Хайде на театър - 17

• 35 536
  • 745
  •   1
Отговори
# 465
  • Галифрей
На мен “Коварство и любов” на нея съм плакала 🤧

# 466
Дишай е единствената постановка, която е успявала да ме просълзи.
Аз не само се просълзих на постановката, ами направо си заплаках...

# 467
А аз направо си ревах... В средата на първи ред. Като светнаха лампите даже Бойко и Елена ме видяха, защото бяха точно пред мен. Animal See No Evil Ще знам, ако го гледам трети път, по-задно място да избера. И "Синът" така ми подейства, но поне бях на балкона. Simple Smile

# 468

Само и аз дето с глас не ревах на края... Толкова болезнено красиво ме жегна тази постановка. Ако имах супер сили, щях да избера да я забравя и да я гледам наново сякаш за пръв път. Така съм и за някои други постановки и филми...

Единствените постановки, на които съм плакала истински - Дишай, Полет над кукувиче гнездо, Господин Ибрахим и цветята на корана (тогава се играеше в Народния на 4-тия етаж, но вече е в Сити Марк). Имало е и други, на които съм пускала по някоя и друга сълза, но чак да рева не. Фен съм на драмите, признавам. 😅

# 469

Само и аз дето с глас не ревах на края... Толкова болезнено красиво ме жегна тази постановка. Ако имах супер сили, щях да избера да я забравя и да я гледам наново сякаш за пръв път. Така съм и за някои други постановки и филми...

Единствените постановки, на които съм плакала истински - Дишай, Полет над кукувиче гнездо, Господин Ибрахим и цветята на корана (тогава се играеше в Народния на 4-тия етаж, но вече е в Сити Марк). Имало е и други, на които съм пускала по някоя и друга сълза, но чак да рева не. Фен съм на драмите, признавам. 😅
Леле хора , аз не съм от най чувствителните и рядко плача , но така обяснявате че и най коравосърдечният човек ще се разреве. Подсилихте  ми любопитството още повече . Ще я гледам задължително .

# 470
Здравейте, моля да ми препоръчате по-драматични постановки, че една приятелка само на такива иска Simple Smile
Аз само на "За мишките и хората" едно време накрая си поплаках признавам..
Чела съм отзиви за "Бащата", но не знам..
“Prima Facie“  и “Представление и Наказание“  в Топлоцентрала, “Дишай“ в Сфумато. И трите висока летва в съвремения европейски театър, спрямо моите наблюдения от последните месеци от театрални посещения в Лондон и Париж. Тези три са съизмерими с най - добрите образци там. Препоръчвам също “Трамвай Желание“ в Младежки ( прекрасна Бланш Дюбоа), “Караконджул“ в Народен, “Боклук“ и  “Слон в стаята“ в 199. И двете по текстове на Елена Телбис. “Слона...“ трябва още малко да се поиграе за да се намести ( гледах на премиера) , но има големи шансове този моноспектакъл на Стефка Янорова да се превърне след кратко време в блестяща, вълнуваща среща с публиката. Бих препоръчала и “Ана Непоправимата“ в Топлоцентрала, въпреки, че имам някакви задръжки относно леко патосния му плакатен стил. п.с. Пропуснах да отбележа “Лицето на ближния“ - новата версия по “Идиот“ на Достоевски с реж. Маргарита Младенова. По добро е от предишната и повече според скромното ми мнение в целта. Заслужава си, но разбира се не сред последователите на строго консервативните театрални форми Simple Smile

Последна редакция: вт, 21 окт 2025, 14:17 от Tilda.M.

# 471
  • Галифрей
На мен ми е списъка. Аз имам чувството,че само аз не съм я гледала. Има си дати, ето сега в този Петък ще я играят два пъти. Само дето аз идея си нямам къде се намира Сфумато. Гледах и гледах карта улицата я знам ама къде точно се намира?

# 472
Само ние, момичета! също ме разчувства. Тя обаче си е комедия.
Коварство и любов ме приспа. Голяма скука ми беше.
Сфумато е зад Театър София.

# 473
На "Дишай" и аз плаках, само дето с глас не ревнах в интерес на истината, изключително завладяваща постановка и игра на актьорите. Със сигурност ще я гледам пак. Елена Телбис за мен е жестока, вече съм го писала не веднъж. "Prima Facie" отново с нея е също с доста тежка тематиката, така че се нарежда също към списъка с драматичните постанвки. Аз също си признавам, че ги предпочитам пред комедиите, но гледам всичко, стига да си струва:) същото важи и за традиционен и не толкова ковенционален театър- гледам и двата вида, но определено традицинният, изчистен, класически театър ми е на сърце повече. Затова и за трети път ще гледам "Когато гръм удари, как ехото заглъхва". Иначе ми предстои и "Nordost" в Младежкия, която доколкото чета също не е лека постановка. Така че може и тя да се включи като идея за нещо по-драматично.
Сфумато се намира в парк Заимов, зад театър София.

# 474
  • София
Аз съм дала  висока оценка на "Дишай", но не плаках. Grinning Последно май се разревах на "Лабиринт" във Възраждане. Grinning

# 475
  • Галифрей
Благодаря!  ❤

А дам пиесата на Яворов е страхотна и мен ме хвана емоционално. Пак ще я гледам с удовоствие.

# 476
Последно май се разревах на "Лабиринт" във Възраждане. Grinning

Предстои ми да я гледам скоро, препоръчаха ми я доста хора. 😊

# 477
Гледах я два пъти “Дишай” и на двата си ревах юнашки.
Елена просто е божествена!

# 478
Започват репетиции в Народния с Ивица Булян. Добър каст, ще го видим и в действие. Blush

# 479
Ще следя! Никога нищо не съм гледала във Възраждане, като изключим детските навремето… Поослушах са за постановката по Лорка, но не е за мен … много тежка ми се стори. Благодаря за насочването към Лабиринт.

Общи условия

Активация на акаунт