Хайде на театър - 17

• 35 530
  • 745
  •   1
Отговори
# 570
  • софия
Може ли, понеже се размятат неаргументирани и неперсонафицирани твърдения, те да бъдат подкрепени с цитат на постове, в които: "хора си затварят очите за грозната истина . И че се опитват да оправдават хора само защото са в артистичните среди.", "нормално ли е че е бил дрогиран , и изнасилван от въпросните " артисти " , дори и да се докаже че е истина вие пак ще защитавате такива хора за да се направите на много културни." (запазен оригинален правопис на автора) или пак ще седнем на мегдана и ще обиждаме безпричинно, защото не можем повече?
Мерси че съм цитирана отново . Мога да кажа че не съм седнала на мегдана отново да обиждам или там както спомена . Смятам че като човек имам право на мнение , а дали е истина или не си има има и хора които могат да потвърдят . Лично аз съм склона да вярвам на това което казва момчето . И не смятам че всички актьори са чудовища и не нападам тях , но за съжаление има и лоши хора сред тях .
Цитирам твои думи, които сама си написала и точно това правиш - обиждаш безпричинно потребители в темата: "хора си затварят очите за грозната истина . И че се опитват да оправдават хора само защото са в артистичните среди.", "нормално ли е че е бил дрогиран , и изнасилван от въпросните " артисти " , дори и да се докаже че е истина вие пак ще защитавате такива хора за да се направите на много културни."
Никой в тази тема не е твърдял това, което пишеш. Никой не е оправдал поведението на никой от участниците в конкретния случай. Никой не е написал, че не вярва на казаното от момчето.
Кой е твърдял противното, питам отново и моля за посочване на пост/ове?
И в крайна сметка какво, как и защо се е случило предстои да се изяснява в съда.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 15:56 от zvаnchе

# 571
Явно съм го написала по двусмислен начин, защото май от моя пост тръгнаха коментарите. Извинявам се, ако е така! Даже не знам защо се включих, просто гледах сутринта, не особено внимателно, репортажа и ми стана много странно, че чак са се събрали родители в защита на актьора, когато точно от родител (на нападнатото момче) е подаден сигналът. Въобще не ме интересува каква професия упражнява, ако е долняк, ако ще да е президентът на републиката (особено пък, ако е човек, който си служи с власт, за да си безчинства) - да си понесе отговорност, но такава, че да не може повече да навреди на друг.  Дори и пострадалото момче да е жиголо, ако е извършено нещо не по негово желание, всеки да си носи отговорността. Да се търси и разнищи случаят, защото съм гледала филми как точно чрез и от най-високите нива на властта в Америка (включително сем.Клинтън и други перверзници и изроди) се организира педофилската мрежа. За да не продължавам натам, щото ще започна да кълна най-грозно, се извинявам, ако първият ми пост е прозвучал подкрепящ, оправдаващ, прикриващ или без явна позиция!

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 19:51 от anmasu

# 572
Явно съм го написала по двусмислен начин, защото май от моя пост тръгнаха коментарите. Извинявам се, ако е така! Даже не знам защо се включих, просто гледах сутринта, не особено внимателно, репортажа и ми стана много странно, че чак са се събрали родители в защита на актьора, когато точно от родител (на нападнатото момче) е подаден сигналът. Въобще не ме интересува каква професия упражнява, ако е долняк, ако ще да е презинтът на републиката - да си понесе отговорност, но такава, че да не може повече да навреди на друг.  Дори и пострадалото момче да е жиголо, ако е извършено нещо не по негово желание, всеки да си носи отговорност. Да се търси и разнищи случаят, защото съм гледала филми как точно чрез и от най-високите нива на властта в Америка (включително сем.Клинтън и други перверзници и изроди) се организира педофилската мрежа. За да не продължавам натам, щото ще започна да кълна най-грозно, се извинявам, ако първият ми пост е прозвучал подкрепящ, оправдаващ, прикриващ или без явна позиция!
То и аз налях доста масло в огъня , може би  разбрах по друг начин вашият пост и от там тръгна цялата разправия . Не подкрепям насилието под каквато и да е форма физическо , психическо   и в този случай сексуално  , и не смятам че някой има право да упражнява каквото и да е от тях върху друг човек само защото е по " известен " , или че е човек на изкуството , не малко случай има на такива хора , но не ми се обяснява повече .

# 573
Не, то трябва да сме чувствителни по такива теми и съм сигурна, че никой нормален човек няма да го интересува артист ли е, не е ли. По-скоро да не остава неизяснено - ако има виновни, да си понесат вината, ако няма - да се изчисти името на хората. Защото сега се хвърля кал вероятно и по гейовете, и по други среди, а навсякъде има и свестни, и долни хора. Но май и от ръководството на театър "София", и от това на театралната школа действат адекватно.

Последна редакция: вт, 28 окт 2025, 18:45 от anmasu

# 574
Не, то трябва да сме чувствителни по такива теми и съм сигурна, че никой нормален човек няма да го интересува артист ли е, не е ли. По-скоро да не остава неизяснено - ако има виновни, да си понесат вината, ако няма - да се изчисти името на хората. Защото сега се хвърля кал вероятно и по гейовете, и по други среди, а навсякъде има и свестни и долни хора. Но май и от ръководството на театър "София" и от това на театралната школа действат адекватно.
По чувствителна съм защото съм се сблъсквала с насилието пряко и непряко и не мога да мълча за такива теми . Дано се задействат по адекватно , и не да бъде само с едно уволнение, такива хора не трябва да бъдат оправдавани независимо че са част от културата на нашата мила родина. Тези хора не трябва да са пример за хора които искат да се занимават с изкуство .

# 575
# 576
  • София
Вчера гледах "Когато розите танцуват" в Сатиричния. Малко ми беше трудно да дам оценка, но ще бъде 4/5.
Какво ми хареса:
- Декорът беше невероятен, един от най-красивите, които съм виждала
- Сцените, свързани с любовта
- Танците също бяха много красиви, а по принцип не съм им фен 😃
- Като цяло мъжкия състав ми допадна повече- Калоянчев, Любо Ковачев, Мартин Желанков, приятно ме изненадаха.
Какво не ми хареса:
- Между сцените на Боян Арсов и Икономов и любовните сцени нямаше достатъчно добър преход. Самият скелет на постановката не беше добре изграден за мен.
- Звездата на представлението - Арсов не ми хареса на мен. Вероятно режисьорът е изискал от него да играе по този начин, но и ролята и изиграването и не ми допаднаха. Иначе много се старае момчето.
- Женският състав не ми хареса особено, може би с изключение на Стефания Кочева.

Последна редакция: ср, 29 окт 2025, 22:38 от sea.sea

# 577
sea.sea, били сме заедно!
И на мен Арсов не ми хареса особено, очаквах повече от него. Нещо не му достига в тази роля, а наистина се раздава...
На мен не ми допадна и самото начало - доста е разтеглено и натежава.
Иначе красиво представление, да...
Моята оценка е 3,75/5.

И да ви питам нещо леко встрани: вас заговаря ли ви консултантката на сатирата? На мен за трети път искаше снощи да ми показва фоайето и файтона и да ми разказва. Втория път не ми беше удобно да й откажа, не исках да бъда груба, ама трети път да слушам това ми е в повече. Снощи и визитка ми даде... не разбрах защо. Честно казано, искам спокойно да си вляза в театъра и например - да пия нещо преди предсталвнието. На театър сме, не в музей. Аз не обичам да ми се влиза така в пространството и някой или нещо да ми се натрапва.

# 578
На мен тази жена ми е неприятна (консултантката на Сатиричния театър) и отказвам директно да се ползвам от услугите й. Които не знам какви са, всъщност.
Народният театър са пуснали програмата за декември. Взех билети за “Лисичета”, че отдавна го дебна, но не го играят всеки месец. И съм доволна, защото все ми убягваше, на фона на толкова интересни заглавия.

# 579
  • Бургас
Гледах ДИШАЙ в Сфумато и много ми е неудобно да го споделя, но вече почти седмица мисля колко много ме напрегна тази постановка. До такава степен, че я мисля непрекъснато и ми се гади.
И си мисля, защо така съвременните актриси все крещят. Лицата изопнати и все викат, напрягат, никаква лекота в изиграването. А при мъжете- другият полюс. И се замислих, че май и в реалния живот в момента е така. Истерични жени срещу кротки мъже. И като реално няма зор, се търси психозор и бутафорно-модерни разсъждения.

Хайде, моля ви, помогнете с препоръка за постановка, която да е коренно различна от тази, в която да не се крещи нон стоп и като изляза от нея да ми е хубаво в душата?

# 580
Тя като е с такава тема, дори и да не се вика, предполагам, че няма как да не действа напрягащо. Не съм обърнала внимание на викането - аз пък не обичам да се напрягам, за да чуя, а съм и шумна, та, сигурно и заради това, но предполагам, че основната причина е, че много я харесах и не съм ѝ намерила кусур.
За "лека на душата" бих препоръчала "И верният отговор е", но ходя рядко на театър и си препоръчвам само тея постановки, а и на мен "Дишай" много ми хареса, та може да Ви подведе моята препоръка.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 13:18 от anmasu

# 581
Колко сме различни.. според мен пък Бойко си мънка монотонно под носа през цялото време и на моменти (особено втория път като гледах) почти не го чувах. Но аз нямам негативна емоция от постановката и ми е сред фаворитите.

# 582
  • София
Те Народния и за януари пуснаха програмата даже. 😀

# 583
Много много много ми хареса "Сън в лятна нощ" на Младежкия. Направо съм влюбена в творчеството на Диана Добрева. За съжаление видях, че основно режисира постановки на сцената на Пловдивския театър. Някой гледал ли е някоя от тях? Миналата година (или в началото на тази, не помня вече) гостува "Кръв" в Народния, но я изпуснах тогава.

Последна редакция: чт, 30 окт 2025, 08:36 от Hrisi_S

# 584
Героинята на Елена Телбис беше такава - напрегната, свръхтревожна, премисляща и доминантна, истерична. Не мисля, че е викала, просто пресъздаде напрягащ персонаж. Отделно постановката е по-скоро мрачна и тягостна, и самия фон и облекло без декори и костюми е такъв. Посланието е важно - за силата на връзката между двама души, която може да преодолее и трудности и трагедии и как понякога сами си правим живота по-черен и по-труден. Но признавам, че и за мен беше тежка постановка и не бих я гледала втори път. Ако някой очаква романтика, сгряваща душата, това определено е много грешен избор.

Общи условия

Активация на акаунт