RYANAIR - 30

• 34 989
  • 625
  •   3
Отговори
# 615
  • на село
Не мисля, че цените на багажа ще паднат - по мои наблюдения се увеличава с наближаване на полета. Но аз в повечето случаи го добавям накрая, защото поне два пъти не съм ползвала закупени билети на Райън - така загубата ми е по-малка.

Иначе аз винаги купувам билети от нискотарифните с идеята, че има голяма вероятност да има смяна на графика. Особено ако ги купиш доста по-рано. Опциите за настаняване с безплатно анулиране са толкова много, че не разбирам защо се правят резервации с невъзвращаемо плащане. Не са чак такива големи разликите в цените.

# 616
  • sofia
Идвам и тук с едно питане, дано някой има някаква идея как да постъпя.
Ще пътуваме до Лондон, купени билети, получена ЕТА, чекирах цялата група, която сме,но влизайки в приложението на Раянеър не ми дава бордни карти на отиване, само за връщане, изписва нещо от сорта- чакаме вашето разрешение за пътуване, когато го получим борд. карти ще бъдат отключени 48 часа преди пътуването.

# 617
Както писах и в другата тема, и както е написано в съобщението, просто трябва да минеш през гише.
Случва се подобно нещо многократно ако пътуваш към държава, за която се иска виза или където по закон са задължителни хартиени бордни карти, и доста други случаи (еднопосочен билет към държава, която изисква да покажеш билет за връщане, един родител с деца, КОВИД сертификати и т.н. - всичко това е от личен опит, не с Райън към ОК, ама схващаш идеята).

ПП покажи им скрийншота

# 618
  • BG-DE
Може би, защото за Великобритания се изисква нещо като електронна виза но пък Райънеър какво ги интересува ти дали я имаш 🤔

# 619
Авиокомпаниите обикновено проверяват дали имаш право да посещаваш държавата, защото ако те върнат, ти плащат обратния билет и глоба.
Ако не летите само до ЕС ще забележите, че понякога проверяват за визи, валидност на паспорт и подобни неща, за да са сигурни, че няма да те върнат. Ако не те върнат, може и да не забележиш, че проверяват Grinning

# 620
  • sofia
А без бордна карта ще стигна ли до паспортният контрол, на първият етаж оставяш чекирания багаж, доколкото помня и нагоре по ескалатора със сканиране на бордна карта ставаше май?

# 621
Ами още на гишето за багажа ще ти дадат бордна карта (ако не излезе в приложението преди това). Иначе не, няма да те пуснат нататък без бк.

# 622
  • sofia
Дано е така, но е страшно неприятно 12 човека почти два месеца да се чудим какво да правим, да купуваме билети за атракции за място, за което нямаме билети, за да стигнем дотам реално.

# 623
  • BG-DE
А, елекронен qr код взехте ли? Ако не се лъжа от миналата година го въведоха за граждани на ЕС.

# 624
Дано е така, но е страшно неприятно 12 човека почти два месеца да се чудим какво да правим, да купуваме билети за атракции за място, за което нямаме билети, за да стигнем дотам реално.

Реално никъде извън ЕС не ти е гарантирано влизането, дори да имаш виза или ако не се иска виза по усмотрение на граничния служител може да ти откажат достъп.

Малко след като влезе в сила пътуването без виза преди влизането ни в ЕС почти ме върнаха на френската граница, защото съм нямал виза... Та настоявах да си проверят в наръчниците и ме пуснаха. (Забравиха да ми сложат печат в паспорта и после на излизане ме заподозряха в нелегално влизане, та още сума време разправии имаше. На всичко отгоре почти не говоря френски, а те претендираха че не говорят английски).

# 625
Аз бих продължавала да търся връзка с оператор. Как ще им дадат бордна карта като те не са чекирани? Ще ги чекират 12 души. И нали се отказаха от хартиените бордни карти.
Да нямате някой чужд гражданин в групата?

Общи условия

Активация на акаунт