Силна алергия към амброзия

• 332
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте!
След като няколко лета се мъчих с неясна алергия (през останалото време от годината също понякога имам леко прояви, но с ясно алергия към прах и отминава сама или с лек антихистамин) посетих алерголог и направихме профилирани изследвания, като буквално на секундата се появи реакция, силна болка, подуване, сърбеж... Лекарят обясни, че това е изключително силна и тежка алергична реакция, често срещана, но за първи път вижда толкова силно изразена.
Алергия към амброзия - растение от рода на плевелите, което е изключително и най-разпространено точно в областта, в която живея. Мъките започват около след 20ти юли и с всеки ден се засилват все повече и повече и с края на лятото (първият голям дъжд и студ) в края на септември се успокоява.
Но това лято вече нещата са ад, защото не се успокоява от никакви хапове или капки, в момента вече не мога да изляза навън за разходка, не мога да спя нощем на отворен прозорец. Сърбят ме очи, нос, кожата на лицето. Кихане, влудяващ нос. Обичайните неща, но от 10 дни вече ме боли и сърби гърлото, едва преглъщам буквално.
Та въпросът ми е следния - предлага ми зимата да направим дълъг курс десенсибилизация с някакви скъпи лекарства или ампули, като това ще продължи няколкото годините. Не съм наясно точно какви бяха, но искам да попитам дали някой е провеждал такова лечение, има ли ефект и има ли странични ефекти? Със силно метаболитно заболяване съм и буквално се боря за  всеки свален и не качен грам и не съм да стана 100 кг от лекарства.

Благодаря!

Последна редакция: нд, 31 авг 2025, 18:03 от Little Miss Ratatouille

# 1
Посетете хомеопат, колкото и странно да звучи може и да успеят да помогнат.
Мой роднина прави терапията с инжекциите без особен успех, но успя напълно да излекува алергията с хомеопатия. Беше доста тежка алергия, не можеше да стои в едно помещение с алергена, вече 13 години няма и помен от нея.

Успех и дано намерите решение бързо!

# 2
Реално тази терапия, която ви предлагат, е единственото ви решение, така че не мисля, че имате голям избор. А и представяте ли си да живеете така?

# 3
Ако е неефективно не виждам смисъл да си го причинявам, да давам луди пари и да влошат метаболитния си проблем, отключвайки диабет...

# 4
За десенсибилизация ли става дума? Ако да, защо тя да Ви влоши метаболитен проблем, хеле пък до диабет?

# 5
Да, за десенсибилизация.
Това питам - дали би повлияло по някаква начин,тъй като доста от антихистамините си спомагат за напълняваме

# 6
Десенсибилизацията не е с антихистамини. Не се качват килограми от десенсибилизацията. Беше ефективна за мен, и си заслужава.

# 7
Десенсибилизацията не е с антихистамини. Не се качват килограми от десенсибилизацията. Беше ефективна за мен, и си заслужава.

Ааа пфу, супер значи Heart Eyes
А с таблетки или инжекционно и с каква продължителност сте правили?

# 8
Инжекционно, около 3-4 години. Първоначално всяка седмица, май беше даже 2 пъти седмично, после се разрежда времето. Накрая беше веднъж на няколко месеца.

# 9
Аз също съм с алергия към амброзия и пелин. Всяка година започва в началото на август и продължава като че ли все по-дълго с всяка изминала година Sad Миналата година отшумя чак през октомври. Пих различни анихистамини - билергия, ксизал, зиртек, ериус и ефектът е един и същ - само отслабват симптомите, но не ги премахват. Имам постоянен сърбеж в носа, кървене, образуване на корички и кихане, сърбеж в ушите, очите и гърлото, който за щастие не е постоянен. Но така или иначе е доста неприятно. Очаквах, че лекарствата ще премахнат симптомите напълно, но не. За сърбежа в очите, който влудява и води до кръвоизливи, си взех капки Визихелп Алерджи, които успокояват и помагат да закрепя положението.
Ще следя темата, защото искам да се отърва от тази алергия, ако има такъв вариант. Ако се подложите на това, моля, опишете какво представлява десенсибилизацията, колко често се провежда, къде я правите (в кой град и в кое лечебно заведение), изобщо всяка подробност ще ми е от полза. В моя град няма алерголог и ще трябва да пътувам за процедурите Sad Ако са всяка седмица, ще е проблем, но ще го мисля после. Благодаря предварително!

Общи условия

Активация на акаунт