🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 15 562
  • 571
  •   4
Отговори
# 570
Yellow_girl разбира се, че първо се правят изследвания. Както за приема на витамини, така и за не приемането им. Относно лекарската подкрепа по този казус, ми единици са запознатите специалисти в България, които да те просветлят за механизмите на действие на добавките.
Но, явно четем различна литература, затова ти пращам малко от моята с цел да удостоверя твърденията си и оттам нататък, както многократно казах всеки си взима решение. Ти твоето, аз моето, това обаче никак не означава, че нямаме право на мнение. Simple Smile

https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC7957868/
Кратко резюме:
Целта на изследването „Pregnancy Outcomes and Maternal Insulin Sensitivity: Design and Rationale of the PROMIS study“ е да проследи подробно чувствителността към инсулин и глюкозния метаболизъм по време на бременност при жени с наднормено тегло (BMI ≥ 25 kg/m²), и да изследва връзката им с резултатите от бременността и растежа на новородените. Вторично, целта е да се установят ранни метаболитни девиации още в ранен етап на бременността, които би могло да се използват за разработване на бъдещи интервенции с оглед предотвратяване на неблагоприятни майчино–детски резултати.  

Ако проявяваш интерес, понеже виждам че демонстрираш такъв, мога да ти пратя подобно инфо за щитовидни отклонения по време на бременност и как афектират плода, и т.н. (отново от световно известни научни симпозиуми, ако това е прецедент за вярност). Но точно тук не е мястото за подобни теми. 😉😊

Последна редакция: вт, 11 ное 2025, 11:39 от Alfafa

# 571
И аз си капя вит Д на езика, но гледам ако имам нещо под ръка да хапна в същия момент нещо мазно. Миналата зима пиех турски вит Д на ампула, а сега не ми е мн висока стойността, а цяло лято пиех, има над какво да поработи по въпроса.
А за говоренето на бебето, майка тези дни ми припомни, че съм чела книжки на баткото, докато в бил в корема, аз не помня, но в факт че сега лесно и бързо помни уроците 😆
Иначе със сегашната бременност, като го усетя нощем (при поредното ми въртене в леглото) му казвам добро утро, после като го усетя му говоря някакви неща, разказвам накратко какво ще правя сега, и готиното е, че ми отговаря с ритници и побутване 😆 то най-вероятно си дивее бебето, ама на говорене от моя страна към него и веднага реагира и се обажда 😆 луда работа.. гледам да се случва само в нас, да не ме помислят за луда някъде де😆

Общи условия

Активация на акаунт