🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 10 414
  • 381
  •   2
Отговори
# 375
Всички ме съветват да не купувам прекалено много защото бързо израства всичко 1, 2 приятелки са ми обеща ли дрешки които никога не са носени и аз се чудя какво да правя. Аз от 70 кг в момента съм 75 наядена. Нищо нямаме още купено мисля декември да напазаруваме всичко което сме набелязали.

Мале момичета като чета колко малко килограми сте качили имам чувството, че само аз качвам много и взех да се притеснявам. С 13кг съм отгоре. Бях 50кг като забременях. Ужас до края само да не кача още толкова. Аз вече съм набелязала всичко, в интернет има списъци и от там се водя и почти всичко ще поръчам от Вис Виталис. А дрешки толкова сладки има в синсей, не знам като за начало колко ще ни трябват, но няма да вземам много.
И на мен искат да ми дават това онова, но моят мъж иска да вземем нови. Ако питате мен ще вземам каквото ми дадат, но той иска да си е новичко. Вече 3 жени искаха да ми дадат количка, на той просто си държи на неговото 😁 и ще купуваме всичко от до.

# 376
  • София
Аз обаче вече съм на - минус килограми. Първоначално това ме радваше, защото и без това съм доста пълна. Тези дни почнах да се притеснявам, защото бебето си расте, коремът си расте и кантарът е минус. Една колежка каза, че последните 3 месеца е качила 20 килограма и на дълго ми обясни как най-вероятно това ще се случи и при мен. Но честно казано, ако бебето е добре, майната им на килограмите надолу или нагоре.
Иначе и аз ще купувам повечето неща, но чакам Бебемания и черен петък.

# 377
Мале момичета като чета колко малко килограми сте качили имам чувството, че само аз качвам много и взех да се притеснявам. С 13кг съм отгоре. Бях 50кг като забременях. Ужас до края само да не кача още толкова. Аз вече съм набелязала всичко, в интернет има списъци и от там се водя и почти всичко ще поръчам от Вис Виталис. А дрешки толкова сладки има в синсей, не знам като за начало колко ще ни трябват, но няма да вземам много.

И аз много съм качила - 11кг към момента (20та г.с. съм). АГто нищо не е казала по въпроса, но ще взема да разпитам утре. С кръвната захар за сега съм добре, но да видим.

За покупки, за сега само количка съм купила, но пък съм набелязала доста други неща и ще чакам и аз намаления.
Най-голямото ми чудене е за помпата. Тази на спектра много я хвалят, но пък е много скъпа, а аз още не знам дори дали ще имам кърма/ще мога да кърмя (имах проблеми с пролактина преди да забременея, не знам дали ще изиграе някаква роля).

Другото ми чудене е за столчето. Иска ми се да купя едно, което да става от новородено до по-голямо (над 2 години). Но тези, които отговарят на това условие са с неоптимален ADAC score, което е за безопастността (над 2, а аз искам да е под).
Иначе повечето столчета след много кратък период трябва да ги замениш.

Последна редакция: ср, 15 окт 2025, 19:42 от misheto95

# 378
За столче, аз си харесах ето това https://aiko-bg.com/product-68465070025 но най-вероятно няма да е то, понеже е посока обратна на движението до 7 годишна възраст. Да, знам че така е най-безопасно, но ако детето вземе моите гени за височина, аз още от детската градина стърчах една глава над всички, та представям си колко ще му е удобно със свити колене върху задната седалка на 2 часа и повече път. Иначе в темата за столчета има добри предложения, но за над 1500лв. Иска ми се да взема нещо обратно на посока на движението до към 3-годишна възраст и след това да е по посока на движението до поне 7-10 години или до колкото се ползва столче.

# 379
Дами, да ви питам, понеже имам спомен, че някои от вас се наложи да лекуват инфекция на пикочните пътища, какво мога да взема да пия, докато стане време да се видя с АГто?

На последната консултация в края на септември ми пусна направление за изследвания (кръв и урина) и ми каза да не ги правя веднага, а около седмица преди да се видим отново с нея. На 21.10 ми е следващия преглед, затова вчера си пуснах изследванията. В урината излезе брой бактерии 30 HPF, което според чичо Гугъл е доста. Това ми припомни, че на последните изследвания (август) броя беше 12 HPF, но тогава никой не го изкоментира. Аз също не бях обърнала внимание.
Нямам никакви оплаквания. Няма болка, няма парене, нищо. На прегледа задължително ще искам да изкоментираме резултата, но исках да ви питам какво е безопасно да пия, докато стане време за прегледа? Не говоря за лекарства, а примерно за някакъв чай или добавка, която да помага да се изчистя.

# 380
  • 🌊
На мен в болницата ми даваха Неоренал, който си продължих след това и вкъщи.

# 381
Yellow_girl, и аз съм започанала да свалям. Бях качила 4.5 кг до преди две седмици, сега съм свалила и общо качени са ми 3.6 кг. Също почнах с повече кг и се чудя как коремът расте, а килограмите падат, но явно е някакво временно положение. На меренето при доктора вчера бях 85.9 и ми каза още макс 6 кг, че ми дава да кача до края, нямало нищо притеснително. Ако правилно помня и ти си ин витро, телата може би се чистят от хормоните, не знам.
Stubbornh, от всякъде чувам, че по-слабичките качвали повече кг от по-пълните, може да имаш много околоплодни води. Доколкото знам от приятелки след раждане докато те изпишат си свалил 12-15 кг.

За кръвната захар ми каза, че не се тревожи, на границата съм и иска да минат още няколко седмици преди натоварване с глюкоза и среща с ендокринолог. Но си ме постави "на диета" Grinning

Ние все още нищо не сме купували, приятелки са ни заделили дрешки от техните бебета, най-много комплект за изписване да взема. Аз вече не отказвам нищо, даже дрешки за след година и половина казвам, че ще взема.

Чебурашка, това звучи много неприятно.. и аз имам дни, когато бебето нещо притиска и ме боли при някои движения, но май не колкото теб. Стискам палци да успеете за количката! А за плетенето, ако излезеш болничен от ноември, ще можеш да си припомниш, ако ти се занимава

Има ли някоя друга освен мен, на която са й казали, че плацентата е леко срастнала с маточната стена? Малко съм панирана и колкото и да си повтарям, че бебето е добре, още не мога да се успокоя от това и че ще е по-сериозно секцио. ChatGPT казва, че можело да се оправи от само себе си до 30та седмица, но малко не му вярвам...

Общи условия

Активация на акаунт