябва да им се търси вина.

# 647
Щом са решили да се усамотят, ще намерят място и начин. Не виждам смисъл да се търси вина в други хора.
Това не са някакви други хора.
Това са хора, които с действията си са помогнали на педофил. Разбира се, че трябва да им се търси вина.
Е, чак от хотела е малко пресилено да се търси отговорност. Било е то някога, когато за да спиш в една стая искат паспорти за доказване на брачна или друга роднинска връзка.
Може да са роднини напр, моя приятелка е била на почивка с племенник, съвсем различни фамилии. Кой да пита и защо. .
А може да е от този тип, в който ти дават код за достъп и няма рецепция(не зная дали у нас, в България има такива)
От училището са ми ясни, но за зла участ събитията са покрай кандидат гимназист и я прием, гони се рейтинг. Имат вина, ако са знаели, но какво точно и със сигурност биха могли да знаят?И каква точно забележка да направят? (Тук отварям една скоба за случка с мой познат по соц време учител. Викали го при директора заради следния донос срещу него и колежка:"Той мина покрай нея и и отхапа от кифла та")
За родителите съм на мнение, че много, ама много са изтървали ситуацията Много непредвидими ситуации има с тинейджъри те, ама точно тази ситуация нито е съвсем спонтанна, нито чак толкова непредвидима.

В момента в друга виртуална общност се върти въпрос от майка на дете не на 13,а на 14г.Запознанство и срещи с чужденец на 21г.В чудо се е видяла жената, вкл се е стигнало до вземане на ключове. Иначе от законов гледна точка жертва няма. Но пак добре, че действа жената по някакъв начин.

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 22:35 от Светкавица

# 648
Твоите са смехотворни, на всичкото отгоре и неподкрепени с нищо.
Германия не е един град или провинция, права си. Подобни обобщения без конкретика изобщо не подкрепят твърденията ти.

Аз съм сменила до момента три провинции - вероятно имам повече наблюдения от някой прекарал 12 години в живота си на едно място, което определя само като "Германия".
Това, че отказвам да излагам лична информация (защото местожителството е точно това - лична информация), не я прави недостоверна.

Може и през всички провинции да минеш и пак да не си смениш средата.

# 649
Ариел, няма как да ти повярваме, че в европейска държава масово раждат на 12-15. Все още не, то и преди 100 години не са. Ако става въпрос за гетото, друга тема.

# 650
  • Пловдив
В САЩ ако беше случката, този господин щеше да лежи много дълги години. После в регистър. А тук най-вероятно ще му се размине с условна
Тук сме си малко и се познаваме, и без регистър се случват нещата. Цяла България разбра.

# 651
Не мисля че видях по отношение на разясненията за децата следното - че влизайки в такива връзки, нещата могат да ескалират и да станат животозастрашаващи. Ами ако възрастния поиска да скрие връзката на всяка цена? Ако жената например в пристъп на ревност атакува?
По тези неща би трябвало да се замислят и другите, които са знаели, а са действали лежерно.

# 652
Трябва да се има предвид и високия шанс от полово предавани болести и невъзможността на детето поради срам или неинформираност да потърси медицинска помощ.

# 653
А медиите от къде знаят как е започнало всичко? От съда ли, от някое приятелче на жертвата или си съчиняват?
Как един случай, който трябва да пази детска самоличност, става толкова подробен в медиите?.

Някои неща са ясни. Кой е, на колко е и т.н.... Ясно е и, че е учител и за мен нормален учител не би постъпил така.

Да. Имала съм съученички, които на 14 мислеха, че някой млад учител под 30 е привлекателен, но все съм си мислела, че го мислят чисто по детски...не е имало случаи на педофилия при нас. Нито, там, където учех, нито на местата, на които съм работила.

Но не приемам информацията по сайтовете за 100% вярна защото от лично наблюдение на случай, който никак не беше кой знае какво, информацията, която беше публикувана впоследствие беше доста изкривена и тотално се разочаровах от статиите. Така че всички други неща, като изключим възрастта на учителя ги приемам с резерв...

# 654
  • Beyond the stars
Всъщност освен неговата и нейната възраст и фактът, че й е учител, нищо друго няма кой знае какво значение.

# 655
Не мога да повярвам, че 44 страници все още се дискутира детето или възрастния е виновника в случая. Дано учителят си получи наказанието, което заслужава.

Само за протокола, живея в Германия и имам три деца между 16 и 21 годишна възраст. До момента не съм чула или разбрала някой от техните приятели, познати, съученици, съотборници, бегли познати или познати на познати на тяхната възраст или по-малки да е забременял или да е забременил някого. Живеем, виреем, общуваме и се движим в нормални, средностатистически кръгове на немското общество. Вероятно Ариел говори или за висшето общество или за гетото, за които лични впечатления нямам. Предвид това, което е споделяла в различни теми за работата си, образованието си, битието си, висшето общество го изключвам.

# 656
Mößbauer-Effekt, сред преподавателите и треньорите на децата ви вероятно няма от нашествениците от Северна Африка и Близкия Изток.

При тях педофилията е смятана за нормална. И се търси булката да е девствена. Точно в Германия имаше много случаи на изнасилвания на малки деца от бежанци. И не си седят само по гетата - масово висят по цял ден в най-централните части на много немски градове.

Белите немци и чужденците европейци в Германия раждат късно, а тези с произход от Северна Африка и БИ са с тенденция да раждат по-рано и по повече деца. И в Белгия беше така, но такива не срещах в университета. Там арабин почти не можеш да видиш. Проблем има и това, че живеят в гетата не означава, че не са заплаха за работещия европеец. Те щъкат навсякъде.

Кое не е така?

# 657
Пък аз живея в немското гето от 12 г. с всичкото араби, забрадки, турци, поляци, руснаци и т.н. Прибирала съм се вечер 23.30 ч., в 01.00 ч. и всичко е спокойно. Арабките и туркините не съм видяла на 14 г. да бутат колички, ама социални немкини - да.

# 658
  • Пловдив
Цитат
Великото "висше" общество - смея се с глас.
М.Е. писа, че и тя самата не е от висшето, споко.

# 659
Пък аз живея в немското гето от 12 г. с всичкото араби, забрадки, турци, поляци, руснаци и т.н. Прибирала съм се вечер 23.30 ч., в 01.00 ч. и всичко е спокойно. Арабките и туркините не съм видяла на 14 г. да бутат колички, ама социални немкини - да.

За какво се хабиш да пишеш?
Не виждаш ли, че по-далеч от носовете си не виждат.

Общи условия

Активация на акаунт