Хайде на театър - 17

• 35 502
  • 745
  •   2
Отговори
# 600
Е, чак пък велик сериал не е бил “Вина” … дори го разводниха накрая, според мен. И за мен не биха си паснали двамата на сцената.

# 601
  • София

Вижте, че пишат, когато е заради болен актьор.

# 602
  • софия
Бяхме на "Последният час на Мерилин Монро".
Много ми хареса: режисурата, сценографията, видео заснемането, цялостната концепция, модерното представяне, малките детайли, които започват от фоайето и са прехвърлени в пиесата, препратката към Туин Пийкс. Деян Донков, както винаги беше страхотен.
Не ми хареса Кошко. Просто представяше текста, а трябваше да изнесе представлението. Стараеше се, но имаше  моменти, в които ѝ се губеха детайлите на образа. Не знам дали поради липса на голям актьорски опит или нещо друго, но за мен играта ѝ беше неубедителна и повърхностна.
В залата беше задушно.
Интересно е да се види, не е досадно, но няма магия.
3.5 (много щедро, защото Кошко се старае)/5

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 07:51 от zvаnchе

# 603
  • София
Трябваше да сме на Идеалният мъж днес. Естествено не бях видяла съобщението, че представлението е отменено и се разходихме до театъра напразно. 😒 по-лошото е, че беше съобразено с датите, когато дъщеря ми си е тук и сега ще целя постановка с друга подходяща дата.

# 604
Може ли мнение за "Луцифер" в Сатиричния?

# 605
.

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 07:51 от Тутанкамон

# 606
  • София
‘Опера за три гроша’ го гледах на Международния театрален фестивал ‘Варненско лято’ във Варна. Коя роля играе синът Ви?😊

Играят го в два различни състава. Той споделя две роли със свой колега - в единия състав е Конферансие, в другия е Мистър Пийчъм и се менят. Не зная на кой състав сте попаднали, аз харесвам и двете му преъвплъщения.

# 607
Моля ви, дайте знак, ако видите, че от Младежкия са публикували програмата си за януари. Засега са програмирали и пуснали билети само за „Албион“ на 25 и 27.1.
Уж проверявам, но все пак. Дано скоро да излезе.

# 608
Здравейте! В търсене съм на хубави комедии, обикновено ходим с мъжа ми и пораснал тийнейджър.

Пиша какво сме гледали напоследък, за да добиете представа какво търся - определено фаворит са ни постановките Петък вечер и неделя сутрин, последно гледахме Игра за двама - също много ни хареса, по-назад във времето - И верният отговор е, Капан за самотен мъж, Познай кой ще дойде на вечеря, Горката Франция... Вероятно ще взема билети за Аз, досадникът - видях, че ще има представление през ноември.

От последно гледаните със смесени чувства останахме от Съседите отгоре и Убийствена комедия.

Общо взето се търси смях и разпускане след работния ден. 😀

# 609
Здравейте! В търсене съм на хубави комедии, обикновено ходим с мъжа ми и пораснал тийнейджър.

Пиша какво сме гледали напоследък, за да добиете представа какво търся - определено фаворит са ни постановките Петък вечер и неделя сутрин, последно гледахме Игра за двама - също много ни хареса, по-назад във времето - И верният отговор е, Капан за самотен мъж, Познай кой ще дойде на вечеря, Горката Франция... Вероятно ще взема билети за Аз, досадникът - видях, че ще има представление през ноември.

От последно гледаните със смесени чувства останахме от Съседите отгоре и Убийствена комедия.

Общо взето се търси смях и разпускане след работния ден. 😀
Ако търсите нещо за разпускане , ви препоръчвам една лека комедия  " Прецакани " или " Премахни от приятели " ако си падате по черният английски хумор.

# 610
  • Галифрей
Аз препоръчвам  в Народният - Двубой. Сега има и други ама не знам до колко са подходящи. Изберете си.

Заклеваш ли се в децата същото е много хубово. Зоро мюзикъла забавление за цялото семейство.

# 611
...Звездата на шоуто беше Деница Дончева в ролята на Инес циганката. Уникална беше,много ми харесаха нейният образ. ❤ Злодеят също беше силен образ много добре изигран от а до я.
 Владо Зомбори и Симона Бакалова много хубав огън химия имат. Много емоционално беше плачене и смях от сълзи. Невероятно е и всичко артисти са на световно ниво! ❤...
Освен че споделям напълно тези впечатления, бих искала да допълня с още малко, защото когато имаме българска продукция, която заявява безкомпромисно качество и световна класа, си заслужава да се говори за това.
Наистина Инес много бързо стана любимката на публиката, но лично на мен малката Луиза ми разтопи сърцето - едно момиченце, на не повече от 7 годинки, застана само на сцената, най-отпред, в препълнената зала и пя така, че сълзите сами потичат от очите, не бях само аз, до мен и други извадиха кърпички. Още сержант Гарсия - невероятно присъствие, хумор и страст, много ми хареса.
Звездите на сцената са ясни, но бих искала да изкажа възхищение и от тези, които не виждахме, но изпълваха с присъствие залата през цялото време - музикантите от Държавна опера Русе под ръководството на един от най-талантливите ни диригенти Димитър Косев. Видяхме ги чак на бисовете, когато излязоха да се поклонят, а диригентът вдигна над главата си своя кахон - инструментът, който изгражда целия ритъм на представлението и самият той свири на него. Кристален звук и мекота едновременно, обем, настроение и страст. Запалихте публиката и накрая всички танцуваха под звуците на любимата на всички ни "Bamboleo".
Браво, Опера Русе, наистина доставихте на софийската публика невероятно преживяване, което ще се помни - едно от най-добрите представления, които видяхме в зала 1 през цялата година! Ако вземете "Кристална лира", ще бъде напълно заслужено.
Гледайте, но заведете и децата си, защото сюжетът е лек и увлекателен, има доста екшън и динамика, така че ще бъде интересно и за тях, а както знаем - добрият вкус се възпитава.
Може да беше емоционално, но това е заради вълнението, което още не ме напуска.
Гледайте и "Коса" - невероятен спектакъл на Опера Пловдив и режисьора Веселка Кунчева, диригент е изключителният Константин Добройков, а съставът е отново звезден.

# 612
  • Галифрей
Rayna13
Благодаря ви. Емоционално си беше. ❤
На всички ни разтопи сърцето малката Луиза. Аз бях в оркестрината и виждах сълзите й то милото така се шашна, пя страхотно и после една от циганките я сгуши.
Държавната опера на Русе са големи и всички до един са талантливи! Искрено се надявам да вземат наградата,защото го заслужават! Май за първи път бяха пред толкова голяма публика? .

# 613
Диана,
аз съм фен на Опера Русе още от времето, когато Найден Тодоров беше директор и идваха в НДК с "Риголето", "Кармен", "Трубадур". Винаги са препълвали залата и има защо. А че много често турнетата на оперите от другите областни градове не стигат до софийска сцена, е въпрос на политика, явно гражданите на столицата трябва да сме абонамент към Софийска опера, да не би да разберем, че има и по-добри. Даже не знам как Опера Бургас се докопа до Музикалния театър с "Моя прекрасна лейди", страхотно представление с изключителна Илина Михайлова в ролята на Елайза. Често, за да гледам някой спектакъл, който не е софийска продукция,се налага да пътувам до Пловдив като най-близък град, защото в София няма да видят сцена.

# 614
Ако създаде представлението, което по качество се доближава до "Дишай", ще бъде страхотно 🫶

Общи условия

Активация на акаунт