Как да пренесем аромата на лятото у дома?

• 9 110
  • 521
  •   1
Отговори
# 30
Обичам да ходя до морето и извън сезона, така си спомням отминалите топли дни, наслаждавам се  и чакам новия сезон.

# 31
Моята малка тайна да удължа спомена от лятната си почивка е проста – създавам малки ритуали, които събуждат всички сетива.
Събирам миди и ги подреждам в стъклен буркан, в който слагам и няколко капки от любимия си летен парфюм – аромат на жасмин и морска сол, който ме връща на брега на гръцкия остров.
Пускам си плейлист с морски вълни и гръцка музика, докато перем с Ariel Pods и добавям Lenor омекотител и перли от същата серия – така дрехите ми ухаят на безгрижие, слънце и свобода.
И когато навън захладнее, просто обличам любимата си лятна рокля, вдъхвам дълбоко и... за миг съм отново там. Heart

# 32
Разглеждам направените снимки и видеа и ги споделям с последователи в социалните мрежи. Наслаждавам се на покупките си от посетените места, аз винаги пазарувам 😊- храни, дрехи, козметика, сувенири. И мечтая и правя планове за следващото пътешествие.

# 33
А сега ни сподели – кои са твоите малки тайни, с които успяваш да удължиш спомена от твоята лятна почивка?
Поставям летен морски тапет на десктопа на компа, заобикалям се с морски аксесоари - миди, камънчета,  ароматни свещи, пръчици, пускам си звуци на морски бриз и вълни и с удоволствие бих опитала Ariel и Lenor – Fresh Breeze of Greek Island с аромат на жасмин и морска сол.

# 34
Правя снимки, слагам си на тапет на телефона, взимаме си сувенирчета и магнитчета, които ги лепим на хладилника.

# 35
Със снимките, които периодично си разглеждам и с разни лакомства и напитки, които съм купила от почивката. Отдавна не купувам сувенири и други прахосъбирачки.

# 36
До късна есен си правя бижута и сувенири с рапанчетата и мидичките, събирани през лятото. Отделно събирам брошури, опаковки, касови бележки от летните почивки, с които попълвам своя junk journal - после с дъщеря ми го разглеждаме и си спомняме за местата, на които сме били, музиката, която сме слушали и т.н.

# 37
Спомени от преживяното пазя в сърцето, а очите блазня със снимки и сувенири.

# 38
  • софия
Снимки, преживявания, предмет-символ на мястото, на което сме били и типична храна, която никога няма вкуса, който е имала на мястото, от което сме я купили. Тук винаги е по-безвкусно.

# 39
  • София
Много снимки, сувенири, традиционна храна.

# 40
На първо място са снимките, дребни предмети, които слагам из къщата. Когато съм на ново място, винаги си нося някакви месни вкусотии, които после ми напомнят за преживяванията от почивката.

# 41
С детето събираме мидички, които нареждаме на пръстта в саксийките с домашни цветя и дори на Коледа закачаме някое рапанче на елхата. Не мога да не се съглася, че ароматите връщат спомени най-лесно и именно затова се включвам тук ⛱️

# 42
  • Плевен
Винаги си купуваме дребни сувенири на морска или планинска тематика или на населеното място ако има нещо забелижително/историческо в него и стоят поне една година на видно място във всички стаи - кухна, хол, спалня...   Винаги си купуваме и нещо практично пак на тази тематика, я нощна лапма като платноходка, медуза или горска гъба, я захарница като морски охлюв, я керамична посуда и т.н.

# 43
Повечето ми спомени са снимките от почивките и интересните места, които посещавам. Винаги се стремя да съчетая отмората с културни мероприятия, които са спомен от конкретно място. Сувенирите и характерните за мястото покупки подсилват изживяното и се помнят дълго.

# 44
Снимки и сувенири от мястото .

Общи условия

Активация на акаунт