Как да пренесем аромата на лятото у дома?

• 9 121
  • 521
  •   1
Отговори
# 135
  • софия
Спомените запазвам основно чрез снимки.

# 136
  • Nesebar
Правим много снимки после ги разглеждаме и мисленно се връщаме там

# 137
Правя снимки, също така и нещо, купено от почивката, ме връща пак там.

# 138
А сега ни сподели – кои са твоите малки тайни, с които успяваш да удължиш спомена от твоята лятна почивка?
Един от начините ми да удължа усещането за лятна почивка е чрез храната. В ресторантите винаги обръщам внимание на ястията, които ме впечатляват най-много. После търся рецептата, експериментирам у дома и когато ги приготвя, спомените оживяват – ароматите и вкусовете ме връщат точно там, където съм била щастлива.

# 139
  • Пазарджик
Правя снимки и си купувам сувенири от всяко място. Но най-важни са спомените. Те остават завинаги.

# 140
А сега ни сподели – кои са твоите малки тайни, с които успяваш да удължиш спомена от твоята лятна почивка? - Номер едно спомен винаги ми е бил тена. Всеки ден, докато се преобличам се сещам за галещото слънце и аромата на море. А тази година съм си взела камъчета, даже ми се иска да си направя бижута от тях. Но най-вече има аромати, които действително ме пренасят на плажа мигновено при помирисване.

# 141
Моите малки "тайни" за удължаване на лятото🏞️🏝️🏜️🏔️
🏞️. Аромати – нося вкъщи свещи или етерични масла с мирис на кокос, цитруси или море. Една нотка и веднага усещам, че пак съм там.
🏞️. Снимки и сувенири – правя си малък албум (хартиен или дигитален) и го отварям в студени вечери. Понякога дори сменям тапета на телефона с плажна снимка.
🍔🥗🍣. Храна и напитки – готвя си нещо, което съм опитала на почивката – например средиземноморска салата или студен коктейл. Вкусът връща усещането за ваканция.
👯. Музика – пускам си плейлисти със същите песни, които съм слушала по време на пътуването. Това е като машина на времето.

🪀. Малки предмети – държа камъче или мида от плажа на бюрото си. Понякога само един поглед към тях стига, за да ми стане по-леко.
🚵. Вечерни разходки – дори в града се опитвам да си подаря разходка по залез, сякаш съм на морския бряг.
📖. Планиране – започвам да си мисля за следващото пътуване, дори и да е далеч. Самото очакване носи същата радост като почивката.

# 142
Живея на морето. За мен лятната почивка започва на 25 май и свършва края на септември. Не обичам да правя постоянно снимки, обичам да се наслаждавам на мемо та и да пазя спомените в мен.

# 143
  • Sofia
Винаги правя много снимки, купувам си някоя дрешка, която да ми напомня за доброто лятно настроение, а също и някой парфюм с аромат на лято. Ароматите винаги създават спомени в мен.

# 144
Спомените се запазени в снимките, сувенирите, сърцето. Свързвам всяка отделна почивка с определена песен, аромат, вкус

# 145
Летните спомени съхранявам чрез много снимки, клипове, купувам задължително сувенири и подаръчета за спомен, магнитчета също.

# 146
А сега ни сподели – кои са твоите малки тайни, с които успяваш да удължиш спомена от твоята лятна почивка?- Всяка година си събирам мидички, рапанчета и камъчета, които подреждам на шкафа и си ги гледам зимата. Следващото лято ги подменям Simple Smile
Освен това правим снимки, клипове и често си говорим за отминалата почивка.

# 147
А сега ни сподели – кои са твоите малки тайни, с които успяваш да удължиш спомена от твоята лятна почивка?
 Най-лесно удължавам спомените с любим аромат, който свързвам с даденото място. Имам странна памет и наистина ароматите са ми голямо напомняне за различни ситуации. Иначе всичко останало за напомняне е стандартното- снимки и сувенири.

# 148
Удължавам спомена за лято с разглеждане на направените снимки ,обсъждаме си посетените места и събираме камъчета и миди ,нещо ръчно изработено

# 149
  • Вдън горите тилилейски
Винаги си вземам някакъв сувенир, който дълго време е пред погледа ми и ми напомня за почивката/екскурзията.

Общи условия

Активация на акаунт