Стилът ни според възрастта (40+) Лайфстайл тема за пораснали момичета - Септември 25

• 99 725
  • 986
  •   1
Отговори
# 135
Точно така, ДХЗ,  зъботехника е важен, колкото зъболекаря. Една от най-добрите ми приятелки е зъботехник, за мен чудесен специалист и покрай нея съм виждала доста добре и не толкова добре направени зъби, особено с модерните сега фасети.

Агентче, поръчах тези неща за косата, които показа ще споделя опит. Биотин не смея да пия, внушила съм си, че ми излизат пъпки от него.

# 136
Писах, че и аз ползвам тези на Агентчето и съм много доволна.От 5г се мия с шампоана  на второ измиване, оставям се малко да постои.

# 137
Агентче, поръчах тези неща за косата, които показа ще споделя опит. Биотин не смея да пия, внушила съм си, че ми излизат пъпки от него.
Мими, не е внушение, кожните обриви са страничен ефект на биотина. Не се получава при всеки, но явно при теб се е случило.
Аз мога да добавя към препоръките и маска с рициново масло, по специално ето това:
И също е добре да определиш за себе си от какво се е получил проблема. Т.е ако е стрес - нещо за справянето с него, ако е хормонален проблем - нещо за регулиране на хормоните и т.н....

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 23:18 от Sweta

# 138
  • София
Преди години беше модерно да се пие някаква сяра, MSM, плюс биотин, бирена мая и т. н. В началото всичко беше наред. После изведнъж така брутално се изприщих по лицето, особено покрай устата и брадичката, още ми държи влага.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 22:31 от Lizzy_Crow

# 139
Ако измислите нещо за справяне със стреса и на мен да го кажете...и аз имам чувството, че от него се засилва косопада!

# 140
  • тук-там
С хормоналните промени сме по-тревожни и по-трудно обработваме стрес. Така че точната добавка се оказва ключова.
На мен металната коронка ми падна на острова и трябваше да пътуваме 200 км до зъботехника. Така че отидох 2 пъти. Вероятно не е било достатъчно. Но и не е зле, предвид че само аз си го виждам.

# 141
Засилва се и още
как.

# 142
Ако измислите нещо за справяне със стреса и на мен да го кажете...и аз имам чувството, че от него се засилва косопада!
Мими, зависи от стреса
За по леки стресови ситуации има най различни добавки, витамини, хомеопатия, природни средства - разходки, спа процедури, ...
За по трудни е наистина сложно.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 23:05 от Sweta

# 143
  • София
Аз вярвам, че кофеинът помага срещу косопад. Поне външно, присъства в много ампули и всевъзможни продукти против косопад. Също постоянно правя масаж на скалпа и консумирам протеин на прах.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 23:12 от Lizzy_Crow

# 144
Мими, зависи от стреса
За по леки стресово ситуации има най различни добавки, витамини, хомеопатия, природни средства - разходки, спа процедури, ...
За по трудни е наистина сложно.
Хареса ми последната част...разходки, СПА 😃
Вкъщи добавки НЕ пием, освен витамини, аз дори и тях не пия / скоро мерих стойности, всичко е в норма/, хомеопатия  вкъщи е забранено да се внася - не ме линчувайте, това се отнася за нас!
Природни средства, чайове, билки бих пробвала!

# 145
Днес си  купих един течен магнезий, едни добавки за коса, кожа и нокти и една кутия с козметика за месец септември на https://yengescosmetics.com/
При мен също се засили косопада, но включих ампули против него и сега положението е горе-долу розово.

# 146
Мими, стреса от работната среда трудно се контролира. Аз още не мога да повярвам на късмета си и възможността да работя  спокойно в добър колектив и най-вече с добре организиран работен процес. Като нова съм. Не помня показвах ли ви децата, които всеки ден ми връщат вярата в младото поколение.
Скрит текст:
….

Голяма доза непукизъм, която се постига с възрастта и опита. Има неща които не мога да променя, не зависят от мен. Съответно ги приемам и забравям. Психичното ни здраве е не по-малко важно от физическото. Всяка малка радост помага - глътка хубаво кафе сутрин, разходка сам със себе си, хубав парфюм, ново бижу или каквото ни радва, вкусна храна и най-вече позитивни хора в обкръжението ни. Дори да са малко, да ни карат да се чувстваме добре. И не на последно място, да не изискваме прекалено много от себе си. Всички имаме лимит, нека не го прехвърляме. Чувството за вина убива. Не се чувствайте длъжни на всяка цена.
Аз също като теб не приемам никакви добавки. Каквото мога да добавя с правилно хранене и до там. Моите витамини са слънцето, усмивките на любимите ми хора, прегръдките и щастието да ги имам.

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 14:38 от MagniМ

# 147
  • София
Аз още не мога да повярвам на късмета си и възможността да работя  спокойно в добър колектив...
Една година, след като смених работата си, аз също още не мога да повярвам. Невероятно е как точно като жабата от вица постепенно се сваряваме и приемаме за нормални абсолютно ненормални отношения, а после колко трудно се отърсваме.
Отделно, че стресът сам по себе си пристрастява, и ако не се вземат мерки, става лошо. Човек свиква с всичко, но на каква цена...
На мен много ми помага музиката и добрите приятели.
А с годините идва и изобщо друг поглед за живота, който живеем.

# 148
Магни, Льоня, много хубави думи сте написали за стреса и живота. Припознах се в тях. Чета ви, но нямам никакво свободно време, че да пиша и за стила. Видях чудни съфорумки с рокли! Имам само една сатенена пола, която шивачка съсъпа. Умът ми не побира как бивша модистка успя така я о-@ка.

# 149
Магни 😘, Льоня 😘
много хубаво сте писали за това как да живеем по-добре.
Стреса го борим с планински и градски разходки, спорт на открито, по-чести срещи с близки и приятели, на театрални и т.н. представления почнахме да ходим по-често, а храна, парфюм, хубаво кафе, хубава гледка, т.н гледаме да не пропускаме

Магни, снимката ме разчувства ❤️🤗

Качвам две снимки, актьори са, но загледах облеклото им - определено има промяна в мъжките костюми и тя ще повлияе и на дамските, а при младите дами, включително в обкръжението ми виждам по-андрогинното излъчване от втората снимка

Честит празник!

Последна редакция: сб, 06 сеп 2025, 10:04 от Al Georgieva

Общи условия

Активация на акаунт