🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 3 500
  • 141
  •   1
Отговори
# 120
Пусни и микробиология, имунитета намалява по време на бременност и сме много предразположени към гъбички, особено ако се ходи на море, басейн и се носи бельо, което не е 100% памук. Аз исках да ми пусне АГ микробиология и съм с гъбички, сега чакам да изпише лечение-вагинални капсули със сигурнос, и делим флора ми изписа преди това
Здравейте, имате ли проблеми с вагиналното течение и сухота/сърбеж? Имах бактерии в урината без симптоми и си минах лечението с уринал акут, след което започна необичайното течение и сърбеж , някоя имала ли е същия проблем и дали има общо с изчистването на бактериите?

# 121
Момичета, имам въпроси 😁 Тенкс предварително!

Колко често изследвате TSH при назначена терапия на л-тироксин?
В коя седмица ще правите втора ФМ? При Стоилов ми записаха час за 24 г.с., понеже нямало друга дата, но ми се  вижда късно.

# 122
Не е късно, така го дават като период между 19 и 24 седмица (дори на места пише от 18)
понеже се оказа, че TSH се беше повишило и го пуснах първо на 19.06 на профилактични и беше 2.80, после на 30.07 - 3.26, после на 13.08 вече с коригирана доза от края на юли беше на 2.08 и днес - 2.03. мн странно как за 2 седмици падна с една единица, а за 1 месец с 0.05 единици.

В коя седмица ще правите втора ФМ? При Стоилов ми записаха час за 24 г.с., понеже нямало друга дата, но ми се  вижда късно.

# 123

Аз съм на 25 мкг дневно. Ендото иска всеки месец да пускам TSH и ft4 и евентуално да се коригира дозата, ако има нужда.
За втора фетална съм записала час в 22 г.с, но не мисля, че в 24 е късно.

# 124
И на мен ендо ми каза всеки месец да следя щитовидната.
Фетална ми казаха в 21г.с., но не съм записала още час, защото ми е удобно да се случи в 20+5 и се чудя дали ако отида тогава ще свърши света (и всъщност дали не е по-добре да е в 21+5)

# 125
Оптималния диапазон е между 20-22 седмица. Попадал ми е коментар от д-р Калев във фейсбук групата на пациентки на болница Щерев, че е най-добре да е дори към 22-23 седмица, за да се види добре всичко.

# 126
Аз съм записала ФМ за 20та седмица. В двата протокола, които имам от двама АГ, пише че е добре да се направи в периода 20-22, но имам приятелки, на които са им казали 23-24. Така че явно е окей.

Аз също имам въпрос - на вас казвали ли са ви да правите отделно фетална ехокардиография?

# 127
Доколкото знам се прави на втора ФМ, не съм чувала за отделно.

Sunshine а какво ти казаха за тези стойности, приемливи ли са? Опитай да приемаш левотироксина на гладно и без кафе т.е. да има разлика от 4 часа, така се усвоява по-добре хормона  и действа по-добре. Ще избегнеш корекции на дозата, аз съм още на 25микрограма, моя от 3.14 спадна на 1.23,  но не съм се изследвала този месец Sad

[/b]
Аз съм записала ФМ за 20та седмица. В двата протокола, които имам от двама АГ, пише че е добре да се направи в периода 20-22, но имам приятелки, на които са им казали 23-24. Така че явно е окей.

Аз също имам въпрос - на вас казвали ли са ви да правите отделно фетална ехокардиография?

# 128
  • София
Аз съм го изследвала 2 пъти от началото. Последно беше 1.8. Моята АГ каза, че може да падне след като и жлезата на бебка започне да произвежда хормон, така че ще го тествам всеки месец.
За феталната знам, че между 20 и 24 е ОК. Моята ще бъде 22 седмица.

# 129
Относно покупките, аз макар още в 15 почти 16г.с. , разглеждам разни неща. Имам доста неща от сина ми, който е на 2г., но въпреки това има неща, които тогава установих, че не са били правилния избор. Та засега разглеждам основно детски колички. Имам 2 бр. но те са тежки , макар и маневревни,  са трудни за транспортиране с кола , както и за качване и слизане по стъпала. ( всъщност тогава с количката забелязах колко много магазини всъщност са с достъп само от стъпала). Летния кош , този в който детето сяда , идваше голям за бебе, което току що се учи да сяда. Имам предвид ,че колана между крачетата беше много напред , на борда, и всъщност не го държеше плътно в седалката , а се изхлузваше. Казвам го за майките, на които ще им е първо дете, като обратна връзка и нещо на което може да обърнат внимание при избора си.
 Също така нещо, което си остава като топ покупка за мен е кошара next to me за първите 5-6 месеца. После си го изместих в дървена кошара в детската му стая.

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 10:23 от Deq 2

# 130
Да, АГ каза добре са. Преди пиех Л-тироксина и след 30 Мин кафе, може би последния месец и повече като ставам по 3-4 пъти до тоалетна и го пия към 5-6, а кафе към 7:30-8, така че има повече време разстояние. Но 4 часа не знам как ще стане Simple Smile
Доколкото знам се прави на втора ФМ, не съм чувала за отделно.

Sunshine а какво ти казаха за тези стойности, приемливи ли са? Опитай да приемаш левотироксина на гладно и без кафе т.е. да има разлика от 4 часа, така се усвоява по-добре хормона  и действа по-добре. Ще избегнеш корекции на дозата, аз съм още на 25микрограма, моя от 3.14 спадна на 1.23,  но не съм се изследвала този месец Sad

[/b]

# 131
И аз на места четох, че се прави заедно с 2ра ФМ, но имам приятелки, които са правили и 2те при различни специалисти. Т.е. ФМ за около час при един и същия ден само ехокардиография при друг. Като следящия АГ така им е казал от самото начало, не е имало притеснения за сърцето на бебето. Затова ми беше интересно как се процедира. На мен за сега само за ФМ ми казаха.

Deq 2, на мен също ми е рано, но и аз мятам по едно око, главно с идеята да знам кое колко струва, да направим бюджет, планове.. и ако намалят нещо да се възползваме. Аз се чудех за кошара next to me, но не знам дали струва да се дадат пари за нещо, което ще се ползва само няколко месеца... после гледах сгъваеми кошари с падаща стена, които имат функция next to me, но пък са от някакъв полиестер и не знам дали искам бебето да е в такава, дървените пък са обемни и не стават за път... абе, сложно ми е, признавам си....

# 132
  • 🌊
На мен не са ми споменавали, само за геталните АГ беше доволен, че се интересувам и си ги движа.
За Варна май само д-р Христов ги прави в АГ, дали са "за бременни от 18 - 24 г.с", чудя се дали да запазя профилактично или като амниоцинтеза е наложително само при проблем с ФМ?

Редактирам се, записах си час след като прочетох мненията из групите

Последна редакция: ср, 17 сеп 2025, 11:28 от Чебурашка

# 133
Онзи ден си взех още един пробиотик освен фемифлора, идеята ми беше да добавя и нещо конкретно за храносмилателната, четох, че е хубаво и за бебето после, намалява появата на колики. Ефекта беше нещо уау за мен, осъзнах че корема ми е подут като топка, не от бебето, а заради запек (който мислих, че не е особено изразен), задържани течности и газове. Днес се чувствам изключително лека, дори и стомаха не ми се издува след хранене.
От друга страна се стресирах и се чудя къде се е настанило бебето и дали е добре 🤣

# 134
Онзи ден си взех още един пробиотик освен фемифлора, идеята ми беше да добавя и нещо конкретно за храносмилателната, четох, че е хубаво и за бебето после, намалява появата на колики. Ефекта беше нещо уау за мен, осъзнах че корема ми е подут като топка, не от бебето, а заради запек (който мислих, че не е особено изразен), задържани течности и газове. Днес се чувствам изключително лека, дори и стомаха не ми се издува след хранене.
От друга страна се стресирах и се чудя къде се е настанило бебето и дали е добре 🤣

Alfafa, дали може да споделиш кой е този пробиотик?

Аз сутрин почти нямам корем и също се чудя къде е бебето, уж трябва да е голямо колкото банан. Успокоява ме, че коремът ми долу е доста твърд, представям си, че е там. Разбирам те за тези притеснения и аз си чакам прегледа с нетърпение, че вече съм веднъж в месеца и ми е рядко Grinning

Общи условия

Активация на акаунт