🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 25 407
  • 846
  •   1
Отговори
# 810
Момичета, имам чувството, че се разпадам.
Не мога да направя повече от 100 метра без да ми стане лошо. Ясно, че имам анемия, ясно, че това води до тази умора, но вече нещата са много зле. Причернява ми, на два пъти днес сядах на тротоара, за да не падна, а трябваше само да мина една спирка. Положението със стомаха става още по-зле, почти не мога да ям и сигурно ми пада и кръвната захар. Като се прибрах преди малко, лицето ми бяло като платно. Като лежа или седя съм ОК, стана ли... Другата седмица съм при АГ-то и ще питам може ли да ми слагат някакви инжекции с малко B12 и желязо, но ако така трябва да изкарам още месец и половина, два направо не знам Sad
А хапваш ли сутрин? Аз цял живот съм с анемия и винаги така съм била ставаше ми все лошо причернява ми вие ми се свят, но от както забременях започнах да хапвам сутрин и нещата се пооправиха. Някъде месец преди да забременея пих желязо и имах инжекции б12, но са болезнени да знаеш ако не са ти били такива. После като забременях ми дадоха да смуча едни хапченца б12. При мен има и страшен косопад също.

# 811
Момичета, и аз да се оплача малко. Вчера прекарах деня в Надежда. От нощта бях с менструални болки, продължиха до обяд, като нямаше разлика дали лежа или не. За щастие малката пак се е обърнала и болката е от тежестта- шийка е ОК, контракции нямаше никакви, а не усещам и стягане.. госпожицата реши да прави гимнастика в корема ми и тоновете бяха доста учестени, наложи се повторение, но всичко е наред вече. Та се заговорих с една възрастна акушерка вчера и тя ми сподели, че реално “гнезденето” последния месец от бременността си е много важно. За това момичета почивка и положителни мисли, мъничко ни остана Simple Smile

# 812
  • София

Stubbornh, дъвча някакви солети сутрин. Трудно ми е с яденето, защото почват болките в стомаха. Цял живот съм била с висок хемоглобин и сега явно тази разлика много ме свали, но това причерняване, на няколко пъти бях на крачка да колабирам на улицата. Като лежа вкъщи и всичко е 6, но няма как да лежа непрекъснато.

berezinna, много стресиращо да се наложи да останеш в болницата, важното е, че всичко е наред. Да не е имало бебешко парти събота и неделя, и моята госпожица жестоко ме ръчка през уикенда, големи танци в корема.
Това с гнезденето ми е малко далечно, но май ако не искам да целувам софийските тротоари от прималяване, ще трябва да си седна на Д-то.

# 813
Аз май не смея да купувам Uriage. Кака ми има дете на 2 и половина, вика купих един голям техен шампоан и толкова парфюмиран беше, мн силен аромат и малката се изрина, та за толкова скъп продукт не бих рискувала. Мислех на Topfer да пробвам продукти, че са натурални, или на wooden spoon, A-derma и последно имаше намаления на Johnson's baby.
Иначе бебетата и коремчетата започват да натежават и искаме не искаме, е нужна повече почивка (поне аз не се чувствам като с предишната бременност, която беше на 25). Побутвам някакви неща, сядам побягвам да почина, после пак, дълги разходки почити не правя, сега ходих до метро с мъжа ми, докато си дойдем ме стегна корема, поне като легна и бебето започва да се движи и се успокоявам. Имам да готвя за обяд и други за вечеря... Ще е лека полека и на два пъти....

Ако не сте се подготвили с козметиката за бебчетата в момента в Benu.bg има безплатна доставка и промо код за отстъпка Aisi10
Този комплект на Uriage е чудесен избор все още ползваме техните продукти с първото ми дете което е на шест години

# 814
Ха, интересно. На мен пък в 31+1 ми казаха че тежи 1.814кг и че всичко е наред! Недей да се стресираш излишно. Все повече чувам че рядко се раждат с теглото което са ти казали на прегледа.

При мен също се получи разминаване. В 30+5 бях на женска консултация и АГ измери бебето 1700 гр., каза, че върви много напред. Околоплодните води са нормални, меря кр. захар по 5 пъти на ден (преди и след хранене) и там всичко е Ок и се успокоих. Онзи ден бях на доплер в 33 г.с. и лекарката от феталната измери бебето 1750 гр. като каза, че е напълно в норма и че често следящите АГ дават малко от себе си?!.. та така, след като кръвотока е ОК, захарта също и всичко, което мога да дам от себе си го давам спрях да го мисля..

# 815
Да не ти пада кръвното или кръвната захар?

Аз имах страшна борба за въздух, преди за започна по-сериозен железен препарат. Сега съм що годе добре, ще ходя на изследвания в четвъртък.

Stubbornh, дъвча някакви солети сутрин. Трудно ми е с яденето, защото почват болките в стомаха. Цял живот съм била с висок хемоглобин и сега явно тази разлика много ме свали, но това причерняване, на няколко пъти бях на крачка да колабирам на улицата. Като лежа вкъщи и всичко е 6, но няма как да лежа непрекъснато.

berezinna, много стресиращо да се наложи да останеш в болницата, важното е, че всичко е наред. Да не е имало бебешко парти събота и неделя, и моята госпожица жестоко ме ръчка през уикенда, големи танци в корема.
Това с гнезденето ми е малко далечно, но май ако не искам да целувам софийските тротоари от прималяване, ще трябва да си седна на Д-то.

# 816
  • София
Кръвното го държа към 110-120, но нали пия две хапчета и съм го заковала. Но захарта може и да пада, защото почти не мога да ям.  А и четох, че магнезия (който вече пия по 4 хапчета дневно) пречат много на усвояването.на желязото.
Днес пак говорих с АГ-то и в крайна сметка ще ходя при една позната хематоложка да ми вливат желязото, В12 и каквото друго каже.

# 817
Подобно ми прилоша само, че вкъщи и моето е заради ниска кръвна захар.  Беше страшно, студена пот и треперене, знам че това не е хубаво за бебето.
С първото ми дете ми е причернявало и съм припадала навън два пъти, тогава беше заради  хемоглобина съчетан и с ниско кръвно.
Вече не ходя на работа и избягвам да излизам от вкъщи заради подобни притеснения. Много неприятно е казвам го от опит и съчувствам. Според мен най-добрия вариант интравенозно или интрамускулно Б12 и фолат, щом железния препарат не помага.
Ако пробваш да приемаш храната под формата на каша (блендирана или пасирана), продават се и готови напитки не са лоши Confused) За друго не се сещам за жалост Sad

Едит: Магнерот или други свързани форми (като бисглицинат например)  на магнезий се резорбират чрез органичен преносител в ентероцитите, така че транспорта им не е свързан с този на желязото. Ако е магнезиев оксид или друга неорганична форма, тогава за жалост желязото не се усвоява пълноценно.

# 818
На мен преди време така ми е ставало след ставане и първо кафе с цигара, тръгвам за тоалетната и докато съм седнала една студена пот, треперене... Докато изляза да взема захар да сдъвча едвам неприпадам. Е, веднъж припаднах пред детето докато се пресягам да си взема захар от шкафа и доста стресираха дерето тогава, понеже се случи пред него ( беше на 4-5). Пролетта трябваше да му вземат кръв и го заведох гладен и жаден и от притеснение му стана по същия начин, добре че една докторка дойде и го сложи да легне, вдигна му краката и му дадохме пакетче захар(което постоянно присъства в портмонето ми за такива ситуации). Днес сутринта след ставане и отиваме до тоалетна пак му причерняло(без пот) и знае да легне и вдигне краката.

Подобно ми прилоша само, че вкъщи и моето е заради ниска кръвна захар.  Беше страшно, студена пот и треперене, знам че това не е хубаво за бебето.
С първото ми дете ми е причернявало и съм припадала навън два пъти, тогава беше заради  хемоглобина съчетан и с ниско кръвно.
Вече не ходя на работа и избягвам да излизам от вкъщи заради подобни притеснения. Много неприятно е казвам го от опит и съчувствам. Според мен най-добрия вариант интравенозно или интрамускулно Б12 и фолат, щом железния препарат не помага.
Ако пробваш да приемаш храната под формата на каша (блендирана или пасирана), продават се и готови напитки не са лоши Confused) За друго не се сещам за жалост Sad

Едит: Магнерот или други свързани форми (като бисглицинат например)  на магнезий се резорбират чрез органичен преносител в ентероцитите, така че транспорта им не е свързан с този на желязото. Ако е магнезиев оксид или друга неорганична форма, тогава за жалост желязото не се усвоява пълноценно.

# 819
ох, yellow girl, много тегаво звучи при теб. Стискам палци вливането на желязо и посещението при хематолог да дадат добър резултат и да се почувстваш по-добре!

Към това, което съветва Alfafa за каши, може да пробваш и гелчета за бегачи, те са малки като мл, но дават доста енергия. Ако проблемът е в кръвната захар, би трябвало да помогнат. Приятелки са си вземали такива гелчета за раждане, така че не са противопоказни за бременни доколкото знам.

Аз да се оплача - мъжът ми е болен трети ден, вдига над 39 градуса температура, аз не знам как още съм окей. Някаква кашлица взема да се появява при мен, но не знам дали не е от киселините. На преглед съм на 18ти, та се моля поне аз да съм здрава, за да не го отменям. Иначе съм с такива киселини, че едвам преглъщам като ям, особено вечер..не знам какво е това чудо..

# 820
  • София

Rising_Star, голяма гнус е това с вирусите, дано успееш да се опазиш и да минеш между капките. При сестра ми беше така - мъжът й болен, та болен, тя изобщо не кихна. Стискам палци и при теб да е така. Иначе е много вероятно тази кашлица да е от киселините, при мен вече не знам кой месец е и няма оправия. А с кашлицата идват и други доста неприятни последствия...При мен много помага содата за хляб, дъвча и Талцид, а в тежки моменти пия Нексиум. Вече няколко лекари ми потвърдиха, че е ОК, така че когато стане нетърпимо си глътвам по едно хапче. Но освен тях ме и боли стомахът, което вече почти не се влияе. Важното е, че бебчето е добре, но ще й дърпам ушите, когато се роди Wink Simple Smile Simple Smile
Днес съм решила да се видя с две приятелки близо до нас, за да си дадем коледни подаръци и се подготвям с пиенето на 2 литра вода и ще взема захарчета.
Иначе за кашите и гелчетата, може да пробвам, малко остана, ще трябва да намеря решение.

Вие кога мислите да приготвяне багажа за болницата? Знам, че е рано, но тези дни си го мисля.

# 821
  • 🌊
Аз съм почти готова, само липсват битови неща - документи, зарядни, очила. След НГ се местя във Варна да чакам раждането
Но режимът ми е скандален, на 18ти цял ден имам прегледи, а аз ставам по обед, защото ме ритат до изгрев. Просто седя по цял ден, лежа и се въртя в леглото. Все боли, все е неудобно.

# 822
Аз знам ,че при прием на магнезий и желязо , трябва да има поне 2 часа помежду им, защото иначе ако се вземат заедно, не се усвояват добре.
  Аз чантата съм я нагласила,  като съм написала списък какво да добавя в последния момент или такива неща,  които трябва да си донабавя. Взех си малки шишенца за пътуване и там съм си отляла от шампоан, балсам, душ гел и други,  за да не нося големи бутилки. От Джъмбо пък си взех сапун на листчета,  заема малко място е ми се струва добър вариант за болницата.

# 823
  • София
Еха, много сте напред, момичета, браво на вас.

По-скоро си представях да го направя след Нова година, защото реално секциото трябва да е в първите 10 дни на февруари живот и здраве. Мисля да си взема най-базовите неща, а ако нещо супер спешно ми дотрябва, да ми го донесат. Изпитвам бая страх от предстоящото и си мисля, че ще карам малко на принципа "и този ден да мине, и този ден да мине и да се прибера". Не знам кога разрешават къпането след секцио, дано поне за изписването да не съм в най-отчаяния си вид.

# 824
Еха, много сте напред, момичета, браво на вас.

По-скоро си представях да го направя след Нова година, защото реално секциото трябва да е в първите 10 дни на февруари живот и здраве. Мисля да си взема най-базовите неща, а ако нещо супер спешно ми дотрябва, да ми го донесат. Изпитвам бая страх от предстоящото и си мисля, че ще карам малко на принципа "и този ден да мине, и този ден да мине и да се прибера". Не знам кога разрешават къпането след секцио, дано поне за изписването да не съм в най-отчаяния си вид.

На следващия ден ми позволиха да се поизмия, но лепенката не беше водоустойчива и затова отгоре отгоре. На по-следващия ден сложиха водоустойчива и вече можех да се къпя. Така беше при първото ми дете.

Общи условия

Активация на акаунт