Захранване - въпроси и отговори - тема 17

• 16 463
  • 681
  •   1
Отговори
# 660
Кактусче, риба веднъж седмично ли се дава? И на втората седмица смесва ли се цялото бурканче със зеленчуково или отделно вече се дава?🤗
Да, веднъж в седмицата ☺️ Ако е на Плазмон, те са по 80 грама и трябва да се дохранва до 160-180-190 грама със зеленчуково пюре, зависи колко големи порции яде бебчето. Аз лично направо ги смесвам със зеленчуково пюре до 190-200-220грама, различно ☺️

# 661
Кактусче, риба веднъж седмично ли се дава? И на втората седмица смесва ли се цялото бурканче със зеленчуково или отделно вече се дава?🤗
Да, веднъж в седмицата ☺️ Ако е на Плазмон, те са по 80 грама и трябва да се дохранва до 160-180-190 грама със зеленчуково пюре, зависи колко големи порции яде бебчето. Аз лично направо ги смесвам със зеленчуково пюре до 190-200-220грама, различно ☺️

Значи от тези малките по 80 гр ще пробвам и ще го смеся със зеленчукови. Аз съм взела и от тях, но и от тези по 190 грама със зеленчуци.  Малката си изяжда по 190 гр пюре, другата седмица значи може да си и дам направо голямото бурканче.  Благодаря ви за помощта.

# 662
Момичета, на колко месеца се “вкарва” рибата в менюто на бебето?

# 663
Аз съм с въпрос:колко прясно трябва да е яйцето,когато започна със въвеждането на жълтък?

# 664

Май от 9-я месец беше, но някъде и по-рано го дават. Аз докато вкарам яйце, няколко меса, глутен и то стана време и за рибата.

Аз съм с въпрос:колко прясно трябва да е яйцето,когато започна със въвеждането на жълтък?

Смисъл на прясно, току що снесено ли 😀 Иначе аз варях и давах. Т.е. прясно сварено. Не варих за няколко пъти напред, а всеки път ново. Гледах яйцата да са с печат.

# 665
Аз започнах на 10.5м,но мисля че може и по-рано

# 666
Да,за прясно снесено питам. Иначе и аз ще варя ден за ден, когато ми трябва.
Понеже разполагам с домашни яйца,затова питам.

# 667
Домашните яйца имат срок 30 дни от снасянето, ако се държат в хладилник.
Рибата спокойно може да се въведе от 8+ месеца.

# 668
То вие си знаете как ги гледате, но специално за домашните яйца мен ме притесняваше риска от салмонела. За това ги купувах с печат. Иначе имаше от къде да взема домашни яйца. Сега й давам домашни, но до годинката купувах.

# 669
Няма значение дали яйцата са домашни или от магазина – и в двата случая има риск от салмонела. Яйцата никога не се мият преди съхранение, защото, ако има бактерии по обвивката, те могат да проникнат през черупката в яйцето. Винаги се съхраняват в хладилник и се варят 10–13 минути. Ако яйцата са добре термично обработени, няма риск от заразяване. ☺️
Най-добре е яйцата да са домашни, а ако нямате достъп до такива, аз лично гледам да са от свободно гледани кокошки или от подово отглеждане. При клетъчните има най-нисък риск от заразяване със салмонела, но те са по-бедни на витамини, особено на витамин D, както и на омега-3 мастни киселини. Друга съществена разлика няма. ☺️
Печатът гарантира контрол и произход, но не дава гаранция, че яйцата са без салмонела. Основното му предимство е проследимостта и възможността заразена партида да бъде бързо изтеглена от продажба.

# 670
Разбира се, че печата не гарантира. То за кое имаме гаранция, но печата ми дава някаква сигурност, че има контрол. За зеленчуци, месо, нямах проблем да са домашни. Само от яйцата се притеснявах.

# 671
Бактериите на салмонелата умират при 74 градуса, та ако не давате рохки яйца салмонелата вечв е убита. Естествено, суровите яйца може да разпространяват заразата

# 672
Една известна Пловдивска педиатърка казва захранването да започне винаги с купешко яйце, защото жълтъкът в тях бил по-"слаб". А домашните яйца били по-силни. И след като се захрани с 1 купешко, тогава да се мине по възможност на домашни.
И също да се вари 15 мин. Вие колко минути ги варите?🤔

# 673
Владимирова каза 13 минути. От последната й лекция, но съм чувала от др места за 15.

# 674
Аз по 12/13 варях. Ако ви се стори не добре сварено, просто не го давайте.

Общи условия

Активация на акаунт