🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 3 586
  • 142
  •   2
Отговори
Добре дошли, мили бъдещи февруарски мами! Nature Snowflake
Тук ще продължаваме да споделяме радости, вълнения и понякога тревоги по пътя към нашите снежни чудеса 2026.
Нека тази тема бъде уютно местенце за подкрепа, съвети и усмивки! Flowers Hibiscus

🩺 Основни оставащи изследвания по време на бременността:
20–23 г.с. – фетална морфология
24–28 г.с. – обременяване с глюкоза
32–34 г.с. – трета фетална морфология
36+ г.с. – финални изследвания и подготовка за раждането

# 1
  • София
Скок и аз тук да не изпусна февруарските бебчета.
По повод газираната вода, ние имаме машина, която прави обикновената вода - газирана и е много удобна.

# 2
Включвам се и в тази тема 🥰🌷
В коя седмица сте и на коя дата ви е термина ? 😇

# 3
Мами, аз се върнах на Утрогестана вечер заради скъсена шийка, както и Магнерот и Но шпа. От Утрогестана се подувам и качвам кг, но сега това не е от значение. До момента съм ги задържала на +2 след спирането му, сега да видим. Но съм на преглед чак вторник, ще видим какво ще кажат…
А относно нещата за пиене, аз пия вода, сутрин кафе без захар и дори фрешове не пия заради захарта. От време на време айрян, защото съм с много ниско кръвно. В 15 седмица влизам утре, и това не се е променило от началото.

# 4
  • София
Angie, какво ти казаха за скъсената шийка, посъветваха ли те да си почиваш повече?

Deyana, добре дошла в темата. Днес съм в 16+1 седмица. Днес бях на преглед и бебка върви добре, дава го много айляк, лежи си, маха с ръце и крака, изобщо мързел голям.

# 5
Измери ми я 2,5см, но каза, че е нямам нужда от серклаж, а повече почивка, утрогестан, но шпа и магнезий. Понеже се следя при двама доктори, веднага се свързах с другия, който ме успокои. Е, аз не съм съвсем спокойна, но си чакам прегледа при него другата седмица, а до тогава гледам предимно да почивам. Ходя си на работа, но работата ми не е тежка или напрягаща и по-скоро давам насоки на екипа, аз не правя нищо. Вкъщи също не се напрягам, имам жена за чистенето, а храна често ми изпраща майка ми или поръчвам. Трудно ми е, защото съм много активна, а откакто съм забременяла карам на почивка повече и идвам до работа по-скоро за психическото ми състояние, защото стоенето вкъщи в началото ми се отрази зле. Август целия бях на морето, където отново лежах по цял ден, не знам откъде дойде това скъсяване…
Angie, какво ти казаха за скъсената шийка, посъветваха ли те да си почиваш повече?

Deyana, добре дошла в темата. Днес съм в 16+1 седмица. Днес бях на преглед и бебка върви добре, дава го много айляк, лежи си, маха с ръце и крака, изобщо мързел голям.

# 6
Момичета вие които сте спрели утрогестана по схема ли го спряхте. Днес бях на преглед и доктора каза, че вече в 16та седмица няма нужда, и другите ми въпрос е има ли някоя проблем с хемоглобина и какво пие. Аз имам желязо дефицитна анемия и винаги са ми ниски показателите, но и лекарствата не ми действат добре на червата. Безнадежден случай просто съм 😃

# 7
Аз го започнах поради прокървяване и го спрях от раз, лекаря не ми е казал, да го спирам по схема. Нямах проблеми след спирането, напротив, много добре се чувствах, олекнах от всичката вода, коядо задържах от него. Но уви, пак се наложи да приемам, поради друга причина обаче. 
Момичета вие които сте спрели утрогестана по схема ли го спряхте. Днес бях на преглед и доктора каза, че вече в 16та седмица няма нужда, и другите ми въпрос е има ли някоя проблем с хемоглобина и какво пие. Аз имам желязо дефицитна анемия и винаги са ми ниски показателите, но и лекарствата не ми действат добре на червата. Безнадежден случай просто съм 😃

# 8
Аз пия Феро-Фолгамма Нео и аз съм с желязодефицитна и по принцип ми дразнят хапчетата на стомаха, но тези не ми дразнят чак се учудих. И витамин б12 също приемам
, този който се смуче.

# 9
  • София
И аз съм с желязодефицит и до скоро пиех Сорбифер, не ми е дразнил корема. Аз все още съм на утрогестан сутрин и вечер вагинално, но при първата ми бременност, когато дойде моментът да го спирам беше по схема.

# 10
Аз също приемам Сорбифер, но не ми влияе изобщо добре- гадене ужасно, къркорене. Момичета, вие мислили ли сте имена? С първото дете (момче) имахме много идеи и имена за момиче, които ни допадат. Сега е обратното- очакваме момиче, а всички имена, които ни харесват са за момче 😀

# 11
Аз също приемам Сорбифер, но не ми влияе изобщо добре- гадене ужасно, къркорене. Момичета, вие мислили ли сте имена? С първото дете (момче) имахме много идеи и имена за момиче, които ни допадат. Сега е обратното- очакваме момиче, а всички имена, които ни харесват са за момче 😀
Ние още не знаем пола, на последния преглед АГ само докато каза дай да видим пола и мъничето си кръстоса краката и до там 😁 иначе имаме име за момче Габриел, но за момиче още не 😁
Вие на колко време ходите на преглед? Аз днес бях само, за да занеса изследвания, но АГ ме прегледа набързо, всичко е наред с бебето и ми каза да си запиша час чак за 02.10, до сега ходех през 2 седмици, но сега ми се струва много време до 2ри чак..

# 12
Ние още не знаем пола, на последния преглед АГ само докато каза дай да видим пола и мъничето си кръстоса краката и до там 😁 иначе имаме име за момче Габриел, но за момиче още не 😁
Вие на колко време ходите на преглед? Аз днес бях само, за да занеса изследвания, но АГ ме прегледа набързо, всичко е наред с бебето и ми каза да си запиша час чак за 02.10, до сега ходех през 2 седмици, но сега ми се струва много време до 2ри чак..

И аз ходех на 2 седмици до 12-13г.с., след това започна да ме вика веднъж в месеца. И моя приятелка е така при друга АГ.

# 13
  • 🌊
Ние име на проекто-бебето имахме общо взето на третата седмица от както сме се обвързали. Уж на шега го обсъждахме, но сериозно го усетихме като нашето име когато видяхме положителния тест. Проблем беше, че такъв невероятен удар имахме само за единия пол и ако беше противоположния имахме сериозни размисли.
Аз в събота влизам в 18гс, нямам търпение за втората фетална след 2 седмици

# 14
И аз преди ходех по на често сега мериска 3 седмици след последния преглед.

Общи условия

Активация на акаунт