🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 10 226
  • 377
  •   4
Отговори
# 360
Здравейте момичета, мина и нашата 2ра ФМ (при проф. Марков), всичко е наред с бебето, върви големичък, но е добре. Беше заело странна поза и беше едно натискане на корема, за да го видим и снимаме Smiley

Нещото, което малко ме шашна e, че се видя, че плацентата е частично срастнала с матката. Та, явно ще се простя с идеята за естествено раждане, но се успокоявам, че с бебето всичко е наред.

Посъветва ме и да ида да си направя натоварване с глюкоза (качих около 15 кг покрай ин витрото) и да сме сигурни, че не съм с ИР, защото кръвната ми захар преди седмица беше 5.9. което за него е диабет.

Иначе ми каза и, че околоплодните води били повече от средното, затова не го усещам много-много, има какво да омекотява. Нали още някои се чудеше кога ще усети бебчето, може да е подобен случаят.

# 361
Здравейте момичета, мина и нашата 2ра ФМ (при проф. Марков), всичко е наред с бебето, върви големичък, но е добре. Беше заело странна поза и беше едно натискане на корема, за да го видим и снимаме Smiley

Нещото, което малко ме шашна e, че се видя, че плацентата е частично срастнала с матката. Та, явно ще се простя с идеята за естествено раждане, но се успокоявам, че с бебето всичко е наред.

Посъветва ме и да ида да си направя натоварване с глюкоза (качих около 15 кг покрай ин витрото) и да сме сигурни, че не съм с ИР, защото кръвната ми захар преди седмица беше 5.9. което за него е диабет.

Иначе ми каза и, че околоплодните води били повече от средното, затова не го усещам много-много, има какво да омекотява. Нали още някои се чудеше кога ще усети бебчето, може да е подобен случаят.

Супер ъпдейт, радвам се че бебчето е добре и благодаря за информацията! Натоварването с глюкоза коя г.с. ще го правиш?

Иначе малко страничен въпрос, но вие какво мислите за + ще съхранявате ли стволови клетки? Ако да, коя банка сте избрали/обмисляте?

# 362
misheto95, не знам - аз бих отишла още тази седмица, за да знам дали имам гестационен диабет и/или ИР и да взема нужните мерки. Аз започнах де, и меря кръвна захар всяка сутрин, но все пак искам официално становище от лекар.
Иначе утре съм проследяващия АГ и ще видя какво ще каже.

За стволови клетки - аз май клоня към "за", но не съм чела достатъчно още. Все си повтарям, че имаме време

# 363
Аз също подкрепям ОГГТ, не можем да разчитаме само на ниско кръвно захарно ниво на гладно, то не е показателно. От 24-28 г.с. плацентата започва да синтезира контраинсуларни хормони, които намаляват чувствителността на инсулина.
Дори и да не сме генетично обременени или да нямаме предекспозиция към нарушения на въглехидратен метаболизъм, е съвсем очаквано по време на бременност да ни диагностицират с гестационен диабет.
Опасно е за бебето, опасно е и за майката! Когато няма инсулин клетката не може да усвои глюкозата, а това е единствено енергийно “гориво” за мозъка.
Едно време и аз не съм изследвала глюкозно обременяване, ала напоследък попадам на много, ама много деца на по 11 год. с ИР или проблеми с щитовидна. И това не е нормално, но се случва. Водим ужасно некачествен начин на живот, дори и когато полагаме усилия това да не е така. Храните, въздуха, стреса и т.н.
Направете си изследването, има по-гадни неща в живота от 200 мл. разтвор на глюкоза, дори и АГ да не Ви го препоръча. Много лекари не се интересуват изобщо, не искат да излизат от протокола за нормална бременност. Направете го самоинициативно, не вреди и не коства много.

# 364
О да, аз съм категорична, че ще направя. Правила съм, не е толкова гадно. По-гадно ще ми е да знам, че е можело да направя нещо за здравето си и това на детето, но не съм го направила и това му се отразява след години.
Аз не ям почти нищо сладко, никакъв джънк, сокове и подобни. Главно плодове, месо, зеленчуци и пълнозърнест хляб. Така че явно тялото ми има нужда от помощ, диета ли, движение ли, ще направя всичко, което зависи от мен, да не стане по-зле.

Благодаря ти за подробното мнение и детайли, Alfafa. Дано да е полезно и за друг

# 365
Момичета, вие на какво мнение сте за прането на дрешките ? Вече съм в 6-ти месец и знам, че е малко рано , обаче имам суууупер много дрешки. Ама много шкафовете са препълнени. И се чудя кога да ги пера , гладя и подреждам. Някои казват, че е рано , някой казват , че нищо няма да им стане 3 месеца подредени в шкафа, но вие как мислите? Просто са супер много и като за начало не желая да ги пускам в пералнята, Ами всичко на ръка да мина с бебешки прах в легенче. Другото което е ние сме почти готови със всички покупки, остана само бебешката козметика и за мен някои неща + куфар понеже нямам. И реално ще ми остане време за дрешките преди да се роди малката , но някак ми се иска и това да е готово и само да си седя + това идват празници скоро и ние живеем на 500+ км от нашите семейства и тогава ще е едно пътуване, отсъстване от вкъщи и не знам дали ще ми остане време за всичко това. Моля за вашето мнение и съвет ?😌🤗

# 366
Момичета, вие на какво мнение сте за прането на дрешките ? Вече съм в 6-ти месец и знам, че е малко рано , обаче имам суууупер много дрешки. Ама много шкафовете са препълнени. И се чудя кога да ги пера , гладя и подреждам. Някои казват, че е рано , някой казват , че нищо няма да им стане 3 месеца подредени в шкафа, но вие как мислите? Просто са супер много и като за начало не желая да ги пускам в пералнята, Ами всичко на ръка да мина с бебешки прах в легенче. Другото което е ние сме почти готови със всички покупки, остана само бебешката козметика и за мен някои неща + куфар понеже нямам. И реално ще ми остане време за дрешките преди да се роди малката , но някак ми се иска и това да е готово и само да си седя + това идват празници скоро и ние живеем на 500+ км от нашите семейства и тогава ще е едно пътуване, отсъстване от вкъщи и не знам дали ще ми остане време за всичко това. Моля за вашето мнение и съвет ?😌🤗

Не разбирам смисъла в това да не ги перете в пералнята, естествено с препарат за бебешки дрешки.

# 367
  • София
Според мен е доста рано за тази процедура. Смятам да мина всичко през пералнята на деликатна програма без центрофуга, а вкъщи държат всичко да се глади, така че първият един месец ще гладя, няма как Simple Smile
Дори затворени в гардероба, вещите пак събират прах. Моето време за пране ще бъде януари Simple Smile

# 368
Дори и в гардероб дрехите прашасват и то не малко. Живея в София, до нас има строеж и дори малката незаета част от дрехи при затворен гардероб събира прах. Можете да си вземете вакуумни торби, които да запечатате с прахосмукачката, но после дрехите ще искат гладене преди да се облекат.

# 369
И аз не бих прала от сега, те няма да са свежи и като изпрани до февруари. Моят термин е края на февруари, така че сигурно преди началото на месеца, няма да се хвана да пера. Иначе мислех да пера всичко в пералнята с бебешки прах. За гладене не съм мислила, трябва да й видя програмите и дали има нужда и да се глади.

# 370
За гладенето, аз дори нямам дъска за гладене 🫣 Но най-вероятно поне за първите няколко седмици на новородено ще минавам отгоре-отгоре с ютията.
Мен ме притесняват роднините с тяхната мания за гнездене. Все още чакам важен преглед в края на месеца и не се хвърлям въобще да пазарувам, нищо че термина ми е края на януари, но бебчето малко изостава за първите дни на февруари.
Майка ми като една уж млада баба на 49 днес ми каза, че била купила прежди и чака знак да започва да плете?!? Поприницп ѝ е хоби от години, плете и на мен доста неща, но не знам защо това с плетенето го приемам още по-сериозно и от това да купя някое сладко боди на промоция например, колкото да му се радвам.
Не съм казвала термина си умишлено на никого, за да може като наближи да не чувам постоянно "айде какво стана, ти не роди ли вече".

# 371
Това с плетенето е много яко Yellow Heart
Аз също съм решила да плета, защото ми е хоби/страст. Плела съм и за приятелки бебета, но чакам да мине 6ти месец. Даже прежда и цвят, подходящ за 2та пола съм избрала от 2 години. Разбирам те, ангажиращо е някой да ти плете за бебето, но и е начин вещ да се напълни с много любов и добри намерения, докато се плете. Иначе зависи какво ще плете, ако иска да плете шапки, чорапки, те стават бързо и може и за 2 седмици да са готови. Минусът е, че бързо ще ги израсте бебето. Ако ще му плете одеалце, да, трябват й поне 2-3 месеца.

Ох, аз много мразя да гладя, дано само пералня и сушилня да е достатъчно

# 372
  • 🌊
Много ви завиждам за плетенето, аз вече го забравих, а виждам много сладки дрешки.
Прането ще е вероятно началото на януари, защото изобщо не се знаят нещата при мен. Нямам изговорена дата за секцио, но и да имах пак може да се избързат нещата.

Матракът дойде, финализираме столчето за кола, аз гледам шишета преди черния петък, за да изберем от кои да вземем повече.

Но не мисля, че ще издържа дълго на работа и може би ще изляза от ноември в болничен. Вече почти не мога да ходя, тежи ми, а и ме рита в нервите, та няколко пъти в последните дни ме сгъна като лаптоп, добре че не бях на стълби. Качила съм 6кг, но тежи и боли все едно са 60. Много се притеснявам, че няма да успея да огледам количките лично понеже няма да издържа права.

# 373
Мале момичета като чета колко малко килограми сте качили имам чувството, че само аз качвам много и взех да се притеснявам. С 13кг съм отгоре. Бях 50кг като забременях. Ужас до края само да не кача още толкова. Аз вече съм набелязала всичко, в интернет има списъци и от там се водя и почти всичко ще поръчам от Вис Виталис. А дрешки толкова сладки има в синсей, не знам като за начало колко ще ни трябват, но няма да вземам много.

# 374
Всички ме съветват да не купувам прекалено много защото бързо израства всичко 1, 2 приятелки са ми обеща ли дрешки които никога не са носени и аз се чудя какво да правя. Аз от 70 кг в момента съм 75 наядена. Нищо нямаме още купено мисля декември да напазаруваме всичко което сме набелязали.

Мале момичета като чета колко малко килограми сте качили имам чувството, че само аз качвам много и взех да се притеснявам. С 13кг съм отгоре. Бях 50кг като забременях. Ужас до края само да не кача още толкова. Аз вече съм набелязала всичко, в интернет има списъци и от там се водя и почти всичко ще поръчам от Вис Виталис. А дрешки толкова сладки има в синсей, не знам като за начало колко ще ни трябват, но няма да вземам много.

Общи условия

Активация на акаунт