🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 9 957
  • 364
  •   2
Отговори
# 360
Здравейте момичета, мина и нашата 2ра ФМ (при проф. Марков), всичко е наред с бебето, върви големичък, но е добре. Беше заело странна поза и беше едно натискане на корема, за да го видим и снимаме Smiley

Нещото, което малко ме шашна e, че се видя, че плацентата е частично срастнала с матката. Та, явно ще се простя с идеята за естествено раждане, но се успокоявам, че с бебето всичко е наред.

Посъветва ме и да ида да си направя натоварване с глюкоза (качих около 15 кг покрай ин витрото) и да сме сигурни, че не съм с ИР, защото кръвната ми захар преди седмица беше 5.9. което за него е диабет.

Иначе ми каза и, че околоплодните води били повече от средното, затова не го усещам много-много, има какво да омекотява. Нали още някои се чудеше кога ще усети бебчето, може да е подобен случаят.

# 361
Здравейте момичета, мина и нашата 2ра ФМ (при проф. Марков), всичко е наред с бебето, върви големичък, но е добре. Беше заело странна поза и беше едно натискане на корема, за да го видим и снимаме Smiley

Нещото, което малко ме шашна e, че се видя, че плацентата е частично срастнала с матката. Та, явно ще се простя с идеята за естествено раждане, но се успокоявам, че с бебето всичко е наред.

Посъветва ме и да ида да си направя натоварване с глюкоза (качих около 15 кг покрай ин витрото) и да сме сигурни, че не съм с ИР, защото кръвната ми захар преди седмица беше 5.9. което за него е диабет.

Иначе ми каза и, че околоплодните води били повече от средното, затова не го усещам много-много, има какво да омекотява. Нали още някои се чудеше кога ще усети бебчето, може да е подобен случаят.

Супер ъпдейт, радвам се че бебчето е добре и благодаря за информацията! Натоварването с глюкоза коя г.с. ще го правиш?

Иначе малко страничен въпрос, но вие какво мислите за + ще съхранявате ли стволови клетки? Ако да, коя банка сте избрали/обмисляте?

# 362
misheto95, не знам - аз бих отишла още тази седмица, за да знам дали имам гестационен диабет и/или ИР и да взема нужните мерки. Аз започнах де, и меря кръвна захар всяка сутрин, но все пак искам официално становище от лекар.
Иначе утре съм проследяващия АГ и ще видя какво ще каже.

За стволови клетки - аз май клоня към "за", но не съм чела достатъчно още. Все си повтарям, че имаме време

# 363
Аз също подкрепям ОГГТ, не можем да разчитаме само на ниско кръвно захарно ниво на гладно, то не е показателно. От 24-28 г.с. плацентата започва да синтезира контраинсуларни хормони, които намаляват чувствителността на инсулина.
Дори и да не сме генетично обременени или да нямаме предекспозиция към нарушения на въглехидратен метаболизъм, е съвсем очаквано по време на бременност да ни диагностицират с гестационен диабет.
Опасно е за бебето, опасно е и за майката! Когато няма инсулин клетката не може да усвои глюкозата, а това е единствено енергийно “гориво” за мозъка.
Едно време и аз не съм изследвала глюкозно обременяване, ала напоследък попадам на много, ама много деца на по 11 год. с ИР или проблеми с щитовидна. И това не е нормално, но се случва. Водим ужасно некачествен начин на живот, дори и когато полагаме усилия това да не е така. Храните, въздуха, стреса и т.н.
Направете си изследването, има по-гадни неща в живота от 200 мл. разтвор на глюкоза, дори и АГ да не Ви го препоръча. Много лекари не се интересуват изобщо, не искат да излизат от протокола за нормална бременност. Направете го самоинициативно, не вреди и не коства много.

# 364
О да, аз съм категорична, че ще направя. Правила съм, не е толкова гадно. По-гадно ще ми е да знам, че е можело да направя нещо за здравето си и това на детето, но не съм го направила и това му се отразява след години.
Аз не ям почти нищо сладко, никакъв джънк, сокове и подобни. Главно плодове, месо, зеленчуци и пълнозърнест хляб. Така че явно тялото ми има нужда от помощ, диета ли, движение ли, ще направя всичко, което зависи от мен, да не стане по-зле.

Благодаря ти за подробното мнение и детайли, Alfafa. Дано да е полезно и за друг

Общи условия

Активация на акаунт