Oчакваш рожба или вече се радваш на майчинството? Pampers® Premium Care са до теб във всяка стъпка!

• 12 057
  • 148
  •   8
Отговори
# 15
  • Пловдив

1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора?
2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб?

Каквото ме е интересувало съм ползвала онлайн ресурси.
Най-вълнуващите ми моменти бяха в подготовката на тези малки дрешки и бебето да спи в мен.

# 16
  • Пазарджик
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството - от книги, онлайн ресурси или близки хора?
Черпя знания от форуми, интернет, статии и книги. Също така искам съвети и от близки хора, които вече са минали по този път.
2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб?
Подготовката за раждането определено, самото раждане ми е най-вълнуващият момент.

# 17
• Предимно черпя информация от близки до мен вече родили майки, но не пропускам и информацията във форумите, групите и като цяло интернет пространството.

• Всичко свързано с подготовката за малкото човече е повече от вълнуващо 😊. От първите чорапки до дървената кошара. От бибероните до количката..
• Относно грижата за бебето- пак е доста вълнуващо, но за мен лично е и притеснително, понеже ще ми е първо дете и всичко за мен е ново. Може би най- много ми е вълнуващо къпането на едно бебе.
Пожелавам на всички бъдещи и настоящи мами успехи и кураж 😊

# 18
  • София
- Подкрепа намирам предимно сред близки хора, които към момента са в същия етап и се борят със същите предизвикателства. За знания се доверявам предимно на психолози, тъй като едното ми дете не спада към повечето нормални поведения за едно бебе, в последствие тодлър.

- Закупуването на детските дрешки ми носи най-голямо удоволствие! А гушкането и мачкането на малките човечета е любимото ми нещо.

# 19
Това ще ми е второ дете и отново бих заложила на Pampers Prenium Care, т.к. вече съм запозната с качествата им. Иначе преди се консултирах с педиатър и други майки.
Всеки един момент е вълнуващ, особено разпъването на кошарката и подготвянето на бебешките дрешки.

# 20
Моят син вече е голям, но, като беше бебе, разчитах най-вече на книги и интернет. Ползвах основно Памперс, заради удобството, чистотата и качеството, с което бебето беше спокойно и весело.
Най-вълнуващо беше къпането.

# 21
  • София
Предимно близки хора, но това са една - две приятелки , които в скоро време са родили и информацията им е по - прясна. Тук във форума - черпя най-много знания и мога да получа стотици различни гледни точки, мнения и съвети. От хора преминали през много неща ! Благодаря ви момичета.

2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето са най-вълнуващи за теб? Все още изчаквам всички изледвания да пречминат успешно , да ми олекне на душата и съм сигурна ,че ще започна да усещам вълнение в почти всичко.

# 22
  • София
1. Откъде черпиш знания и подкрепа за родителството?
Разчитам на собствени познания, лекари и форуми, съвети от други родители, но най-вече на майчинската си интуиция и на детето. Когато имам конкретни въпроси, търся близки хора.

2. Кои моменти са най-вълнуващи за теб?
Най-вълнуващи за мен са кърменето и първите усмивки, всекидневните „постижения“ на бебето, което става човек пред очите ми.

# 23
Разчитам предимно на онлайн ресурси и форуми, където информацията е актуална и налична по всяко време. При проблем, подкрепа намира при педиатъра и близки хора.

Най-вълнуващи за мен са първите усмивки, думи и „постижения“ на бебето.

# 24
  • на последния етаж
От родителите ми и най-близките ни хора.

Подготовката на стаята и избирането на дрехите, играчките.

# 25
  • Другата България
Най-често от близки хора, родители, близки, приятелки. Използвам и онлайн ресурси, но си подбирам източниците.

Всичките девет месеца са вълнуващи заради очакването, но най-вече избора на обзавеждане на детската стая, дрешки, аксесоари, посещаване на курсове за родители и всички моменти, свързани с появата на малкото човече.

# 26
1. Откъде черпя знания и подкрепа за родителството?
Разчитам най-вече на близките си – майка ми и приятелки с деца, защото техният опит е безценен. В същото време чета книги за родителство и развитие на децата, а когато ми изникне конкретен въпрос, търся информация и онлайн. Така съчетавам практичните съвети с по-задълбоченото знание.

2. Кои моменти, свързани с подготовката и грижата за бебето, са най-вълнуващи за мен?
Най-много се вълнувам от малките неща – да подготвям и подреждам дрешките, да оформям кътчето ѝ вкъщи. А сега, когато вече е до мен, най-голямото щастие са гушкането и първите ѝ усмивки.

# 27
Черпя знания и подкрепа за родителството от много места. За най-значимите от тях, които са свързани със здравето и самото развитие на детенцето ми, се доверявам на лекарите. Често обаче прибягвам до съвети от вече "препатили" майки, купувам книги на тема възпитание и образование, чета статии от сериозни медии, най-често подкрепени със становища на специалисти в съответната област.
Покупката на първите дрешки е едно от най-вълнуващите неща. Дотолкова, че  купих за дъщеричката ми бодита с къс ръкав, а тя е ноемврийче. Grinning Вълнението замъгли разума ми.
Друго също толкова вълнуващо нещо е подготовката на детската стая. Сега ми предстои точно това и дори съм решила сама да нарисувам една от стените й и да я превърна в синьо небе с плуващи в него облаци и приказни герои.
Като цяло, всичко което правим за първи път, е вълнуващо - пристигането вкъщи от родилния дом, първата баня, първата усмивка, първите стъпки, първия рожден ден и т.н.

# 28
1. Черпя информация най-вече от bgmamma, приятелки и сайта Майко Мила. От скоро започнах да следя и лекциите на училище за бременни към Майчин дом и онлайн лекциите на форум Време за бебе.

2. Засега феталните морфологии и закупуването на дрешки са най-вълнуващите моменти за мен и близките ми.

# 29
1. Знания за родителството черпя от книги, онлайн ресурси или близки хора? - от приятели, които вече са минали по този път и имат опит, от роднини, от публикации и групи в интернет, от специалисти в тази област.
2. Всички моменти свързани с подготовката и грижата за бебето са вълнуващи - бременността и раждането, подредбата на детската стая, покупката на дрешки, на тоалетни принадлежности и бебешки пособия и прибори. Но най-много се вълнувам от това дали ще се справя, защото това е коренна промяна в живота и е ново и непознато за мен. 

Общи условия

Активация на акаунт