🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 3 430
  • 140
  •   2
Отговори
# 30
  • София
Аз съм купила само едно боди и онзи ден в Лидл някаква шумяща книжка за 0+. Просто я видях и реших, че е за мен. (Не знам как се почиства, може ли да се пере в пералня 🤔). Количката ще ми е подарък от сестра ми и мъжа й, те много искат да я купят, но аз се дърпам. Може би на Черен петък, когато нещата вече са напреднали. Изпитвам някакъв страх все още, но най-вероятно ще започна с мокри кърпички, памперси, прах... Мисля да следя промоциите, така че ако видите нещо, казвайте направо 😃. Четох, че не трябва да се зареждат много паметници за новородени, но някоя мама, преминала през това може ли да ми каже колко е минимумът, който трябва да имам за първите седмици?

# 31
Ние си взехме количка, беше на хубава цена, нямаше как да я подминем 17г.с. съм. Също така са ни подарили доста неща, а почнах и да си поръчвам каквото се сетя.

Здравейте, имам питане. Според вас рано ли е за бебешките покупки, тъй като искам от сега да започна с по-големите. Напр. Количка, кошара и т.н. в 18г.с. съм и според мен не е толкова рано, но искам да чуя и някое друго мнение. Количката съм я избрала вече а пък кошарата искат да ми я подарят, тя е на племенничката ми, но вече и купиха детско легло, защото е по-голяма. Вие как мислите ?

# 32
Аз съм в 16г.с. ще изчакам черен петък за количката, дрешки ми обеща една приятелка бебчето й де роди едричко и нещата за новородено не са ги ползвали.  Всичко останало ще изчакаме до 8ми месец поне началото за сега набелязвам. Живот и здраве да е наред всичко само бързо ще на пазаруваме.
А вие на какви модели сте спря ли колички?

# 33
Аз също съм вече в 18г.с. За сега само си набелязвам някой неща. Иначе сме в процес на разчистване.  За количка съм харесала един модел на Carrelo,  но не съм ги виждала на живо, така че не е сигурно.

# 34
Взехме maxi cosi oxford, исках друг модел Fame, но ми се  стори скъпа инвестиция Simple Smile Сега се чудя как да я опазя от котките, за да не я ползват като драскулка. Търсих покривало някакво, ама не откривам Sad  

Аз съм в 16г.с. ще изчакам черен петък за количката, дрешки ми обеща една приятелка бебчето й де роди едричко и нещата за новородено не са ги ползвали.  Всичко останало ще изчакаме до 8ми месец поне началото за сега набелязвам. Живот и здраве да е наред всичко само бързо ще на пазаруваме.
А вие на какви модели сте спря ли колички?

# 35
Здравейте и от мен, прескочихме за бързо до морето докато е хубаво времето и сега ви изчетох.
По темата с пазаруването - и аз съм 16 седм. Имам от първото дете доста неща, дори миналата седмица викам на мъжа ми да вземем да изперем количката... Рано било. Викам януари ли мислиш да я перем, кога ще съхне?
Аз за пола съм решила, че не искам да знам, като се роди ще разберем и затова дрешки няма да купувам, имам от голямото дрехи, другия пол от братовчедките ще спонсорират,  надявам се да се наложи (смисъл заради пол-а) 😁
Понеже имам 3 племенници като най-големите са на 2 и половина и каквото в нужно ще вземам от тях (повивалник, играчки, че моите съм им ги раздала и т.н) иначе аз всичко си пазя, нищо че баткото е на 11 г. Количката е малко тежка, но е със кошче за кола, летен, зимен и аксесоари, големи гуми и много си я харесвам, затова живот и здраве всичко да е наред до финала, искам  да си ползвам нея.
Не мисля, че има нещо лошо в нещата втора употреба като се има и предвид някои неща,колко малко време се ползват и са като нови, а и всичко е толкова скъпо, че ако трябва за едно новородено да се набави всичко от - до.. говорим сигурно за 3-4 000 лв (може и повече пак според зависи и цените на количка и столче за кола де)
Често ходих до Бургас и има много голям бебешки магазин, но като знам, че май нищо не ми трябва и не съм влизала още. Пък и ако ми трябва нещо по-добре мога спокойно да си го поръчам на някого 😁😉 така че, не бързайте да си купувате всичко сами - оставете нещо за баби и дядовци, лели, вуйчовци и приятели 😉
Чудя се дали усещам вече бебето, уж си мисля, че да на моменти,но не съм сигурна.. иска ми се вече да го усещам и да съм спокойна Simple Smile

Последна редакция: нд, 07 сеп 2025, 16:47 от Sunshine..@

# 36
Sunshine..@, трябва да започнеш да го усещаш всеки момент. Аз съм в 19-та седмица и също бях за кратко на морето като от 18-та го усещам много ясно. Вече понякога дори направо си ми бута корема и го усещам и в изправено положение не само легнала.

# 37
Аз съм в средата на 15, значи да не се шашкам, че не го усещам още?
Sunshine..@, трябва да започнеш да го усещаш всеки момент. Аз съм в 19-та седмица и също бях за кратко на морето като от 18-та го усещам много ясно. Вече понякога дори направо си ми бута корема и го усещам и в изправено положение не само легнала.

# 38
Мисля че 15-та седмица е раничко, да. Колкото и да се стараех и съсредоточавах от 16-та натам не можех да го усетя, докато съвсем случайно миналата седмица без да предполагам усетих първите потупвания. А и движенията толкова рано могат лесно да се сбъркат с мускулни контракции или черва/газове. Снощи и мъжа ми го усети за пръв път и в началото си мислеше, че ми потрепва някакъв мускул на корема, точно такова е усещането.

# 39
Да,това се чудя и аз мускули и черва ли са или не 😆 ще дойде и този момент, да сме здрави и търпение 😊

# 40
  • София
Тази седмица бях на преглед (16 седмица) и АГ-то каза: След месец ще почнеш да го усещаш. Така, че дори не се напрягам Simple Smile Към 20-та ще почне да се обажда.

# 41
Здравейте, имам питане. Според вас рано ли е за бебешките покупки, тъй като искам от сега да започна с по-големите. Напр. Количка, кошара и т.н. в 18г.с. съм и според мен не е толкова рано, но искам да чуя и някое друго мнение. Количката съм я избрала вече а пък кошарата искат да ми я подарят, тя е на племенничката ми, но вече и купиха детско легло, защото е по-голяма. Вие как мислите ?

Аз чакам Black Friday за покупки и скоро започнах да проучвам и набелязвам неща.
Като цяло съм доста объркана, защото има толкова много избор. Ако някой има препоръки за каквото и да е, моля, да споделя :Д

Последна редакция: пн, 08 сеп 2025, 00:01 от misheto95

# 42
Момичета, мен вече бебка ме бута толкова много, че чак през корема ми се вижда.😮🤗 Не знам дали е защото съм доста слабичка

# 43
  • 🌊
Сега чета темата за количките и е някакъв ужас с кое/как/защо. Grin
Чебурашчето изобщо не го чувствам, но аз съм с предна плацента. Постоянно го мисля дали всичко му е наред, сега ще е допълнително притеснение, защото след консултация с хематолози ще спра инжекциите.

# 44
Аз държах да има двата коша и кошче за кола, да не е да заспи в колата бебето като сте на разходка и да трябва да го будиш, за да го прехвърлиш, а директно с кошницата. Държах дръжката да не се вдига само нагоре, а да е чупеща, с големи гуми са по проходими, да е с голям багажник (моята няма много отвори за проветрени е, но има все пак на летния кош. Пак казвам сега има много леки и бързосгъващи се, моята е тежка, но си я харесвам 😊

Сега чета темата за количките и е някакъв ужас с кое/как/защо. Grin
Чебурашчето изобщо не го чувствам, но аз съм с предна плацента. Постоянно го мисля дали всичко му е наред, сега ще е допълнително притеснение, защото след консултация с хематолози ще спра инжекциите.

Общи условия

Активация на акаунт