🤰Февруарски снежинки 2026 - Тема 2 🍀🌸

• 20 730
  • 739
  •   1
Отговори
# 690
Аз малко се изхвърлих и поръчах на свекърва ми дебело чувалче (от немския Лидъл, не е нещо особено, но все пак). Вкъщи не пускаме отопление и е около 23 градуса, та май бебето ще спи само с боди под чувалчето. Много ме е страх от прегряване, доносените бебета бързо започват да регулират сами телесната си температура, та преохлаждането е доста по-малко вероятно.

# 691
  • 🌊
Аз взех зимно и лятно на Kikka и 3 чувалчета от Шейн, които в момента скъсам от пране понеже четох разни статии за материите, но в България не намерих това, което ми трябваше.

# 692
Гледам чувалчетата на Angel Baby.
Вие на зимно ли се спряхте?
Чета, че зимните са подплатени, а есенните са направени само от два плата. Разбира се, че е важно и как е облечено бебето. Хем всичко е описано, аз още съм в чуденка.
Дъщеря ми е лятно бебе, а и беше толкова отдавна, че много неща не помня..
И аз на тях се спрях, спрямо таблицата се ориентирам, а и вкъщи не държим много топло 18-21 градуса нещо такова. Моят мъж хич не може на топло, а на мен на тази температура не ми е добре, свикнала съм на по-топло амаа 😁

# 693
Дами, минавам само да ви кажа, че във ВисВиталис в момента има намаления, някои колички са направо на половин цена. Ние май от там ще си купим.

# 694
Здравейте, майчета. Не успях да ви изчета, много сте изписали. Аз днес видях, че отзад на крака си съм получала една огромна, разклонена, релефна, подута вена. Малко се шокирах. Кракът е релефен и син, имам и мрежи с пукнати капиляри, но те бяха там от началото на бремеността. Някой имал ли е такава разширена вена през първата си бременност и мина ли тая гад?!

# 695
По-добре направи консултация до не е разширени вени, братовчедка ми беше с такива вени и поради тази причина роди секцио и носеше едни чорапи дълъг период след това.

Здравейте, майчета. Не успях да ви изчета, много сте изписали. Аз днес видях, че отзад на крака си съм получала една огромна, разклонена, релефна, подута вена. Малко се шокирах. Кракът е релефен и син, имам и мрежи с пукнати капиляри, но те бяха там от началото на бремеността. Някой имал ли е такава разширена вена през първата си бременност и мина ли тая гад?!

# 696
  • София
По всяка вероятност са разширени вени, но е добре да се направи консултация със съдов хирург, който да погледне и да даде мнение. Доколкото знам често се проявяват по време на бременност, а ако има качени повече килограми, още по-често.

Момичета, вие започнахте ли някаква ваша си традиция Simple Smile Гледам хора събират снимките от ехографите всеки месец, правят календари. Някои ходят на фотосесии. По принцип съм доста зле с тези неща и даже след време съжалявам, че не съм снимала повече или не съм започнала някаква "традиция".

Последна редакция: пн, 01 дек 2025, 13:55 от Yellow_girl

# 697
  • 🌊
Аз сканирам всички ехографски снимки и щях да ги разпечатвам, но нямам енергията дори да почна оформлението.
Иначе и аз бях "О, ще си правя фотосесия", "О, парти за обявяването", водене на дневник, клипчета и подобни. Нищо от това не направих, старая се в редките дни с енергия да направя по някоя снимка на корема и това е.
Нищо планувано не ми се получи, но го считам за превъзпитание, че това са дребни неща и фанфари в сравнение детето да е здраво.

# 698
По всяка вероятност са разширени вени, но е добре да се направи консултация със сърдечно-съдов хирург, който да погледне и да даде мнение. Доколкото знам често се проявяват по време на бременност, а ако има качени повече килограми, още по-често.

Момичета, вие започнахте ли някаква ваша си традиция Simple Smile Гледам хора събират снимките от ехографите всеки месец, правят календари. Някои ходят на фотосесии. По принцип съм доста зле с тези неща и даже след време съжалявам, че не съм снимала повече или не съм започнала някаква "традиция".

Не мога да кажа точно традиция,  но при предната си бременност запазих някои ехографски снимки , заедно с диска от феталната и после като правих албум на детето ги сложих заедно с някоя моя снимка като бременна,  после гривните ни от болницата. Запазвам и слагам всяка картичка,  която получава той за Коледа, имен ден, рожден ден, деня на детето.... дори и свещичките от тортата,  първи мартеници..... всякакви такива неща, които не само да види на снимка , но и да може да ги пипне. Опаковам ги в целофанче и ги залепям до снимката от празника.  Има и отпечатъци от крачета и ръчички.  Аз нямах запазен тест за бременност,  но ако го пазите може и него да сложите.
  Сега си мисля по същия начин да процедирам, ако имам време де, че вече ще е по - натоварено.
   Майка ми беше правила такъв албум на сестра ми ( е без ехографски снимки) и беше наистина интересно.

# 699
Единствената "традиция" е, че от 14-та седмица си правя снимки всеки месец. Но те са от коленете до шията, колкото да ми се вижда растежа на коремчето. Обмислях да запазя професионална фотосесия, но понеже всички фотографи казват да е към 7-ми месец, знаех, че ще съвпадне с истерията покрай коледните фотосесии, затова ще си направя мини декор вкъщи, където мъжа ми ще ме нащрака, така или иначе ми е личния фотограф от 10 години. Имаме и трипод за малко общи снимки. Така ще имам и коледна фотосесия, понеже имаме рамка за снимки, която сменяме всяка година така или иначе, както и няколко кадри, вдъхновени от Инстаграм клипчета без коледен декор.

# 700
И аз събирам снимки от всеки преглед. На себе си вече не правя, защото ми се струва, че съм огромна макар да тнърдят хжрата около мен, че не е така. Носа ми е огромен и корема ми е поне с 2 седмици напред на външен вид. Ще си направим няколко снимки пред елхата за спомен. Имам 2 дневника и все не намирам време или желание да започна да пиша и лепя вътре, а след като се роди не мисля, че ще ми е до това още повече.

По всяка вероятност са разширени вени, но е добре да се направи консултация със съдов хирург, който да погледне и да даде мнение. Доколкото знам често се проявяват по време на бременност, а ако има качени повече килограми, още по-често.

# 701
Привет, по темата със снимки и фотосесия, хем ми се иска нещо малко, хем не обичам да се снимам... Ще го мисля още (има време уж)
Иначе днес бях на трета фетална, докторката е доволна от всичко, което видя, дори каза повече да не ходим, няма нужда (а искаше да идем сега в 28 и в 34 пак). Бебето е седалищно, надявам се да се обърне скоро. И то не обича да позира и да се снима, на нито един преглед до сега не беше застанало ок и все криеше лице, днес дори беше със сърдита физиономия 😆 иначе е направило бузки, 1190 гр е. Шийката измери, че е 4 см, водите са добре, плацентата й хареса, дано от довечера започна да спя спокойно и повече

# 702
Аз съм си залепила снимките от ехографите на едно такова дето е на рамките за снимки по принцип и 2та теста за бременност там си залепих, моето явно не е много срамежливо и толкова сладки снимчици имаме на личицето му даже го оприличаваме на баща му 😁

# 703
  • София
Нямам нито една снимка, на която се вижда личицето на бебето. И тези от ехографа не стават за албум. Фотосесии и такива неща няма да правя, но мислех да помоля фамилията да направим селфи пред коледното дърво и така всяка година.

# 704
Yellow_girl, не ти ли пускат 3D на феталните? Аз понеже правих две втори фетални през месец имам снимки от 3D на бебето и беше видимо пораснало и заформило бузки през този месец. А на първата фетална в 12г.с. беше с ръце пред лицето, но там е още малко и се вижда цялото телце, не само личицето.

Общи условия

Активация на акаунт