Детето ми не иска да се храни

• 2 104
  • 59
  •   1
Отговори
# 45
Моето дете е на 2 години и 8 месеца и отказва да яде човешка,нормална храна.
От кухнята хапва основните,яде почти всички,но храна сготвена вкъщи не.
Никаква. Яде кисело мляко с мюсли,прясно мляко с мюсли и пържена филия. Никакви сандвичи,никакви макарони,кус кус и т.н
Яде бебешки пюрета за 12+ месеца,които са ужасни. Никакви зеленчуци,само ягоди от плодовете. И брецели от Лидл.
Вече съм отчаяна,обвинявам се и се чувствам като провален родител.
Не иска дори сокове да пие. Само вода.
Иначе тежи 15кг,не е слаба. Приемам всякакви идеи как да я излъжа да хапне нещо ново.
Дори не иска да опита храната,не че не и харесва.

# 46
  • София
И какво ще му даде тоя сок като го карате да го пие? Водата си е ок и то доста. Детето Ви се храни просто не яде манджи явно... или поне така разбирам от написаното от вас.

# 47
Аз не казвам,че трябва да пие сок. Далеч съм от идеята,че сока е полезен или необходим. Просто споменах,че дори това отказва.
Не говоря и само за манджи, а са каквато и да било храна,например месо,печени или пържени картофи,домати,краставици,ябълки,круши,спагети,сирене,кашкавал,колбаси,яйца. Нищо.
Също пици,палачинки,мъфини,солени тестени изделия. Не знам от какво живее и как не отслабва

# 48

Противоречиш ли си, или наистина смяташ, че в детската кухня готвят нечовешка и ненормална храна? Simple Smile
Ако наистина разбирам правилно и детето си изяжда храната от детската кухня, какво се чудиш, че не е умряло от глад? Стачкува и не ти иска манджите, защото е усетило къде ти е слабото място и те действа на този фронт. Спри да му се притесняваш и да го караш да яде това, което ти си решила, че трябва да яде, и току-виж прояло повече неща. Особено ако има и други деца около него.

# 49

Противоречиш ли си, или наистина смяташ, че в детската кухня готвят нечовешка и ненормална храна? Simple Smile
Ако наистина разбирам правилно и детето си изяжда храната от детската кухня, какво се чудиш, че не е умряло от глад? Стачкува и не ти иска манджите, защото е усетило къде ти е слабото място и те действа на този фронт. Спри да му се притесняваш и да го караш да яде това, което ти си решила, че трябва да яде, и току-виж прояло повече неща. Особено ако има и други деца около него.
Втора група в ясла е и там също не хапва нищо,омръзнало ми е всеки ден като я взимам да чувам,че не е яла.
Иначе ще се примиря,проблемът ми е от януари като навърши 3 и спре кухнята как ще го кара

# 50
Имаше една книжка с рецептурника на детската кухня, потърсете го онлайн и гответе по него. Някои манджи наистина са им сполучливи, при нас се тачат например фрикасето им и рибената супа.

# 51
Ето го рецептурника: http://www.zachatie.org/forum/index.php?topic=15205.0
Дори само за идеи за ястия е страхотен. Когато детето каже "в градината е по-вкусно" - е, нА, ставаш бъдещото "не е като на мама".

# 52
Никаква. Яде кисело мляко с мюсли,прясно мляко с мюсли и пържена филия. Никакви сандвичи,никакви макарони,кус кус и т.н
Яде бебешки пюрета за 12+ месеца,които са ужасни. Никакви зеленчуци,само ягоди от плодовете. И брецели от Лидл.
Вече съм отчаяна,обвинявам се и се чувствам като провален родител.
Не иска дори сокове да пие. Само вода.
Иначе тежи 15кг,не е слаба. Приемам всякакви идеи как да я излъжа да хапне нещо ново.
Дори не иска да опита храната,не че не и харесва.
Сандвичи, макарони и кус кус не са нормална храна. Нито сокът е по-добре от водата. Детето си яде храна за възрастни, но тази от кухнята, защото си е готвена. Гответе му като в кухнята, палачинчици, месце със зеленчуци и т.н. Много ми е странно разбирането, че детето трябва да яде кус, кус, юфка, сандвичи, надробени мангчджи и т.н. Това не е правилният начин за хранене на дете. Нормално детето да отказва такива буламачи. От този рецептурник направо, само като ги чета и ми се гади Grin

Щом яде от детската кухня, проучете менюто там и какви продукти използват и гответе храна като в кухнята, така ще разберете и предпочитанията на детето.

# 53
Ех, ама много изтънчен вкус, чак ти се гади 😂
Баш по такъв рецептурник готвят в общинските детски градини и държавна кухня.

# 54
Е то затова всички имаме "травми" от храната в детската градина и мразим едно или друго, заради лошия спомен от там Grin
И затова и сега децата ни не искат да се хранят в детската или като им се готви по пример на този соц рецептурник. Само, като прочета майонезите, яйчните пастети, сандвичите, кус кус-ите, рибните и други бульони и ми идват едни ужасни спомени, че чак започва да ми се повдига на стомаха Grin Неслучайно почти всички, като деца, сме били злояди.
Има толкова съвременна информация, книги и рецепти, че да си храниш детето с тези гадости, си е направо...
Вземете си книгата на Маги Пашова, там има лесни рецепти, с вкусна храна и гарантирам, че детето ще я прояде.

# 55
  • Countryside
Ооо, травми да искаш от храната в ДГ. Аз още ги имам, на няма да казвам колко години и не ям почти нищо от репертоара там, всички десерти и всички манджи с кюфтета и кайма под всякаква форма Joy  Моето дете не харесва и самата миризма на манджите в ДГ, то и на мен не ми харесват сутрин като отиваме, мирише на запръжка, чак понякога му се гади физически.

# 56
Същото е и при мен и този рецептурник ми напомни точно за тези манджи. Даже усетих и миризмата им през телефона. Grin

# 57
Аз не съм ходила на ДГ, само на предучилищна, където имаше само закуска. Но въпреки това бях нарочена за злояда (от баба ми и майка ми) и тормозена до степен все още да отказвам сума ти продукти и ястия. Бяха повече, но някои ги проядох, когато пораснах. Simple Smile
Веднъж обаче ме оставиха цял ден в ДГ и обядвах там. Имаше някаква супа, която беше толкова вкусна, че още си спомням вкуса и аромата ѝ. И беше с фиде, а вкъщи готвеха само супи с ориз.
Да уточнявам ли, или сами ще се сетите, че супите, които аз готвя, са задължително с фиде, а не с ориз? Laughing

# 58
И майка ми готвеше с ориз, а не с фиде. Като пораснах я помолих веднъж да направи супата с фиде, а не с ориз. После започнахме да готвим само с фиде, но на мен като дете ми харесваше нейната с ориз. В градината също си изяждах храната, както и тази у дома. Разбира се имаше неща, които не обичам и не са ме насилвали да ги ям - прясно мляко, зелен боб, доматена супа, фрикасе. Слава богу, у дома доматена супа не се е готвила никога.

# 59
Аз много обичах (и още обичам супа от коприва). За фрикасето, само това на баба.ми ми харесваше донякъде. Сега изобщо не бих яла. Особено като знам как се прави Grin

Общи условия

Активация на акаунт