Хайде на театър - 17

• 14 309
  • 358
  •   2
Отговори
# 345
  • софия
Странно, вместо да почнат да плащат те на ентусиастите, че биха гледали Рачков, Цитиридис, Геро, Перо, Шаро и Маро… на живо вместо на дивана пред тв.
Добре че имат една Чамкория, за да минават за арт.
Баш. И Поетите, но това им е лЮксозното събитие. Много харесвам и двете, но вече доста залитнаха към силното монетизиране.

# 346
Странно, вместо да почнат да плащат те на ентусиастите, че биха гледали Рачков, Цитиридис, Геро, Перо, Шаро и Маро… на живо вместо на дивана пред тв.
Добре че имат една Чамкория, за да минават за арт.
Перо е много добър артист. Съвсем скоро ще го гледам в ‘Морфин’.

# 347
  • София
Вчера гледах "Две" в Народния. Не беше лоша постановката, но на моменти ми доскучаваше. Имам и някакви дребни забележки като- звъни телефон и докато отиде Мария (в ролята на Елисавета) да го вдигне, вече се беше върнала, та предала и цялата информация. Grinning
Каварджикова ми хареса повече от Бойка, но аз и по принцип нея си я харесвам повече.
Цялостната ми оценка е 4/5. Аз лично почти нищо не знах за живота на двете поетеси и след представлението се поразтърсих за повече информация.
По-скоро бих препоръчала.

# 348
Аз също бях на "Две" в Народния. Играе се в зала "Апостол Карамитев". Обикновено с приятелката ми си взимаме крайни места и там все сме точно под апаратната. Е всеки път, когато сме били в тази зала, от тая апаратна се чуват разговори по време на постановката. Вътре се събират няколко човека и говорят ли говорят. Искаше ми се да стана и да им чукна по стъклото, но се въздържах. След постановката отидох до стаичката и им казах. Извиниха се, но ще видим. Не ми се вярва никой да не им е правил забележка досега.
Колкото до постановката - не съм особена фенка нито на Бойка Велкова, нито на Мария Каварджикова. Но ми беше любопитно как ще пресъздадат Багряна и Дора Габе, които са едни изключително интересни за времето си личности. Постановката ми хареса, като не е нещо изключително. Наистина не знам как се играе толкова години (от 2013 г.). Самата зала беше наполовина празна. (Явно някой актьори нямат проблем да не играят пред пълен салон.) Определено играта на Бойка Велкова ми хареса много повече. Видях я в друга светлина, докато Мария Каварджикова някак ми е една и съща навсякъде, където съм я гледала (наскоро в сериала "Те, вълните"). Но отношенията между двете са интересни, диалогът беше автентичен. Моята оценка е 3.5 от 5.

# 349
  • София
Аз пък повече съм гледала Бойка и не ми се отличи сега с нещо кой знае какво, а пък "Те, вълните" изобщо не можах да си причиня. Grinning

# 350
Много са ми били интересни винаги и Дора Габе, и Елисавета Багряна, и душегубният им любовен триъгълник с Боян Пенев. Чела съм историите за драматичните им отношения и за мен Две беше отлична пиеса.
Превъзходни бяха и двете/трите. Бих я препоръчала със сигурност.
Кротка, вълнуваща и емоционална история за женското приятелство, която мен лично ме трогна.

# 351
Кротка, вълнуваща и емоционална история за женското приятелство, която мен лично ме трогна.

Доколкото знам двете не са били приятелки.

# 352
Били са близки. И двете безкрайно интересни и интелигентни жени, дами на ниво, истински диви.
Няма как, били са съпернички и в любовта, и в литературата, което много добре е представено с хумор в представлението.
Със сигурност драмите са били виртуозни, но и маниерите и фасоните – на положение.

# 353
Миналата година гледах "Две". Не че беше лоша, но толкова интересна житейска история, можеше да бъде пресъздадена много по интригуващо. Според мен също 4 от 5 и то най-вече от уважение към актрисите

# 354
В "Чест" двамата много добре си партнираха. Ще ми е интересно да ги видя и тук. Hug

Последна редакция: ср, 08 окт 2025, 15:47 от buldoka1

# 355
А, супер. Ето, че е излязла “Деветдесет” в МТ. А “Две” ми хареса на мен, като по-добрата игра за мен беше на Бойка В.

# 356
Разочарована съм, че Деветдесет е дует между Карамазов и Кристина Янева. Не може да не се признае, че е добра актриса, но ще ми е като продължение на Чест.
Съжалявам да го кажа, но там въобще не ми бяха убедителни като двойка. Грам даже.
Кристина Янева има един маниер на капсула. Сякаш изнася монолог и има някакъв невидим обръч и не допуска друг в него.
Дано пък да се получи това Деветдесет. Ще разчитам на вас да кажете.

# 357
  • София
Леко в страни от темата, но като любопитен факт да споделя - зареждах си вчера картата за градски транспорт (моята е годишна, персонална, тази от 365лв, за София става дума) и ми дадоха 5 талончета за намаление за:
1. 50% за Младежки театър, важи само на каса, за по 1 билет на представление, но е в целия срок на превозния документ, който също трябва да покажеш на касата
2. 20% намаление в Сфумато - аналогичи условия за ползване, не важи за Дишай Simple Smile
3. 20% отстъпка за Театър София - не е съвсем ясно, но май пак е за по 1 билет на спектакъл, за периода на картата
4. 10% за Софийска опера и балет - аналогични условия
5. 50% намаление, но само на два билета за Сатирата
Никое не важи за премиерни заглавия, естествено
Винаги зареждам картите онлайн, сега минавах покрай пунк и реших да вляза. Може и преди да е имало, но да не съм знаела Simple Smile
Единственият проблем е ходенията "на каса" за билетите...

# 358

Общи условия

Активация на акаунт