Виновни ли са жертвите на сексуално насилие?

• 25 240
  • 912
  •   1
Отговори
# 780
  • София
Горещо препоръчвам да се прочете книгата на Виргиния Джуфре "Nobody's Girl". Аз съм в самото начало и косата ми се изправя от ужас.

# 781

13 годишните винаги са искали да са по-големи.

Отговорност изцяло на последните е да не ч*кат 13 годишни. Не е много сложно.

Ами ето де, осъдиха го. Да съм казвала, че не е виновен или не трябва да понесе отговорност?

Като искат да са "по-големи", ще си носят последствията, които идват с това да си възрастен. Ако ли не, ще си общуват с връстниците и няма да се ч*кат с учители.

Нима не е ходила по хотелите с него? Насила сигурно я е водил.

Ти знаеш ли къде е дъщеря ти (ако или когато е била на 13 г.)?  Защо родителите са си затваряли очите за случващото се на малолетната им дъщеря ? Сексът не е бил по принуда. Момичето и семейството му са го заявили в полицията.

И, да, този учител е пълен нещастник, че не може да си го държи в гащите, но поведението на сегашните 13-годишни понякога е под всякаква критика.

# 782
Възползвал се е, затова е осъден.

Но пък според вас 13-годишните нямат никаква отговорност за действията си? Те са бебета, които още грам не могат да мислят? (да, подсъдимият е той. Както казах, не го оправдавам, той е възрастният, който трябва да знае как да се държи подобаващо, но ученичката не е знаела какво прави ли?!?)
Според закона, дете на 13 години няма отговорност. Иначе според адвокатът на Кирев тя била развита жена, а футболистът бил момченце

# 783
Няколко пъти го казах в темата, но ще го кажа пак - психопрофилът на жертвите на този тип грууминг не е този, за който вие си мислите. Момичетата обикновено са по-свити, необщителни и тихи. Никой няма да рискува с отракана. Това е все едно да питате защо насилник е с лабилна жена, ами то е ясно, че няма да е с някоя, която ще му бие два шамара. Тук се търси дискретност, а отраканите девойки хич не са това.

Два случая от реални живот познавам и в двата момичетата бяха по-скоро аутсайдери и отличнички. Естествено, позовавам се на проучванията, които датират от далеч преди днешните деца, а не на собствените си наблюдения.

# 784
  • Beyond the stars

13 годишните винаги са искали да са по-големи.

Отговорност изцяло на последните е да не ч*кат 13 годишни. Не е много сложно.

Ами ето де, осъдиха го. Да съм казвала, че не е виновен или не трябва да понесе отговорност?

Като искат да са "по-големи", ще си носят последствията, които идват с това да си възрастен. Ако ли не, ще си общуват с връстниците и няма да се ч*кат с учители.

Нима не е ходила по хотелите с него? Насила сигурно я е водил.

Ти знаеш ли къде е дъщеря ти (ако или когато е била на 13 г.)?  Защо родителите са си затваряли очите за случващото се на малолетната им дъщеря ? Сексът не е бил по принуда. Момичето и семейството му са го заявили в полицията.

И, да, този учител е пълен нещастник, че не може да си го държи в гащите, но поведението на сегашните 13-годишни понякога е под всякаква критика.

Дискусията се връща пак на 3та страница и няма смисъл.
13 годишното е виновно и това е.

# 785
Да, според закона не носят отговорност. Но ги смятате за безмозъчни същества, които не знаят какво правят ли? ....но пък станат ли на 14 вече е друго....

Посочи ми, къде казвам, че момичето е виновно! Питам какво е това възпитание и къде са родителите, когато дъщеря им се сваля с женен учител и ходи по хотелите?!

# 786
Е, айде стига, сега остана да завъртим и в посока, че любовницата е виновна понеже мъжът не е бил там като се е женил.

# 787
  • Beyond the stars
Да, според закона не носят отговорност. Но ги смятате за безмозъчни същества, които не знаят какво правят ли? ....но пък станат ли на 14 вече е друго....

Посочи ми, къде казвам, че момичето е виновно! Питам какво е това възпитание и къде са родителите, когато дъщеря им се сваля с женен учител и ходи по хотелите?!

В този въпрос го казвате.
Правилният въпрос е - какво е това възпитание и морал на 30+ годишен женен(щот ако не беше женен е по-ок ли?) учител да върти любов с малолетни ученички и да ги води по хотелите.

# 788
Осъден е,  носи си последствията. 

За родителите питам  ......

# 789
  • Пловдив
Не знам как ти имаш идея какво правят по цял ден децата ти на 13 - аз нямам. В 7 клас ги карам на училище (предполагаемо, видно не и на практика, сигурно място) и отивам на работа. Излизам от работа в 5. Няма как да съм сигурна какво правят през това време. Не и през цялото време. Имам тийнейджъри, към момента на 14, 17 и 19.

# 790
  • Beyond the stars
Осъден е,  носи си последствията. 

За родителите питам  ......

Искате да ги осъдим и тях, пък ако може ефективно, за това, че са пратили дъщеря си на училище и че са се надявали, че там е безопасно място, където преподават отговорни възрастни, които не спят с ученички?
Нали ви е ясно, че и хотелът не е посещаван пред нощта и че никой не знае какво правят тийновете 24/7.

# 791
Аз не съм съдия, нито пък ме интересува кой как си възпитава децата.  Но...13-годишните не са малоумни, не са бебета, че да не разбират какво им се случва. Значи, ако е на 13 г. не носи отговорност, на 14 г. (след месец-два) вече е различно и може да преценява. Аз, разбира се, не съм фактор. Има си закони, определили каква е възрастта, трябвало е да се мисли. Знае се виновникът, осъден е, ще си носи последствията. Както казах по-назад, той е виновен, понеже той е възрастният, при това учител и трябва да знае как да се справя в подобни ситуации.

Къде обаче е родителската отговорност (не говоря за наказателна, а за чисто родителска, морална....)? Щото е най-лесно да се каже кой е виновникът.... и така щеше да е, ако беше похитена, насилена (не дай си, Боже). В случая 13-годишно прави секс с чичко в хотел и никой нищо не е забелязал в продължение на година. Най-малкото без да е нужно някой да ме съди, ще се замисля къде съм сгрешила с възпитанието на детето си. Щото сексът не е едностранен акт, а е ясно, че тук няма принуда.

Много лесно се разбира какво правят тийновете през деня. Слагаш родителски контрол на телефона и си наясно къде се намира детето ти. Говорим за 13-годишни все пак, не за 17.....
Ако не беше тоя, друг щеше да е. Може би не с 20 години разлика....

# 792
Soul, ти 13-годишен на живо виждала ли си? Приложение с родителски контрол, вика Joy
Дъщеря ми точно в тази възраст 12-13, цели 2 години търси начин да заобиколи приложението за родителски контрол на телефон с Андроид и най-накрая успя, а най-добрата ѝ приятелка по същото време с iOS можеше с vpn да се изкара на съвсем различно местоположение от реалното. А това беше преди 5г. Сегашните 13-годишни най-вероятно са още по-напред.

Ако някой си мисли, че може да контролира тийнейджър с кого общува и къде се намира през 100% от времето, е наивник.

# 793
Когато обясниш на 13-годишни , че е за тяхната безопасност,  може би няма да търсят как да заобиколят. Спирам по темата,  всеки си знае за децата и възпитанието им.

# 794
  • Пловдив
На моите не им се налага да търсят начини, те ги знаят.

Общи условия

Активация на акаунт