Захранване - въпроси и отговори - тема 17

• 17 350
  • 711
  •   3
Отговори
# 435
Аз захраних от 5-ти месец и може би 1 седмица, понеже само на кърма издържаше около час и половина в най-добрия случай, а и имаше огромен интерес към нашата храна. За всяко бебе е различно, обикновено има някакви индикации Grinning

# 436
Малко след 6 месеца започнах аз, защото изчаках зелена светлина от педиатъра и часът ни беше тогава. Не се отрази на лактацията при мен.

# 437
Взех този снакс за проба в случай, че сме навън и започне да огладнява да дам малко да залъжа докато стигнем до вкъщи, защото започва истинска истерия. И аз не съм "за" този тип храна и не ми харесва никак. Просто исках да чуя вашите мнения за това прословуто дъвчене, което все по някакъв начин ми се натяква, че още малко и цяло кюфте вече трябва да може да преглътне.

Според мен проблемът е в снакса, не в детето. Този е с много мънички парчерца и е потенциален риск от задавяне. Не бих го давала дори и след годинка. Аз давам понякога бебешки царевични пръчици, но по-дълги и удобни за хващане в ръчичка. Бебето е на 9 м.

# 438
Също давам царевични пръчици, но от тези големите на Кауфланд, по-хубави са от на ДМ био. Снаксовете им са супер лепкави, особено тези “овкусените” с някакъв плод.
Някъде бях чела, че с нарастване на бебето вече може леко да се въвежда сол, имаше и таблица по какво количество. Аз си и готвя,не слагам сол, както и когато готвя за нас, понеже почти всичко, от което ние консумираме и е въведено, готвя без сол и черен пипер и и заделям, след това овкусявам.
Докато вечеряме се случва да и давам и от нашата храна, защото иска да опита. Мисля, че от едно опитване или хранене няма да стане нищо. На пазара има доста продукти с минимални количества на 100гр сол, подходящи за бебоците-сирене, извара, масло.

# 439
Момичета, а вие цитруси и ядки кога въведохте?

# 440
Почнах да давам ядкови тахани без подсладители/овкусители, когато детето ми стана на 10 месеца. Лимон дадох пак на тази възраст, а наскоро дадох портокал и мандарина с обелени ципи просто защото сега са най-вкусни (сега детето ми е на 1г и 4м)

# 441
На 6 месеца. Алергените се въвеждат по три дни с постепенно увеличаване. Надявам се знаете, че ядковите тахани са прекалено гъсти за бебето и са опасност са задавяне, затова задължително трябва да се разводнят - с вода, кърма, кисело мляко, както решите.

Цитруси не помня кога, когато имаше хубави

# 442
Не, направо давах от буркана с лъжица 🤣 Разбира се, че разтворени под някаква форма.

# 443
Аз давах направо с лъжица от буркана. Не са чак толкова гъсти.
Не помня кога ги въведох, но беше след годинката.

# 444
След година - година и половина особено гъстата консистенция не е проблем. Но на 6 месеца е.

Друг вариант е да се смелят на ситно брашно ядките и да се добавят така в кашите/пюретата. Ние си държим торбичка от смлени орехи във фризера и добавяме към разни храни - овесени ядки примерно

# 445
Дадох портокал в плодово пюре, сега като излезнат и хубави мандарини също. Гледах страхотна идея за палачинки с мандарини. Ядките ще ги вкарам в печива след нова година, първо орехи, после бадем.

# 446
Портокал дадох, като беше да 6-7 месеца, в пюренце с портокал и други плодове. Мандарини малко по-късно, защото още нямаше сезонни.

# 447
Имам въпрос, момичета. Ако съм въвела картоф трябва ли сладък картоф да въвеждам като нов зеленчук?

# 448
Да. Мисля даже, че са от различни семейства. Нищо, че и двата зеленчука се водят картофи.

# 449
Да, моя племенник при контакт с кожата се зачервяваше от сладък картоф, докато от нормалния немаше проблем.

Имам въпрос, момичета. Ако съм въвела картоф трябва ли сладък картоф да въвеждам като нов зеленчук?

Общи условия

Активация на акаунт