Захранване - въпроси и отговори - тема 17

• 17 539
  • 714
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте, как затопляте бурканчетата с храна от магазина?

# 286
Понеже нямаме микровълнова и не сме й фенове, взех си уред за затопляне на шишета на Томи Типи. Авент също имат такъв. Сигурно може и в малка тенджера с топла вода, но нещо не ме кефи мен. Носим си го навсякъде, където пътуваме. То всъщност го взех за АМ (защото и кана за топла вода нямам) и в последствие го използвах и за пюрета.

# 287
Здравейте, как затопляте бурканчетата с храна от магазина?
На водна баня. Пресипвам си храната в моя си стъклена купичка, и така.
Веднъж бях пробвала да стопля направо в купешкото бурканче и то се пръсна Joy, явно е било от по-тънко стъкло.

# 288
Явно е много топла водата и студено бурканчето. С този уред не ми се е случвало. Директно съм топлила в купешко бурканче. То, разбира се, затопля постепенно пюрето. За  морето не бях сигурна каква подходяща храна ще има за нея там и бях купила от тук Пюрео менюта 1+ (те са с 30 дни срок) и пресипвах в едно по-голямо бурканче и топлих така, защото трябваше да се държат в хладилник. Та на мен този уред ми беше много полезен, където и да ходихме. И по хотели, и почивки. Където има контакт, идеално е.

# 289
Като сме били някъде на заведение, съм си искала да ми донесат съдинка с гореща вода от кафе машината 😃
Определено като са по-големи става по-лесно с храненето навън. Сега като седнем някъде направо си й поръчвам някаква супа, или порция задушени зеленчуци, картофи соте, и хляб, и готово 😃

# 290
Да, да, вече е много по-лесно на заведение. Аз иначе съм топлила вкъщи и слагах в термос за храна като сме излизали навън. Пица Маргарита също моята много обича.

# 291
Как се престрашавате на заведение като масово се ползват заготовки и сухи смеси с глутамат, особено при подправките, разните там пикантини, бульони и т.н. 🥹

# 292
Имам една огромна чаша, която побира цялото бурканче и наливах гореща вода, но първо винаги обливах бурканчето с гореща вода от чешмата, за да не изстуди бързо водата и да се стопли по-бързо. А и в кофичка от цедено мляко(1кг.) също, тя имаше и капаче и ставаше по-добре.

Децата не ядат всеки ден на заведение все пак, от едно ядене в месеца на пикантина/натриев глутамат и прочие няма какво толкова да им стане.

# 293
Аз на заведение избягвам да й давам месо, нито знам от кога е, нито как е съхранявано, но например от порция картофи соте, или някоя крем супа, или пърленка с масло няма какво да й стане. А и не ядем всеки ден по заведения.

# 294
И ние много рядко сме сядали на заведение с нея. Супи не съм давала от ресторант, защото много се капе. По-скоро нещо по-сухо, но все още си й нося нейната храна. Като бяхме в Гърция на море, там й давах повече от храната в хотела, защото не искаше много да яде от нейното. Пица най-често и плодове. Тя не стои мирна и доброволно не сме си причинявали да седнем да ядем с нея. Все е било на поводи и рождени дни. Пържено и пикантно не давам нито вкъщи, нито навън.

# 295
За мен Philips Avent уредът е незаменим. С него си размразявам и замразеното месо. Аз готова храна не замразявам и не съм много фен. Само месо, което съм сварила и пасирала предварително. Не съм фен и на буркани с готвено и т.н. , заради риска от ботулизъм. Свекърва ми, без да разбера, беше готвила на сина ми супа с месо от буркани (готово и сварено), направо щях да откача. Забраних такова нещо повече да се случва.

# 296
И аз ползвам уред за затопляне на шишета за бурканчетата. Често съм слагала бурканче от хладилника и не е имало проблем.
Роботът ми за бебешки храни също има опция за затопляне.

# 297
И аз затоплям в уреда за шише, има и опция за загряване на пюре самия уред, струва около 30 лева и много бързо топли, отидете в някой магазин за бебешки стоки и вземете. Понеже нямам електрическа кана там топля и водата за кашите.

# 298
Затоплям в съд за разтапяне на шоколад на водна баня /наскоро имаше в Лидъл пуснати/ дирекрно си храня и от него, защото задържа топлината или ако съм и готвила нещо на парченца, като картофи директно притоплям във фурната.

# 299
И аз затоплям в уреда за шише, има и опция за загряване на пюре самия уред, струва около 30 лева и много бързо топли, отидете в някой магазин за бебешки стоки и вземете. Понеже нямам електрическа кана там топля и водата за кашите.
Имам уредът на Avent, видях, че има опция за храна. Тоест слагам направо бурканчето от магазина? А колко вода сипвате в самият уред?

Общи условия

Активация на акаунт