Моето бебе се е качило много високо и ме притиска, понеча ли да ям боклуци, като тесто и тестени изделия ме почват киселините жестоко, придружени с рефлукс, парене в гърлото и се подувам като балон в корема. Спазвам ли си регулярния режим, проблема отшумява. Относно закуската всеки ден ям почти едно и също: 2 варени яйца, 2-3 филийки протеинов хляб с филаделфия/фъстъчено масло, малко маслини и авокадо. Понякога разнообразявам с йорурт в който слагам лажица чия, сурови ядки, лажица счукано ленено семе, боровиники и/или половин банан. Ако не сутрин то това ми е следобедната закуска всеки ден. През останалото време основно салата, месо (не пържено) и по-рядко варени картофки. Имам един грешен ден за изкушения сладко, кроасанчета, пица и т.н., но след него храносмилателната ми система страда жестоко. Вече съм от 59кг на 71кг 30 г.с. Увеличила съм обиколка само около корема, което ме радва понеже всичко се усвоява от бебката и то се вижда на прегледите.
иначе също се будя от собствените си звучи, поне само едната ноздра е запушена, но е досадно..
освен да видиш как да пребориш самите киселини като причина за нея, не знам. Аз като съм с киселини не пия кафе, чай мента, домати, всичко кисело гледам да избягвам. Но при мен не е и всеки ден де..
При мен списъкът с възможните храни, от които нямам киселини е изключително кратък и вече ми писна да нагъвам мекици (дам, мекиците с айрян нямат никакви последствия). Сигурно има бъдещи мами, които си мечтаят за такива неща, но аз вече искам някой плод, зеленчук, супичка, боб, мусака, пълнени чушки, салатка, ама няма, ще чакам още два месеца. Такива неща като ядки - абсурд, от яйцата ми става страшно тежко и започват едни болки. Тъпото е, че ме боли понякога, дори само ако съм пила вода. Вече сънувам мандарини и портокали, но... друг път. Имам две ябълки в хладилника - седят от сума време, но все не намирам смелост да си хапна, защото знам какъв ще е резултатът - болки в стомаха, киселини, кашлица, а от тъпата кашлица главоболие и болки в корема. Поне пиле и риба ям (друго месо по-рядко, защото подправките ме дразнят, а без тях е направо гума). Просто диетата ми е страшна и нищо чудно, че продължавам да свалям килограми, но щом бебчето е в норма, нямам притеснения.