🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 3 459
  • 140
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте, момичета! Включвам се и аз в новата тема.
Днес след вечеря корема ми натежа много, усещам го като тежък балон пълен с въздух.
Днес имах 2 часа път с почивка по средата, пия но шпа и магнезий вече доста време.
Коремът е твърд, но безболезнен като изключим това чувство за тежест и подуване. Не мисля, че ядох чак толкова много и се притеснявам от усложнения причинени от пътя и малко повечето натоварване последните дни.
В провинцията съм и за най-близкия адекватен АГ ще трябва да попътувам около час ако се наложи.
Случвало ли ви се е нещо подобно и какво бихте ме посъветвали?

# 16
ms_97, ако правилно разбирам и на мен ми се е случвало. Може да са газове или да не си ходила до тоалетната. На мен ми беше помогнало да легна на лявата страна и почивах. Мисля че и други момичета се бяха оплаквали от същото. Стискам палци бързо да мине и да си добре!

Катя99, аз спирах по схема Утрогестан. Но съм ин витро, може да има значение. Общо взето след като се установи пулс започнах да го намалям, бях на 2 таблетки по 3 пъти на ден, предполагам и дозата е важна.

За прегледите, вече и аз ще съм веднъж в месеца, много ми е странно.. аз веднъж на две седмици едвам дочаквах...

# 17
Включвам се и в тази тема 🥰🌷
В коя седмица сте и на коя дата ви е термина ? 😇

Аз съм в 18г.с., термин на 4 февруари Blush
Постоянно се мести, защото на някои прегледи мериха бебето по-мъничко, на следващите си беше догонило седмиците. На последния даже го мериха с няколко дни по-напред, отколкото мислех.
Предполагам, че на феталната морфология в 20та седмица ще определят вече точно датата.
Каката обаче се роди 10 дни след очаквания термин, така че изобщо не считам 4.02. като финален ден Grinning

# 18
И аз си мисля, че корема ми е твърд от долната страна. Вървя по около 6 км на ден като не бързам, дори се влача... Тази сутрин леко ме срязс ниско долу под венерения хълм докато вървя и изпих пътюм един бускулизин, че нямах но-шпа. Магнезий пия вечер по 1 таблетка 500. На 10.09 съм на преглед - по 1 път месечно ще са вече. Тази нощ се събудих с изтръпнали ръце... Дали съм спала неправилно без да разбера или нещо друго - не знам. Иначе и доста седя седнала да не кажа по цял ден (като изключа времето на ходене, което е по 30 Мин в посока - 2 пъти на ден.

Последна редакция: пт, 05 сеп 2025, 10:33 от Sunshine..@

# 19
И аз съм в групата на бавно ходещите. Винаги съм вървяла много бързо и съм взимала разстоянията наполовина от нормалното време, но сега просто не мога. Освен, че се задъхвам не ми е и комфортно да бързам много, освен ако не е за супер кратко разстояние.
Коремът ми се втвърдява целия най-често вечер, но сутрин като се събудя почти го няма и матката е силно очертана и изпъкнала като подутина особено легна ли по гръб. Понякога като се въртя от едната на другата страна имам лека болка/дискомфорт все едно нещо се прескрипва.

# 20
Момичета някоя от вас имала ли е контракции. Тази сутрин се събудих с остри болки, по спешност ходихме до Пълмед доктора каза, че всичко е наред шийката е добре, бебето е на високо каквото и да значи това и че най вероятно са контракции. Изписа ми магнерич 3х2 и прахчета за пикочни инфекции които пия вече за 3ти път, в 16 седмица съм мислех, че е рано още за контракции.

# 21
Почивай си повече и си пий магнезия, ще помогне със сигурност и всичко ще е наред. Аз не съм имала болезнени контракции, понякога като се поизморя ( а това става бързо ) усещам леки болки ниско долу, и при покой минават. Но си пия магнерот 3 пъту на ден, пия си и но шпа, защото със скъсена шийка не трябва да се допускат контракции.
Вторник съм на преглед и се надявам всичко да е наред.
Момичета някоя от вас имала ли е контракции. Тази сутрин се събудих с остри болки, по спешност ходихме до Пълмед доктора каза, че всичко е наред шийката е добре, бебето е на високо каквото и да значи това и че най вероятно са контракции. Изписа ми магнерич 3х2 и прахчета за пикочни инфекции които пия вече за 3ти път, в 16 седмица съм мислех, че е рано още за контракции.

# 22
  • София
Магнезият ще помогне. И аз имах стягания, но с магнезия нещата много се подобриха

# 23
Здравейте и аз се включвам в новата тема с термин 08.02 очакваща 2-ро момиче.🩷
Аз също имах стяганя и болезнени контракци в 16 г.с (сега съм 18г.с)
В спешното ми предложиха да остана и да ме лекуват венозно , зада се успокои матката. Но , поради здравословни причини на първото ми 2- годишно момиченце (беше болна с температура) отказах ,и ми изписаха 3х3 Магнерот , 3×2 нош па , и максимална почивка без тежко. При нужда , силна болка казаха , че може и спазамлгон (но , еднократно за деня и да не е всеки ден) . Наистина има ефект 10 дни , си почивам максимално,  пия си лекарствата и определено матката се успокои и се чувствам по-добре.

# 24
Здравейте, имам питане. Според вас рано ли е за бебешките покупки, тъй като искам от сега да започна с по-големите. Напр. Количка, кошара и т.н. в 18г.с. съм и според мен не е толкова рано, но искам да чуя и някое друго мнение. Количката съм я избрала вече а пък кошарата искат да ми я подарят, тя е на племенничката ми, но вече и купиха детско легло, защото е по-голяма. Вие как мислите ?

# 25
Относно покупките - не знаех, че съм толкова суеверна преди да забременея 😅 на 27 съм, мъжа ми също, имаме се за млади хора, но тепърва казахме на родителите си в 16-та седмица и на най-близките приятели в 18-та. Имам си правило в главата, че преди 36-та седмица нищо няма да се пазарува, но още от сега ми е тежко въпреки че дори не съм качила кг, а представям си тогава с корема как ще пазарувам. Да не говорим, че ми се иска доста от нещата да са втора употреба, а мъжа ми категорично отказва.
Единственото, което съм купила е тениска с надпис "best dad ever" и малко боди "daddy & me" като подарък към мъжа ми.

# 26
Здравейте, имам питане. Според вас рано ли е за бебешките покупки, тъй като искам от сега да започна с по-големите. Напр. Количка, кошара и т.н. в 18г.с. съм и според мен не е толкова рано, но искам да чуя и някое друго мнение. Количката съм я избрала вече а пък кошарата искат да ми я подарят, тя е на племенничката ми, но вече и купиха детско легло, защото е по-голяма. Вие как мислите ?
Ние купихме количката миналата седмица. Не смятам, че е рано (въпросът е вие как го чувствате). Аз исках да отида на място да усетя количките, защото се чудех между 3 модела и исках да се случи докато ми е приятно да пътувам (над 2 часа ни е пътят до София). За останалите покупки чакам черен петък, ако успеем да вземем нещо на оферта 😃 Все пак се надявам до края на 2025г. Да сме си набавили повечето неща и да останат само някакви дребни работи евентуално.

# 27
Относно покупките - не знаех, че съм толкова суеверна преди да забременея 😅 на 27 съм, мъжа ми също, имаме се за млади хора, но тепърва казахме на родителите си в 16-та седмица и на най-близките приятели в 18-та. Имам си правило в главата, че преди 36-та седмица нищо няма да се пазарува, но още от сега ми е тежко въпреки че дори не съм качила кг, а представям си тогава с корема как ще пазарувам. Да не говорим, че ми се иска доста от нещата да са втора употреба, а мъжа ми категорично отказва.
Единственото, което съм купила е тениска с надпис "best dad ever" и малко боди "daddy & me" като подарък към мъжа ми.
И аз количката съм я харесала втора употреба, тъй като смятам, че не е нужно всичко да е чисто ново а и количката е много хубава, като нова е. Има зимен, летен кош, аксесоари към нея и просто искам да я купя преди някой друг да я вземе защото много съм и се надъхала 😂😄

# 28
  • 🌊
Ние чакаме черен петък, сега само правя проучвания, но реално и не знам какво ни трябва. Като за начало си мислех за количка, кошара, повивалник, шишета, стерилизатор, помпа за кърма.

# 29

Ние и за каката купувахме преди да се роди, и сега започвам полека да зареждам неща.
Засега съм взела само дрешки, колкото за начало да имаме, после вече според размера на бебето ще купуваме повече. Харесала съм кошара втора употреба, както и количка. Другия месец мислим да ги купуваме.
Даже си мисля вече да започна да зареждам и консумативи. Памперси, козметика, прах за пране за бебешките дрешки, помпа за кърма, шишета, все неща, които могат да седят и да чакат.
Знам за суеверията, но предпочитам да си спестя бързането и мисленето в последните седмици, или след като се роди. Каката ще е на училище, на мен вече ще ми е тежко към края, така че предпочитам от рано да сме готови, и после само да докупуваме каквото е нужно.
Въпреки че 2ма лекари вече ми казаха, че изглежда, че ще е момче, аз купувам дрешки с неутрални цветове. Не се знае дали като не наедрее бебока, няма да ни изненада и да се окаже момиче. И на двата прегледа не беше много добър изгледа, бебока все кръстосваше крака.

Общи условия

Активация на акаунт