Хайде на театър - 17

• 3 803
  • 93
  •   9
Отговори
# 60
  • София
Аз обичам първите редове и в Сфумато ми е ок също.

# 61
Какво ще препоръчате да се гледа в Театър Българска Армия?

# 62
  • Бургас
Olive, много благодаря. Купих билети за "Дишай".
Знам, че е много досадно и сигурно няколко пъти коментирано, но моля, препоръчайте постановки, подходящи и които са се харесали на децата ви. В случая става дума за 16 годишно момче. Ще идваме уикендите в София и искам да направя програма.

# 63
Знам, че е много досадно и сигурно няколко пъти коментирано, но моля, препоръчайте постановки, подходящи и които са се харесали на децата ви. В случая става дума за 16 годишно момче. Ще идваме уикендите в София и искам да направя програма.

"Граф Монте Кристо" в Младежкия театър 😉

# 64
Здравейте, LaDiDa, една позната ми похвали "Тигър и дракон" тя е водила 15-годишния си син. Аз лично не съм я гледала, но тя каза, че са  я харесали цялото семейство. А "Дишай" аз много я харесвам!!!

Последна редакция: пн, 15 сеп 2025, 13:21 от anmasu

# 65
Още един глас за "Тигър и дракон", водих тийнейджъри, хареса се!

# 66
Надявам се да има представители на Великият Гетсби и Последният час на Мерилин…  и чакам отзиви.
И двете са ми много любопитни, въпреки че към първата съм доста скептична. Попадах на разни репортажи и въобще не съм убедена, че режисьорката знае какво прави. Съставът също не е впечатляващ, не виждам нито едно от ярките и силни имена от трупата на МТ.
Втората ще гледам при първа възможност. С билетите гледам, че е трудно.
Най-много надежди залагам на Театър.
Ще има и към края на годината нещо ново от Ивайло Христов и Карамазов. Нямам търпение.
Слон в стаята също ми е в желани.

# 67
  • Галифрей
Руши е много добър артист гледала съм в киното и тв. Талант си е ❤  На мен “ Великият Гетсби “ ми е в списъка тъй ще  го гледам един ден само заради Рушката.

# 68
В него нямам съмнение, но дали би могъл да изнесе на гърба си целия спектакъл?

# 69
  • София
Ще дам отзиви, във вторник съм на премиерата. Simple Smile

# 70
По повод мюзикълите - случайно попаднах през лятото на Коса режисирано от Веселка Кунчева, която уважавам и до някъде харесвам. Филмът ми е повече от любим - обожавам го. В настоящия спектакъл гласовете са ок. Вокалните възможности на повечето от изпълнителите са доста добри. Но самият спектакъл ми приличаше на нелепо издание на конкурса за политическата песен “Ален мак“. Тромаво, без волност и свобода, които са повече от задължителни. Грозни костюми, слаба хореография ( явно не са откупили оригиналната на Туайла Тарп) Доста бутафория и сиромащина в декора, който е  абстрактно - безмислен, и не кореспондира с темата.  Странно за Мариета Големехова, която е читав сценограф и често успехите на Кунчева се дължат основно на сценографските и решения. Докато гледах се чудех, дали нямаше да е по - добре с тези артисти да направят просто едно ефектно концертно изпълнение. Вероятно щеше да е много по - успешно и вълнуващо.

# 71
Наскоро се завърнах от фестивала "Аполония" в Созопол. От театралните постановки имах възможността да гледам " Швейцария" и " Дишай". Що се отнася до " Дишай", отидох с голямата кошница, но бях малко разочарована от драматургичния текст. Очаквах нещо силно и разтърсващо, но някак не ме докосна като идея, тематика, разсъждения. Възхитена съм обаче от актьорската игра! Елена Телбис за пореден път игра зверски добре. Партньорът й също не й отстъпваше по изпълнение.
В " Швейцария" харесах много Станка Калчева и Боян Арсов. Драматургията отново не беше чак " уау"( според мен), но пък аз много харесвам Патриша Хайсмит като писател и ми беше интересно да надникна в личния й свят.
Тъй като в Бургас ни очаква нов фестивал, моля за мнения относно " Последната нощ на Сократ" на Театър 199.

# 72
# 73
Последната нощ на Сократ е въздействащо и философско представление, както може да се очаква. Определено си личи почеркът от Стефан Цанев.
Има тежки сцени и моменти, но съвсем умерени. Музиката е великолепна. Не съм сигурна дали щях да изтърпя и оценя пиесата високо, ако бяха участвали други актьори. Тук съставът е ядрото. Няма преиграване, няма напъване за оригиналност. Ивайло Христов е истински колос. Ролята на Сократ му пасва перфектно. Появата на Ирини Жамбонас пък буквално преобразява представлението. Присъствието ѝ и мощният ѝ глас са забележителни.
Не е пиеса, която би допаднала на всеки, но при възможност да се гледа – не е за пропускане.

# 74
Надявам се да има представители на Великият Гетсби и Последният час на Мерилин…  и чакам отзиви.
И двете са ми много любопитни, въпреки че към първата съм доста скептична”
И аз чакам отзиви за тези двете, но съм скептична към втората…

Общи условия

Активация на акаунт