След като няколко лета се мъчих с неясна алергия (през останалото време от годината също понякога имам леко прояви, но с ясно алергия към прах и отминава сама или с лек антихистамин) посетих алерголог и направихме профилирани изследвания, като буквално на секундата се появи реакция, силна болка, подуване, сърбеж... Лекарят обясни, че това е изключително силна и тежка алергична реакция, често срещана, но за първи път вижда толкова силно изразена.
Алергия към амброзия - растение от рода на плевелите, което е изключително и най-разпространено точно в областта, в която живея. Мъките започват около след 20ти юли и с всеки ден се засилват все повече и повече и с края на лятото (първият голям дъжд и студ) в края на септември се успокоява.
Но това лято вече нещата са ад, защото не се успокоява от никакви хапове или капки, в момента вече не мога да изляза навън за разходка, не мога да спя нощем на отворен прозорец. Сърбят ме очи, нос, кожата на лицето. Кихане, влудяващ нос. Обичайните неща, но от 10 дни вече ме боли и сърби гърлото, едва преглъщам буквално.
Та въпросът ми е следния - предлага ми зимата да направим дълъг курс десенсибилизация с някакви скъпи лекарства или ампули, като това ще продължи няколкото годините. Не съм наясно точно какви бяха, но искам да попитам дали някой е провеждал такова лечение, има ли ефект и има ли странични ефекти? Със силно метаболитно заболяване съм и буквално се боря за всеки свален и не качен грам и не съм да стана 100 кг от лекарства.
Благодаря!