🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 4 973
  • 180
  •   2
Отговори
# 165
  • София
Аз пия 3Х1, но на следващия прегред ще питам дали да не го увелича.

# 166
И на мен АГ ми каза 3 по 1, ама ако от 5 месец съм 3 по 1, и в някакъв момент свикне организма и трябва повече по 5-6 ли ще трябва да пия 😳 та затова пия по 2, вчера тръгнах за магазина пеша... На няма и 100м ме заболя стомаха и се върнах... Но май е от един клон, който явно ми е стягал на корема. Това с тези ранни и постоянно контракции не е ли притеснително? Или все пак не съм на 25 вече, а на 37.
Аз пия 3Х1, но на следващия прегред ще питам дали да не го увелича. Не знам дали и подуването и газовете още повече вечер засилват некомфорта и тежестта в корема, вечер съм подута и винаги ми е тежко

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 07:58 от Sunshine..@

# 167
  • София
Някъде бях чела/някой казал, че 2-3 дневно не са проблем, но аз ще питам АГ-то, защото и на мен ми се струва много рано.

# 168
Аз съм чак на 10.10 на преглед и как да я питам не е ли рано, като тя ми изписа дозата такава 😁 всъщност ти за хапче или за контракции говориш(2-3 кое?)
Някъде бях чела/някой казал, че 2-3 дневно не са проблем, но аз ще питам АГ-то, защото и на мен ми се струва много рано.

# 169
На прегледа миналата седмица (бях 17+4) АГ ме предупреди, че може да започна да усещам контракциите Бракстън Хикс и да не се притеснявам, но ако са повече от 4-5 на ден да й се обадя. Магнезий и аз пия 3х1, като каза че ако има нужда мога да го увелича до 3х2.

# 170
Благодаря. Аз не знам как да разпознаваме контракциите, съответно се усеща по-твърд корем и евентуално леко пробождане, явно това трябва да са.
На прегледа миналата седмица (бях 17+4) АГ ме предупреди, че може да започна да усещам контракциите Бракстън Хикс и да не се притеснявам, но ако са повече от 4-5 на ден да й се обадя. Магнезий и аз пия 3х1, като каза че ако има нужда мога да го увелича до 3х2.

# 171
Аз също не разпознавам контракциите, но АГ ми обясни, че втвърдяването на корема и болките приличащи на менструални са точно това. Аз пия магнезий от много ранни седмици, пия го от години, още преди да забременея.
В момента съм на 2х2 магнерот, но няколко АГ са ми казвали, че и 3х2 не е проблем. Той действа с натрупване и няма да спре да действа ако тялото привикне към него. Затова се спира към 34-36г.с., за да може да тръгне родова дейност. Специално магнерота е лекарство, а не хранителна добавка и е минало всички необходими изследвания и се препоръчва по време на бременност от години. И майка ми е пила магнерот като е била бременна с мен 😀
Бракстън Хикс контракциите са напълно нормални от около 16-20 седмица, те са подготвителни и ако шийката на матката е със запазена дължина няма поводи за притеснение.

# 172
Аз също приемам Магнерот много преди да забременея,  регистриран е като медикамент без лекарско предписание от гледна точка на това, че преминава през клинични изпитвания, има доказан профил на ефективност и безопасност, както и регистрация от ИАЛ. Точно затова лекарите го предпочитат преди всички други форми, регистрирани като добавки с недоказан терапевтичен ефект.  
Магнезий не се депонира в “класическия смисъл”, а се запълват нуждите му в кости, зъби и меки тъкани. Отделно участва е производството на енергия за клетките. Затова е нужно да се приема всеки ден, независимо дали сме бременни или не, изключително важен е за правилно функциониране на нервната система.
Към днешна дата приемам 2 по 2, при поява контракции ще мина на 3 по 2 и това е максимално допустимата доза.

Аз също не разпознавам контракциите, но АГ ми обясни, че втвърдяването на корема и болките приличащи на менструални са точно това. Аз пия магнезий от много ранни седмици, пия го от години, още преди да забременея.
В момента съм на 2х2 магнерот, но няколко АГ са ми казвали, че и 3х2 не е проблем. Той действа с натрупване и няма да спре да действа ако тялото привикне към него. Затова се спира към 34-36г.с., за да може да тръгне родова дейност. Специално магнерота е лекарство, а не хранителна добавка и е минало всички необходими изследвания и се препоръчва по време на бременност от години. И майка ми е пила магнерот като е била бременна с мен 😀
Бракстън Хикс контракциите са напълно нормални от около 16-20 седмица, те са подготвителни и ако шийката на матката е със запазена дължина няма поводи за притеснение.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 12:09 от Alfafa

# 173
Aз също като ходих на преглед  попитах понеже ми се схващат краката вечер, но не попитах за това стягане в корема понеже е много леко и за малко. И ми изписа магнерот  3 по 1. Отделно го попитах дали да взема нещо за подсилване на имунитета понеже ще ходим в Англия и съм със слаб имунитет и винаги се връщам болна и ми каза да приемам биозин мама 2 по 1. Отделно пия еутирокс  сутрин за ТСХ и пиех витамини за бремени pregna formula  2 по 1. Но ми се сториха прекашено много хапчета и вместо да питам лекаря си реших да питам чат джипити… и ми каза да спра или биозин мама или Pregna formula понеже са били идентични и може да предозирам с някоя от съставките мисля че желязо имат и двете и още нещо. И вчера спрях витамините pregna formula чудя се какво да правя неудобно ми е да му звъня да го питам само за това

# 174
В контекст на отговора на Cht gpt прикачам какво отговори на мен, а равносметка си направете самата Вие. Чудя се по какъв начин е зададен въпрос, че да ск позволи AI да даде толкова неуместна препоръка.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 13:40 от Alfafa

# 175

Pampers раздават подаръци за нови родители!🧸👶🏻🍼

Темата-игра на марката е активна до 28 септември и може да ви донесе подарък за вашето очаквано бебче. Лесно е да се включите - в дискусията родители обменят съвети, а всеки отговор на въпрос автоматично ви включва в тегленето.

🤱Бонус: Кампанията ще донесе и по 500 BGM точки от Лоялната програма на BG-Mamma на първите 500 участника!

Влезте в играта сега: https://www.bg-mamma.com/?topic=1810835

# 176
Само се записвам, че отдавна не съм следяла! Simple Smile) И се завръщам вече.

# 177
  • София
Аз се порових във форума за биозин мама и ми направи впечатление, че назад във времето са писали доста тролове с хвалебствия за препарата. Знам, че това е практика на много фирми, но като я засечеш и страшно дразни. Почти като един профил, който е писал във всички отчетни теми през миналата, че и тази година - "вие кои шишета избрахте, че моето бебче пие само от..." Та същото и с този Биозин. Може да съм дребнава, но ако се наложи нещо да вземам, най-вероятно ще потърся пчелно млечице.

# 178
Биозин Мама съдържа само и единствено лактоферин според етикета. Не съм се интересувала как точно действа той, но и не мисля, че е чак толкова чудодеен колкото го хвалят. Освен това в железния препарат, който пия също се съдържа лактоферин и не мисля да приемам допълнително.
Иначе и на мен АГ ми беше казала да го приемам, след като я попитах как да процедирам ако се разболея.

# 179
Лично аз съм пила препарата по време на първата бременност и сега също, ако поражда съмнения, че съм “Трол”, хм доста богато въображение имам, че да си измисля цял един живот, че и бременност. И да препоръчвам го с две ръце, опазил ме е от вируси и знам, че е ефективен.

Edit: Ама ще се поправя, за да не звучи като рекламна агитация 🤪 Не познавам друг препарат на по-достъпна цена и съдържащ 100 мг. лактоферин, от предишен пост виждам, че има. Та, чудодейното е веществото и концентрацията. Относно фирмата, вече казах, че не познавам друга такава.
Внимавайте с имуномодулаторите, без лекарско предписание и без да са предназначени конкретно за бременни, не приемайте на своя глава.

Последна редакция: вт, 23 сеп 2025, 16:38 от Alfafa

Общи условия

Активация на акаунт