Студенти в Австрия - тема 3

• 10 100
  • 175
  •   1
Отговори
# 135
  • София
А ползвате ли такива здравни застраховки и как процедирате с лекарите като се наложи (младежите и девойките де)?

# 136
  • София
Като заговорихте за самостоятелна здравна осигуровка, която посочи galimar, искаха да попитам нещо. Дъщеря ми си направи такава,  но не е знаела, че трябва да даде и снимка, за да й издадат и e-card. Сега е записала час в един офис на полицията (?) в Санкт Пьолтен,  където да  подаде документи за карта. Знае ли някой дали това е правилния ред?

# 137
  • столицата
Мисля, че трябва ID card . За чужденци е през полицията според този линк - https://www.id-austria.gv.at/de/registrieren/behoerden#ausland

# 138
  • София
Благодаря, galimar. Значи правилно е направила часа. Ще й кажа да носи паспорта си, студентска карта, регистрацията за местоживеене и документа за осигуряване, който получи. Дано е достатъчно, защото вече й трябва личен лекар.

# 139
  • София
Младежът ми обясняваше, че отстъпката от 2 евро и за нея се кандидатства о и имало ограничен брой места и за тази година вече нямало. Така му били казали българи от горни курсове. Но му казах все пак да проучи и да подаде.
Иначе предвид че са 6 човека в един блок от компанията им тук в София и в един университет там, до момента си се адаптира доста добре (да не казвам голяма дума).

# 140
  • София
az-mama, кажи повече за тази клиника, моля. Съседна е до кое? Да знаем евентуално къде може да се иде при необходимост.

Zazu, да отиде да пита в администрацията за отстъпката в столовата. "Групичката" на дъщеря ми си сложиха марката за намалението преди 2 седмици.

# 141
# 142
Мама Саня, въпроса е тези лекари преглеждат ли с ЕЗОК.....елита , клиниката се намира точно зад Икеа на Hauptbahnhof, точно име мога да питам ама по-късно

# 143
  • СОФИЯ
Отваряш линка на конкретния лекар и там пише, напр. първия лекар "Д-р Крушин преглежда по здравна каса." Дори да я няма тази иф, има телефонни номера, може да се провери.
При един лекар препраща и към сайт, там пише следното
 Здравноосигурителни обезщетения
Общи медицински услуги
Паспортни изпити майка-дете
Скрининг
Обсъждане на констатациите

Частни услуги
Преглед на шофьорска книжка и експертно мнение
Спортни сертификати
Витамин С във високи дози като инфузия
Бърза лабораторна диагностика:

# 144
  • София
елита , клиниката се намира точно зад Икеа на Hauptbahnhof, точно име мога да питам ама по-късно

Благодаря! Flowers Tulip
На Westbahnhof има Икеа. Може би за нея става въпрос?

Мама Сання, благодаря за линковете! Flowers Tulip

# 145
Оф, да моя грешка- на Westbahnhof Икеа-та, модерната, зад нея ниска двуетажна сграда е тази клиника

# 146
PVE Wien West е клиниката, за която ви казах, сега ми писа младежа

# 147
Здравейте, благодаря ви за темите и цялата информация, която може да се открие тук за университетите във Виена. Да е много успешна новата учебна година на всички ви, деца и родители!
Има ли някой, който да учи в университета по приложни изкуства? Дъщеря ми ще завърши специалност Рекламен дизайн, занимава се с анимации, комикси, рисува и твори основно на таблет и компютър. Проучвам възможности за обучение в чужбина. Австрия ми харесва много като вариант. В Линц също имат Университет по изкуствата. Града е много привлекателен също.
Ще се радвам ако някой сподели информация.
Благодаря ви предварително!
Хубав уикенд!

# 148
Здравейте, дъщеря ми кандидатстваше тази година в Икономически университет Виена и искам да изкажа своето удовлетворение от момчетата от агенция за образование в чужбина Скай Лайнс.

Скрит текст:
Направиха с лекота толкова, за мен невъзможни, неща - като това, че дъщеря ми нямаше сертификат по английски език. Освен с кандидатстването, предложиха и пълно съдействие и за подготовката за приемния изпит чрез техни курсове. С лекота намериха подходящия вид настаняване за нас. А това, че помагат и за оформяне на различна документация пред общините, банки и здравооснигурителните институции просто ме впечатли. Дори предложиха и съдействие на място. Рядко срещам хора и фирми, които са ангажирани до такава степен на професионализъм. Силно препоръчвам на всички родители и техните бъдещи студенти.

Срамота за СкайЛайнс. Аз не съм бяла и добра като другите. Ще ви рапортувам.

Здравейте, благодаря ви за темите и цялата информация, която може да се открие тук за университетите във Виена. Да е много успешна новата учебна година на всички ви, деца и родители!
Има ли някой, който да учи в университета по приложни изкуства? Дъщеря ми ще завърши специалност Рекламен дизайн, занимава се с анимации, комикси, рисува и твори основно на таблет и компютър. Проучвам възможности за обучение в чужбина. Австрия ми харесва много като вариант. В Линц също имат Университет по изкуствата. Града е много привлекателен също.
Хубав уикенд!
Въобще не съм сигурна че се предлагат подобни специалности само на английски. Трябва внимателно да проверите.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 00:37 от _re_ge

# 149
  • София
Хубав уикенд!
Здравейте, не се ориентирам добре дали дъщеря Ви е завършила за бакалавър или Рекламен дизайн е средното й образование, но погледнете специалността Creative Computing в университета в Санкт Пьолтен link  
Изцяло на английски е. Мисля, че има и Master степени в сферата.

Последна редакция: нд, 19 окт 2025, 14:16 от Fair Lady

Общи условия

Активация на акаунт